Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

evon

27. 2. 2012 14:24
Není snadné ovlivnit národ, Páťo!

Tak třeba ty jsi na nás všechny krátký, kluku jeden ušatý ;-D. Nás těmi svými vytrvalými srdceryvnými trapárnami, umisťovanými na tenhle server, neovlivníš. My víme svý!!! ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
K

kytt3

25. 2. 2012 3:46
a teď vážně

kolik jste za tu investigativní práci dostal od národa zaplaceno, Patriku? Jste-li zaměstnancem neziskovky, v jejímž zájmu jste to dělal, mělo by to být dohledatelné. Ať si čtenářská lůza udělá obrázek, jak výnosné takové povolání novináře je. Z toho, že to přebral i iDnes si nic nedělejte, ono to tu stejně rozhodně nečte "celý národ", dle statistik už jste kdesi až na třetím místě v návštěvnosti a to ještě jen díky tomu, že lidé mají většinou několik účtů a přistupují sem z různých zařízení, plus samozřejmě blogy a diskuse, bez toho by tu nebyla ani noha. Takže celému národu je zrovna tahle vaše kachna ukradená - je pro ně zkrátka důležitější to, jak se k nim chová jejich cikánský soused nebo spoluobčan než to, jak o něm píší noviny, že se chová. Média jsou v tomto případě zbytná investice,stačí-li vlastní oči. Kontrolní orgán na média tu ovšem chybí a ještě dlouho bude, jak mi napovídá pohled do historie české žurnalistiky. Pokud by ovšem nedošlo k úplnému kolapsu médií u nás.

5 0
možnosti
PB

P.Banga

25. 2. 2012 13:15
Re: a teď vážně

Dohledatelné to jistě je... tak hledejte :-) ale ušetřím Vám práci. Za svou práci jsem dostal nula, slovy nula korun... představte si, že jsem to dělal zadarmo a dokonce ani nejsem zaměstnanec romea.cz. Jediné moje vazby jsou na iDNES.cz, ale to byste měl vědět,

0 0
možnosti
BM

Osvald Moučka

24. 2. 2012 22:26
!

Pane Bango, vy ty Romy nemít, tak nemáte co psát!

4 0
možnosti
K

Krasavicee

24. 2. 2012 0:13
"Škody, které vymyšlený článek napáchal, ale nikdo nezmění"

Pane Bango, snad nechcete tvrdit, že článek zkazil Romům dobré jméno a záviděníhodnou pověst????!!!   :-)

Nezkazil, naopak - krásně do ní zapadal :-)

Zkuste najít alespoň jednoho gadžu, kterému článek zkazil jeho do té doby skvělé mínění o Romech, a napište o něm prosím reportáž!

12 0
možnosti
PZC

Pracant z Chánova

24. 2. 2012 0:17
Re:

R^

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

23. 2. 2012 23:12
Nelze toto nenapsat...

Zpráva pod titulkem "Sotva Romové založili stranu,vzal pokladník kasu" se objevila i ve vydání Mladé fronty Dnes z 11.února.Přitom právě tento list nedávno testoval ostražitost médií,s jakou přejímají a ověřují informace z jiných zdrojů.Redakcím rozeslal mailem podvrh v podobě falešného průzkumu,který předstíral,že zmapoval oblibu cizinců u thaiských prostitutek.List nato zveřejnil obsah médií,které kachnu převzaly.V případě neexistujícího romského pokladníka tak MF Dnes jen potvrdila přísloví "kdo jinému jámu kopá,sám do ní padá"

5 0
možnosti
J

janzlatousty2

23. 2. 2012 19:54
ještě jedna poznámka PATRIKU

je legrační bědovat nad tím proč nebyl  prováděn paternalistický přístup nad jedním bezvýznamným článkem - přesněji nad jeho autorem.

Jak jste zde napsal - autor  "trpí poruchou osobnosti" , pokud ten termín chápete a znáte, pak i jistě víte, že se jedná o pis trvalého stavu postiženého, není to nemoc, je to  vlastnost osbnosti. Dříve se takovým lidem říkalo PSYCHOPATÉ.

Milý Patriku, proti psychopatovi prostě nemáte obranu, velmi zdatně manipuluje okolím, to co žádáte kvůli bezvýznamné kachně by vyžadovalo žít v  policejním státě.

Nemusím s Vámi souhlasit v tom , co prosazujete, ale chápu Vás, obé se nevylučuje. Zároveň je ale skutečně velmi nemoudré brečet, že "nezafungovaly kontrolní mechanismy", je to stejná hloupost, jako kdybyste tvrdil, že ta zavražděná  člověkem s poruchou osobnosti si za to může sama.

BTW: psychopaté velmi zdatně dokáží manipulovat okolím, často jsou zábavní a oblíbení, i proto je jich nejvíc ve showbusinessu, médiích a politice.

7 0
možnosti

dva mraky

23. 2. 2012 19:15
Blogere neplacte a vemte to jako chlap

Ano mame tady novinarskou kachnu, jednu z mnoha v historii lidstva, jednu z tech malych. Zkuste se vyrovnat s tim ze se ujala lepe nez vetsina vasi produkce tady na blogu. Vemte to jako stimul ke zlepsovani sveho psani.

4 0
možnosti
J

janzlatousty2

23. 2. 2012 18:27
Asi tak Patriku, někdy je lepší nejdřív myslet a teprve nás

ledně psát.

Obecné plácíní a frázovité floskule. Skoro jsem se rozplakal Patriku! Lhali Vám? Lhali i mě! A to je důvod, proč  píšete nicneříkající příspěvky? Proč proboha?

 OK Patriku, stále tady slyšíme, jak je  většinová společnost zlá na romy. A  v některých případech máte  PAtriku pravdu, je také zlá  na seniory a postižené.  Ale vy zcela ignorujete fakt, PATRIKU.  že většinovou společnost nejvíc štve jediné - a to je asymetrie s jakou se přistupuje k té či onné skupině. Pokud buete rom, stačí jen řvát a všichni se strachy zblázní (co by tomu řekly organizace chránící lidská práva) . A  tak hyperprotektivní  přístup, místo aby romy chránil, umožňuje  jim zneužívat  a navyšovat jejich práva add absurdum. A to  většinovou společnost štve.

Odstraňte asymetrie měřte všem stejně, dětinský pláč a vzteklé kopání kolem sebe romům nepomůže, bez ohledu na to, "jak to myslíte dobře".

BTW. Patriku, sám jsem potomek cizinců, jsem tmavý a NIKDY jsem neměl sebemenší problém.

5 0
možnosti
J

janzlatousty2

23. 2. 2012 18:52
NIKDY, ANI VE ŠKOLE,

ANI se sousedy , ani v zaměstnání PATRIKU. Čím to sakra bude? Nemám rád žvásty o rasismu a xenofobii, v ČR je to okrajový jev.

A člověk se nemusí pohybovat mezi intelektuály, v minulosti jsem pomáhal získat občanství několika  etnickým čechům z KAzachstánu, česky neuměli nic a dlišovali se, pomáhal jsem získat  občanství kubánským černochům, pomáhal jsem zajistit občanství jednomu asiatovi.

Všichni zmínění měli motivaci a chtěli začít znovu, nebáli se práce, nikdo jim  příliš nepomohl. Budete se divit PAtriku, ale byli přijati  sousedy bez ohledu na to , jaké měli (ti susedé) vzdělání. Prostě je akceptovali, protože  ti "exoti" pracovali a snažili se.

Chápu, že Vám vadí stereotypní  hodnocení  romů,  ale buďme spravedliví, odpovězme si na jakých základech stereotypy vznikají? Obávám se, že ve zmíněném případě jde  převážně o špatnou zkušenost.Předpokládám, že nyní budou (jako v minulosti) mé příspěvky v diskusích vášnivě mazány, i kdybych napsal "dnes je hezký den".

9 0
možnosti
P

Pavel_D

23. 2. 2012 13:52
Pane autore,

co je to "lajk"?

1 0
možnosti
RW-4R

Roger Wilco - 4. reinkarnace

23. 2. 2012 17:05
Re: Pane autore,

Pes od fenky Lajky přece. A ta se podívala až do vesmíru! ;-D

2 0
možnosti
BMZ

Bijec modrých zlodějů

23. 2. 2012 12:56
Pane Bango, znáte přísloví: Co zaseješ, to sklidíš!?

Už se Vám ta manipulace začíná vracet a jak vidno, nemáte z toho radost.... Já jo ... škodolibou Dobře Vám tak!!

14 0
možnosti
BMZ

Bijec modrých zlodějů

23. 2. 2012 13:01
Re: Pane Bango, znáte přísloví: Co zaseješ, to sklidíš!?

Dodatek: Že jste se takto nepohoršoval při politickém procesu s tzv: Vítkovskými žháři ? Nebo jste snad sám přesvědčen o tom, že vše bylo o.k. ???  Neovlivňovala média národ ???  Vím, že neodepíšete, protože máte černé svědomí ....Rv;-€

11 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.