Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KA

Tak vidím, že důvody, pro které jsem se stahl z psaní blogů i zapojování do diskusí nejen že trvají, ale jsou ještě silnější. Nechci nijak bagatelizovat něčí smrt, ale píši v obecné rovině - něco se stalo a internet je plný těch, co ví, jak se to stalo, proč se to stalo, jak to proběhlo, kdo je viník. Diskuse jsou plné těch "co ví", samosoudců, kteří namísto, aby když už o věci píší, argumentali, ale oni napadají osobu dikutéra klidně proto, že má pupínek na nose.

Domnívám se, že vy věci prospělo, aby všichni vyčkali dokončení šetření a vyjadřovali se pak. Tím nechci brát nikomu právo na názor. Má jej pan Banga a všichni ostatní. Jen by soukromý názor neměl být prezentován jako tvrzení a to platí pro oba tábory a zcela bez výjimky. Jen by soukromý názor admina neměl být poután na titulní straně.

Je to to samé jako s panem Hermanem. Pokud se sejde v pracovní době s Dalajlamou a na půdě ministerstva, nejde o soukromou, ale oficielní schůzku. Ale zpět k blofu - pokud byl poután blog pana Bangy, bylo by fer na titulce poutat blog s opačným názorem. Pokud se tak nestane, dává se protor pro kritiku z prosazování pouze jednoho názoru.

Domnívám se, že kolem věci je příliš mnoho emocí, které jsou oběma tábory navíc gradovány. Převkapuje mne, že je tu házena vina z jednoho na druhého a nikdo nepojmenoval proavého viníka. Smrt v Žatci a její komentování ukazuje totiž na jediné - totální selhání vlády v její politice mající zlepšit soužití.

Ukazuje naprostou nesmyslnost miliard, jež jsou vynakládány na to, aby byli jedni přesvědčeni že mají pracovat a druhé, aby ty provní přestali nenávidět. Ukazuje zrůdnost naší společnosti, kdy je něčí smrt hodnocena a medializována podle toho, jaské byl rasy, etnika, národnosti. To považuji za zvrácené.

Byl bych rád, pokud by stávající napadání obou táborů ustalo do doby došetření věci, jinak se vytváří zcela nepřijatelný nátlak na vyšetřovatele. Ti by měli šetřit v klidu a ne ve strachu, že budou obviněni se "zatajování" důkazů.

9 0
možnosti
JR

J54a68n 23R46á20ž

1. 11. 2016 17:06

Mně připadá až úsměvné, že se zde tolik diskutuje o tom, jestli zaznamenaný úder je počátkem masáže srdce nebo je součástí "pacifikace" zfetovaného násilníka.Vždyť je to zcela vedlejší.

Popisovat průběh incidentu způsobem, jakým to dělá p.Banga, je naprosto cílená manipulace. Vzhledem k tomu že se jedná o administrátora, jde o naprostou nehoráznost. Je totiž úplně jedno zda ten feťák dostal nějakou ránu. Důležité je, co prohlásí soudní patolog. Ten ve svém posudku určí, zda přímou a bezprostřední příčinou smrti toho feťáka bylo cizí zavinění nebo nebylo. Až když posudek konstatuje, že smrt byla způsobena cizím zaviněním, teprve pak má smysl detailně zkoumat, jaké cizí zavinění mohlo smrt způsobit. Do té doby bych radil všem, zdržet se jakýchkoliv závěrů, neb se jedná o domněnky.

26 0
možnosti
MP

jestli mohl v rámci běžné sebeobrany sochař Opočenský loveckým nožem ubodat skina, proč by nemohl městský policajt v rámci běžného zatýkání umlátit roma? Má snad lidský život menší cenu protože je někdo rom ? A má snad lidský život menší cenu protože je někdo skin ?

PS: jsem zvědav, jak dlouho tady ten příspěvek vydrží

4 0
možnosti
JH

J82a74n 85H26r90u34z84a

1. 11. 2016 14:53

Bude to ve zprávě patologa. Ten nemá žádný motiv si vymýšlet nebo lhát. Takže bych autore vyčkal jeho zprávy.

7 0
možnosti
MZ

Vážený pane Hrůza,

souhlasím, píši v blogu něco jiného, než počkat na konec vyšetřování, zprávu patologa?

S pozdravem

MZ

0 0
možnosti
PM

Romové přece nikdy nelžou, zvláště pak gadžům, i kdyby jim to mělo přinést nějaké výhody:-/

8 0
možnosti
VB

predne nevidim mlaceni ale max jednu ranu (i kdyz sestrihanou nekolikrat po sobe). Pak nevidime co se tam deje. Je mozne ze se ten fetak zveda chce dal utocit, nebo treba kousnul toho kdo ho drzi a pripadna rana by byla znovu sebeobrana. A dal ja nevim jak vy ale me jeste nikdo nenapadl a ja se nikdy nebranil. Pokud na to dojde a nekdo mi bude mavat priborovym nozem pred oblicejem a rvat ze me zabije bud budu v soku a zmlaceny/mrtvy nebo zapusobi pud sebezachovy a napumpuje se mi do tela adrenalin a pak se budu branit hlava nehlava. Kdyz pak nejaky koktek uvidi druhou pulku vide a bude rikat jak mlatim neboheho fetacka tak si asi neuvedomi co se deje ve me a ze se snazim zachranit svuj zivot. Ze uz racionalne neuvazuju ze to je adrenalin a miliony let vrozeny pud. Ja osobne osobne bych tem lidem podekoval ze se chovali docela primerene, ze ho neukopali ze se ho snazili vetsi cast jen drzet. Samozrejme by bylo lepsi kdybychom umeli nasili pri sebeobrane davkovat 100% idealne a vedeli ze je potreba presne 2,5 rany aby agresor prestal ohrozovat okoli... Ale tohle nikdo nevi. A pro kazdeho je lepsi radsi dat vic a prezit nez o jednu min a umrit.

9 0
možnosti
PV

Pane Bango, kdyby takhle dopadl kazdy agresivni jedinec, ktery napada ostatni, bylo by hned na svete o dost lepe. A je uplne jedno, zda je bily, hnedy, cerny nebo ruzovy.

22 0
možnosti
MU

Rekl bych, ze jsem videl jsem jednu ranu snad 20x zopakovanou, aby nekdo nezustal na pochybach..

11 0
možnosti
PV

Pokud se nekdo vyfetoval a na verejnosti napadal zeny a dalsi navstevniky restaurace, byla potreba ho zpacifikovat jakymkoliv zpusobem a za jakoukoliv cenu. Pokud pri tom umrel, je to smula, nic vic.

Kdyby se to, pane Bango, stalo v opacnem gardu v Chanove (a byly by jasne dukazy agresivity toho utocnika, jako zde), pak by se nad tim nikdo nepozastavil.

Jeste by toho utocnika pulka diskuze nominovala na Darwinovu cenu.

10 0
možnosti
JD

J45a65n 86D90ě81t92á17k

1. 11. 2016 9:38

Byl zfetovanej a agresivní. Jen tak přihlížet řádění nějakého zdivočelé jedince je cesta do pekla, takže jestli dostal od někoho pěstí, je to naprosto v pořádku.

9 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.