Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Greybeard

15. 4. 2012 6:03
Modlidba pro život

Andělíčku můj strážníčku, vyslyš moji modlitbičku. Nechci mít jen hlad a žízeň, prožívat života trýzeň. Andělíčku do rána, proměň mě na cikána. Chci být doma na podpoře, žít si na vysoké noze, od státu brát zdarma byty, ne hladový, ale sytý.Osvobozen od daní, být pánem ne poddaným. Žít si jako prase v žitě, žít si v České realitě. Kde slušní mají holou řiť a černí mohou krásně žít.

Amen !

6 0
možnosti
M

maruširi.vr.11

15. 4. 2012 4:42
To já když na idnes

napíšu, co si myslím, tak přestože je každému jasné, že nemyslím všechny, ale jenom ty, se kterými jsou problémy, tak nějaký Banga to nikdy nepochopí, protože jsem zapomněl jako kolovrátek opakovat, koho mám na mysli, a smaže mne. A smazal by mne, i kdybych jako kolovrátek opakoval. Takže nářky nad tím, že vám stejná polívčička nechutná, jsou vyloženě trapné! Rv

6 0
možnosti
RR

Roman Roubal

14. 4. 2012 18:59
"Romská soudržnost, jazyk a tradice. To jsou věci,

které je třeba zachovat." No jo ale kde tu soudržnost vidíte? Jazyk? Většina cigánů romsky neumí...Jaká tradice? Kočování, věštění z ruk, sockování, krádeže, ničení socialistickýho majetku? Co takto snažit se o normální život, především se starat o rodinu, dát jm to nejlepší a nedělat to z dávek sockostátu, ale být hrdý, normální táta od rodiny, rodina, která je slušná, chodí do školy, děcka uměj pořádně mluvit a jsou pořádně vychovaný. A když se vám podaří uchovat nějakou vzpomínku na jakýs předešlý život předků (které většina stejně nezná), tak fajn.

A tohle? "Nechci, aby moje dcera jednou byla terčem stejných útoků fanatických rasistů, jako já. " Proč, máte bílou manželku, vy nejste nijak odlišný vzhledově, vaše dcera asi budete vypadat dost obyčejně, budou ji snad někde terorizovat, protože je táta cikán? Spíš aby si z ní nedělali srandu z toho, že je táta cenzor na idnesu a točí se jak korouhvička. Fakt nevím, na čí straně jste a proč jste napsal tenhle článek. Pro koho vlastně

7 0
možnosti
JM

janacz

16. 4. 2012 18:41
Re:

Prosím ty Tradice, aby tolik nehlučely. :-)

0 0
možnosti
RR

Roman Roubal

14. 4. 2012 18:52
Proč jste tento článek napsal a co vlastně sledujete?

Proč máte potřebu se ospravedlňovat před Polákem? Nebo je to potřeba ukázat čtenářům Idnes, že jste jiný, že jste normální chlap od rodiny? Co je to romská duše? To je přece hloupost operovat s romská, česká, nečeská duše. Buď máte duši čistou a svědomí též nebo ne. Mezi není nic. Buď jste normální chlap a máte jasno, kdo jste a na čí jste straně nebo ne. Nějaké slovo degeš vás trápí? Kérka pronikla do jazyka českého a nikdo to neřeší, degeš není nic jiného než hňup (píšu mírný slovo, abych nebyl smazanej), oni se zaměřujou na slovíčko a ne na obsah toho, co jste řekl. Co to říká o nich? Není parazit degeš? Ten kdo krade, fláká se, ničí přidělenej byt-dům, kašle na společnost a řve, že chce výjimky? Ale jo, kritizujou vás lidi, kteří přilívají benzín do ohně a dělaj vše horší. Ale i vy píšete na Romea a chováte se romsky-neromsky, tak já nevím, co si mám pak myslet. Jednou se jich zastáváte, jednou ne?

6 0
možnosti
M

milenkamikes

14. 4. 2012 13:50
sakra

něco se děje. Najednou Banga otočil.To je divný, co tím sleduje?V

3 0
možnosti
RR

Roman Roubal

14. 4. 2012 19:03
Re: sakra

otázka je, jestli fakt otočil, jestli si fak uvědomuje, že je spíš Čech než cikán podle života, a pokud je, proč tak cenzuruje názory o cikánech? Proč on kritizovat může a jiní ne? Proč má potřebu se nějak vyjadřovat k nějakýmu Polákovi, jasně slízl to na Romee od člověků, už jen za to že řek že je cigán a ne Rom, ale totok? Jestli mít normální bydlení vedle necikánů, normální práci, děcka ve škole a výchova stylem něco za něco, krádež je špatná, musíš mít lepší život než my, a přitom se porušuje nějakej romipen, tak ať se na romipen zvysoka, protože život s romipenem asi znamená bejt rasista, na dávkách a stěžovat si, že nemůžu. Jestli integrace do český společnosti znamená prodat romipen, tak ať. Aspoň má vědomí, že nežije jako socka a nejnižší degeš. Když nevyrůstal jako Rom, má manželku neromku, proč se má tvářit jako majitel romipenu, když chce žít jinak, líp?

3 0
možnosti
JD

stagger

14. 4. 2012 12:46
PATRIKU NEPRODAL JSI NIC...

a bohužel i v tomto blogu jsi se projevil jako nekonzistenrní chameleon ... ono nejde sem psát něco, na romea něco jinýho ... kdo sedí na dvou židlích většinou spadne !!Nesmíš zapomínat , že není problém dohledat vše co jste napsal a i když je u káždého jistě možný názorový posun v čase, ve stejném mít různé nazory podle toho, kde je publikuji je přinejmenším úsměvné

13 0
možnosti
KL

cliff

14. 4. 2012 10:58
snad se vam to podari.

kazdopadne mam pocit, ze romy velka cast spolecnosti vnima jako trochu mentalne retardovane. priklad: vcera jsem cestoval z prahy pendolinem a normalne vypadajici romsky par stredniho veku sedel v prvni tride. kdyz k nim dosla pruvodci a zjistila ze maji jizdne jen do druhe tridy normalniho vlaku, romove se omluvili ze nevedeli ze do pendolina je nutna povinna mistenka a ze sedi v 1.tride. pani pruvodci vysvetlili, ze nemaji na doplaceni jizdneho, ta je pote zavedla do chodbicky, kde pockali 15 minut nez vlak dojel do pardubic, kde si vystoupili a pockali na nasledujici rychlik. zajimalo by mne, zda by stejne vstricne postupovala ke kazdemu pasazerovi, ktery nevi ze do pendolina je potreba zakoupit mistenku a ze by nechtela ani doplatek do 1.tridy. mozna ji krivdim, ale predpokladam, ze ne.

1 0
možnosti
B

bbybonek

14. 4. 2012 9:01
Prý

.."společenský statut";-D;-D;-D

2 0
možnosti
MSBN

muž s brašnou neprošel.

14. 4. 2012 1:25
Citace.

mám slušné děti a posílám děti do školy a stejně jako já také velká

část romské populace v ČR. ;-D;-D;-D;-D;-D

7 0
možnosti
KV

_-1-_

13. 4. 2012 21:39
Jen takovou malou technickou .....

zaujal mne ten výrok ... a vlastně jeho význam ............... "romskou duši"

.

už jste někde viděli ... "českou duši"? Používá se to?

2 0
možnosti
K

Kroupodoro

13. 4. 2012 22:19
Re: Jen takovou malou technickou .....

Nepoužívá. Milý Ferdo, výraz "romská duše" je stejný nesmysl jak "čecháčkovství", "švejkovství", "česká závist" a další podobně paušalizující termíny, výrazy a opisy národní/rasové nátury/rysů. Snad jediný takový globální opis může s přimhouřením oka (spíše obou) sedět na "ruskou chandru". ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.