Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P79e72t19r 44Š54v44e88c

5. 4. 2013 11:34

Pořád dokola, to co popisujete se přece vííí !!!!

 Návrh řešení této situace je jakýýý???

Ovšem vzhledem k Vašemu nedávnému vyjádření, že Vy jako cikán nebudete přece točit anticikánské reportáže, jak tomu co píšete, vůbec může kdokoliv věřit?....;-(

12 1
možnosti
Foto

Ale to jste se příkladně chytil do vlastní pasti ! Na jedné straně říkáte, že informace uvedené v článku jsou známé a na druhé jejich důvěryhodnost snižujete kvůli osobě autora.

2 7
možnosti
JC

Máte skoro úplnou pravdu.

Mýlíte se s tím slovem "systém".

On to totiž žádný systém není, je to naopak situace zcela nesystémová.

6 1
možnosti
ZB

Určitě ne všechny sociální programy vyrábějí podvodníky a lenochy. Jsou případy, kdy taková pomoc dá novou šanci na lepší život.Podmínkou ovšem je, že ten komu je pomoc poskytována se sám musí hodně snažit, žádné zlepšení nepřijde samo...

6 2
možnosti
ZB

Za všechno může systém, to je moc oblíbená výmluva...Většina cikánů nemá vůli bojovat za svůj lepší život, raději jsou odkázáni k ubohé potupné vegetaci na sociálních dávkách.

10 1
možnosti
TK

Rozumím vašemu článku dobře, když mi připadá, že vám přišel minulý systém (rozuměj předlistopadový socialismu) daleko lepší? Že bylo lepší, že neexistovaly sociální dávky, že byla povinnost pracovat, kdo nepracoval, byl jako příživník zavřen do kriminálu?

11 4
možnosti
Foto

Myslím, že jste si z Patrikova článku ,,vytáhla" jen to, co jste v něm chtěla najít...Rv

5 13
možnosti
PA

Jsou obetmi vychovy vlastnich rodicu. Pane Bango, kdo vasim pribuznym branil, aby se nezachovali stejne trzne jako vsichni pristehovalci z Vietnamu? Jak to, ze jejich deti jsou premianti ve skolach? Take za to muze spatna spolecnost a system? Otevrit si kramek s potravinami vyzaduje jen trosku discipliny. O co mate horsi predpoklady nez oni? Potrebujete na to maturitu nebo snad vysokou? Dokonce umite i lepe cesky. Proc tedy ty levne potraviny chodite kupovat k nim a ne k vlastnimu sousedovi? V cem je problem? Proc jenom placete nad spolecnosti? Jak vidite, spolecnost je velmi tolerantni. Az nezdrave tolerantni.

27 2
možnosti
Foto

Jsou ... děti jsou vlastně vždy obětí (nebo výkvětem) světa dospělých ... bez ohledu na etnikum nebo rasu :-)R^

14 1
možnosti
PC

Pane Bango, je ale potřeba uznat, že vy a vaše rodina patříte k menšinovým vyjímkám ... jenže těch pár bílých vran mezi Romským etnikem bohužel nezmění ani názor na ně, ani jejich většinový způsob života.

11 6
možnosti
JM

A jste si tou výjimkou jistá? Nejsou ti lidé přisáti k multikulturnímu cecku úplně stejně, jako lidé žijící v sociálně vyloučených lokalitách? Zjistila jste si, jaké má ten člověk vzdělání, případně jiné kvalifikační předpoklady pro svoji práci? A pokud nemá, napadlo Vás, jaký asi může mít zájem na normalizaci vztahů mezi minoritní a majoritní částí populace? Domnívám se, že žádný, protože jakékoliv zlepšení pro tohoto člověka znamená, že přijde o chleba. Ještě k řečem, co by se stalo, kdyby vyrostl na ubytovně. Na ubytovně nevyrostl, on vyrůstal v ulici, kde, jak se sám vyjádřil, necikán nemohl projít, aniž by nedostal na budku. Usuzuji proto, že jediné, co ho dokázalo přimět, aby se alespoň minimálně kultivoval byl bič ze strany státu. Ale odeberte mu multikulturní cecek a uvidíte, při absenci biče, co se z něj stane. Na tomto faktu nezmění nic žádná populistická fráze určená gádžům, aby platili.

11 3
možnosti
HK

Hlavně jsou oběti podobných keců. Dokud se budou moci spoléhat na dávky, tak je nic nepřinutí starat se o sebe. Vídávám ty chudáky z ubytoven ve značkových oblečeních, posedávat a pokuřovat. To je jasné znamení, že je něco s naší sociální politikou špatně. Jestli je někdo schopný z dávek platit značkové oblečení a cigarety, tak jsou dávky přehnaně vysoké. Tečka.

17 2
možnosti
RK

Pan Banga odepíše něco ve smyslu, že cigarety jsou balené a oblečení je od vietnamců .............;-D

9 2
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.