Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

K79a62r16e37l 54N75o72v67á60k

21. 5. 2013 10:07

Etnobyznysman a pobírač dotací obhajuje zloděje, protože mají tmavší kůži.

Barva kůže zlodějů  ale není důležitá.

Je potřeba vzít v úvahu, že ten okrádaný jednal v šoku, zloději byli v přesile a pravděpodobně mu vnikli do domu. Tlupa zlodějů se projevovala slovně agresivně a  on byl sám.  V takovém stavu je těžké očekávat promyšlené jednání.

Stav trestního rejstříku zlodějů je taky velice důležitou indícií.

Na druhou stranu proti okrádanému  jistě stojí některá fakta.  Postřelený již byl mimo pozemek střelce,  útok již pravděpodobně netrval, zloději pravděpodobně žádný majetek neodnášeli.

29 1
možnosti
TH

Zlodeji nebyli na pozemku, nic nednaseli a utok se samozrejme  nekonal. Tak asi ^to nejak bude.

0 2
možnosti
BM

No já nevím. Situace: Jsem sám v domě na samotě, přijede auto plné Romů-Cikánů a začnou šmejdit okolo, tak to je důvod k ostražitosti... Nehledě k špatné zkušenosti....

35 1
možnosti
Foto

To sice ano, ale za osrtrazite ustrelenou hlavu si pujdete sednout.

3 25
možnosti
DH

Když nefunguje policie,musí si občané sami chránit svůj majetek. Zloděje není škoda a mrtvý zloděj už nikdy nikoho neokrade.

27 1
možnosti
Foto

Vysvetlujte to soudu,

0 18
možnosti

Já bych se postavil trošku na stranu obžalovaného. Pan Banga má sice pravdu, ale pokud tam byli poněkolikáté a policie nezakročila ani jednou (mám v okolí známé a ti tvrdí že mají spousty fotek a policie je nechce), tak v afektu to zmáčknul. Asi aby je postrašil a už k němu nelezli. Pochybuji, že mířil na hlavu, ale když člověk leze do auta, tak se shýbne.

A co se týče měření hloubky, málokdo věří, že se kuší dá prostřelit hlava. Asi doufal, že šíp tam drží jen špičkou.

Ostatní je na soudu.

Ale pane Banga, nedivte se primitivní lidké radosti ze zastřelení cikána. Málokdo je chopen a ochoten rozlišovat. A navíc, rozdělená společnost se naší politické elitě hodí. Jinak by s tím už něco začali dělat.

24 0
možnosti
Foto

Afekt neomlova nejmen

0 20
možnosti

P92e71t75r 93Š80v38e55c

21. 5. 2013 9:47

XCituji z http://ostrava.idnes.cz/v-prednadrazi-bydli-poslednich-osmnact-lidi-fzz-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130402_102759_ostrava-zpravy_jog  /i když už video není dostupné/ bylo to tam: " Já jako cikán nebudu přece psát anticikánské reportáže" konec citátu.

     Co z tohoto Vašeho citátu vyplývá?!

Každej článek který napíšete, případně reportáž, kterou natočíte o cikánech, je tedy vždycky malinko upravená, ve prospěch Vašich "kamarádů" Romů ...... jiný závěr si nelze udělat !!!!!

      A teď mi řekněte, kdo do všeho tahá etnickej nebo rasovej původ?

 VY !!!  Očekával bych od Vás následující větu: "Já jako novinář, budu psát pravdu, ať již je jakákoliv";-(;-(;-(;-(

33 0
možnosti
Foto

Milý Petře.. řekl jsem " já jako cigán nejdu točit anticigánský zprávy". A řekl jsem to proto, že Romové z Přednádraží už nechtěli hovořit s novináři, protože podle nich se novináři z většiny už nedalo věřit. A uznejte, že točit film o Romech bez Romů skutečně nelze.. ostatně, Váš příspěvek je absolutně off topic.

2 26
možnosti
SS

mno, do hlavy Vas na osm metru trefim uplne v klidu s obycejnym sportovnim lukem natoz s kusi, tak tu bachorku zkuste znovu

2 11
možnosti
JK

J78a55n 22K30o21v91á22ř

21. 5. 2013 9:33

8-o i když se ta hlava hýbe?

 Střílel jsem z obojího jen na statický terč, obžalovaný má asi větší trénink a stejně si nemyslím, že by se zastavil a zamířil rovnou na hlavu.

A stejně z toho mám velmi smíšené pocity- na jedné straně je tu chlap, co byl tolikrát vykraden, že je chladnokrevný a baští dál rohlík, i když vystřelil na člověka, jenže jeho "obranu" majetku i chápu.

Na straně druhé zemřel člověk, který ovšem podle všeho opravdu objížděl vesnice a místo práce kradl. 

Že se tato činnost označuje pseudokorektně za "sběr šrotu" je myslím přesně to, co lidi přikloní spíš na stranu střelce....

20 0
možnosti
RP

Rozumně a objektivně napsáno. Souhlasím. Zároveň ai ale povzdechnu, jestli si Romové za takovou pověst nemůžou dost sami :( Ano, je to házení všech do jednoho pytle, ale tak už to prostě mezi skupinami lidí chodí a pokud jsou tak slušně organizovaní, jak je vidět na pohřbech Romských králů, pak by se mohli o ten póvl mezi sebou taky trochu postarat... :(

9 9
možnosti
JT

Jo Romove si za to muzou sami. Treba kdyby to byli Vietnamci, tak po tech nikdo strilet nebude, protoze neocekava problemy.

14 0
možnosti
Foto

Pan Banga má hodně , hodně pravdy. Leč - nálada proti Rómům jezdícím po kraji "lovit" kovový sběr všeho druhu včetně kanálových vpustí je velice nedobrá, řečeno eufemisticky. Kdyby se dnešní obviněný  nezjevil na svém pozemku , kovohledači by se jistě na hranici nezastavili a pokračovali v plenění- věc jistá.

Jenomže-kdyby...To nechť rozhodne soud. Opravdu mu ale nezávidím.

26 0
možnosti
Foto

To je absolutní klasika a jediná změna je v druhu zbraně. Těch případů, kdy majitel obchodu střílel skutečné prchající lupiče do zad, není zas až tak málo a vždy to byl tuhý souboj mezi nutnou obranou a ublížením na zdraví.

V tomto případě to tipuji tak na osm let a myslím, že moc vedle nejsem.

3 20
možnosti
JT

Ja myslim, ze zastrelit utikajiciho zlodeje je OK. Je to nutna obrana. Pokud odnasi penize, ktere musim zaplatit bernaku, jinak mi sebere barak, tak je kradez minimalne nemprimym ohrozenim zdravi.

12 1
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.