Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dejwyd

27. 1. 2012 8:15
pane Bango

R^

Myslím, že i přes částečné zjednodušení jste pozoruhodně uhodil hřebíček na hlavičku.

Kdyby všichni lidé, kterým říkám "profesionální Cikáni" z různých asociací, společenství atd. měli odvahu říci to, co zcela samozřejmě říkáte Vy, celému problému by to výrazně pomohlo. Chápu, že se Vám to neříkalo dobře, ale popsal jste cestu ze začarovaného krubu nádherně.

Držím Vám pěsti, po všech vyjádřeních o "popravách" nebohých "slušných hochů, co skoro neměli oplétačky se zákonem, jen si tak vyšli na procházku a dál si nic nepamatují" je to balzám. Protože zločin je zločinem bez ohledu na to, kdo jej spáchal a pochopitelně také neplatí rovnice gadžo je slušný vždy a všude a cikán je ten, co krade.

Čím dříve se Vámi uváděná logika začne realizovat, tím lépe. Děkuji Vám.

7 0
možnosti
BT

markyz.Gero

27. 1. 2012 8:14
člověče

tohle je opravdu dobře napsáno

2 0
možnosti
ZM

zmat

27. 1. 2012 8:13
fandím Vám,

ale stále zůstáváte Romem. Mám několik kamarádů, obyčejných cikánů a to jsou, na rozdíl od Romů, fajn lidi.

1 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 1. 2012 8:12
Tak

jsem rád, že vidíte problémy, které vytváří vaše komunita, ale proč se mezi řádky vždycky najde to uplakávání, že pár zdivočelých rodin hází stín na vás všechny a že si lidé vdiskusich tohle takto podle vás špatně vykládají? Sám jste napsal, že se přistěhovala jedna rodina a byl bordel. Mohu vás ujistit, že nešlo o vyjímku, ale prakticky pravidlo. všimněte si, že všude, kde se nastěhují sigán, vznikne hluk, borde la nakonec vybydlení, starousedlíci prchají a z oblasti se stane ruina plná bordela, šrotu, hader ,vymlácených oken. to není vyjímka, která na vás vrhá stín, to je pravidlo. No a jestl ise 5% z vás chová slušně, ta kse teda omlouvám, že se mi na těch 5% daří narazit prakticky v nulové mířea v tom 95% davu vás nenajdu. Můžu za to já? Mohou za to jak vy říkáte gadžové? Nikoliv.  Neplakejte, jak vás vlastní komunita trestá, protože se cítíte být slušný a splečnost vás takového kvůli vaší vlastní komunitě nevidí. Pláčete na špatném hrobě.

3 0
možnosti
G

general_Pinochet

27. 1. 2012 8:12
?

Dobre napsany,cely zivot ziju v Karline a nemel jsem nikdy zadny problem s Cikany. Je to asi tim, ze zde jsou uz generacne dlouho a prizpusobili se. Paklize s e ale vyskytne rodina, ktera vypada jak uprchlici z Bangladese,zjevem i chovanim,uz problem je. Moci na chodbe ciziho domu,vybiraji popelnice a vyhazuji obsah na zem. Proste bordel,rev,spina a pakaz.

1 0
možnosti
JD

pedr64

27. 1. 2012 8:04
pár poznámek

1. je útok mačetou na hlavu nic netušícího hosta pokus o vraždu nebo jen výtržnictví...to k tomu srovnání výše trestů?

2.je zajímavé, že když se někde něco semele, tak se cigánky zrovna vraci z nějaké oslavy, ten "hromotluk" na ně čeká v metru, asi proto, aby trefily(ty zlodějky) domů

3. Rom´= člověk, gadžo=neRom, tedy logicky gadžo=nečlověk

4 0
možnosti
PK

ahaswer

27. 1. 2012 8:03
Snaha

Oceňuji snahu o objektivitu,to je dobře,byť ta snaha byla dost krkolomná a obhajoba cigánů dost silná.Ono to není je tím křikem a hudbou v noci,ale hlavně skutečně páchanými skutky,zejména krádežemi.Hlavní je,alespoň pro mne,postoj cikánů k životu-nemáme,tak DEJ.Nejprve státe,ale pak KDOKOLIV!!!

Pokračujte ve snaze,třeba té objektivity bude více a více a budete problém poznávat a chápat lépe a lépe.

Hezký den.

0 0
možnosti
TS

Fantomazz

27. 1. 2012 7:56
jj

jsme rasísti my všichni bílí - co se odstěhovat do kanady? co?

1 0
možnosti
PB

P.Banga

27. 1. 2012 8:02
Re: jj

díky za nabídku.. ale já se tu mám celkem dobře, tedy na české poměry. Ale nedá mi to... četl jste vůbec ten článek?

1 0
možnosti
PD

DolevaP

27. 1. 2012 7:54
je to zamotaný kruh

jen k té práci ... práci kolikrát nemá ani ten, kdo se snaží a má zaměstnavateli co nabídnout (myslím dovednosti, znalosti, zkušenosti ), život nelze přece postavit na imperativu "Dej !" práci, bydlení, peníze, léky atd atd

5 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.