Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

totální deziluze po roce 1998

28. 1. 2012 3:57
pane banga máte můj obdiv - a to sice za to

jak dokážete téměř dokonale manipulovat se s svými čtenáři - vždy napíšete odstavec o tom jak asi (tutově) vytáčí až do nepříčetnosti (nespánku) cikáni veškeré své do práce chodící (a tímto i platící daně na jejich mejdany pořádáné ze sociálních dávek) sousedy a pak to v té samé větě shodíte ... např. "rvačka" ve varnsdorfu (tam šlo o kejhák),už vaše klasická "NATÁLKA" za kterou viníci vyfasovali flastry,které cikánským vrahům nehrozí...atd...Váš článek je tak plný manipulací,že nemám šanci v mfdnes nastaveném omezeném malém prostoru na reakci adekvátně odpovědět na všechny vaše konstrukce a tak jsem alespoň rád,že se vyskytl cikán,který kromě zpívání je schopen bez pravopisných chyb oblbovat ... klidně mi to jako admin smažte,já to vydejchám ...

6 0
možnosti
TH

Gmurr

27. 1. 2012 19:23
Mate pravdu

karma.

Uz tady byl jeden takovy blog. Kdo je vetsi zlodej, cikan nebo politik....No a vysel politik.

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

27. 1. 2012 19:52
Re: Mate pravdu

A co teprve cikán-politik!

3 0
možnosti
I

Intesen

27. 1. 2012 18:17
Krista Boha tak se situací ohledně cikánů něco dělejte

než plácat na blogu.... můžete o tom minimálně kriticky psát, jste přece novinář ?!  1.Začněte např. s tím, že ROMEA:CZ je rasistickej plátek, jehož jediným úkolem jest podněcovat rasovou nenávist a že cikánům by nejvíc pomohlo, kdyby byl tento plátek okamžitě odstřižen od státních peněz !!!!! Tak hloupej zase nejste, abyste nevěděl, že je tomu tak, jak píši.  2.Můžete např. poukázat na agenturu pro soc. začleňování - opět cikáni nepochopili, že jim tato agentura v důsledku víc škodí, než pomáhá... pokud se nepletu, její poslední výsledky byly spíš záporné.... 3. Můžete se sílou svého novinářského hlasu zasadit i o zrušení dalších pijavicoidních spolků, které pod trapnou a lživou záštitou pomoci cikánům, pomáhají hlavně sobě. Znovu se ptám? To jste opravdu tak ........., že to nevidíte ?!

Něco z historie: http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120127_243254_blogidnes

9 0
možnosti
I

Intesen

27. 1. 2012 18:22
Re: Krista Boha tak se situací ohledně cikánů něco dělejte

Výsledek okamžitého odstřižení pijavic, zaštiťujících se pomocí Romům, by byl ihned viditelný !!!! Hned by ubylo tzv. rasistických kauz a případů. Etničtí Češi by byli méně nasr.... na neustálé výhody, které se teď cikánům perou horem dolem, protože tyto by nebyly ... tím by se dostala situace do normálu - všem stejně a už by se hned při každé příležitosti nemohlo řvát: rasiiisssmuuussss ;-O;-O;-O

7 0
možnosti
K

Kytt02

27. 1. 2012 13:46
co si představím pod slovem cigán?

Moje věc. Ale když už, zapadá tam i tenhle Páťa. A jestli si myslí, že zrovna on mediální obraz cigánů nějak vylepšuje, pak se těžce plete. Pokud mám jmenovat synonyma, pak tam patří různé levárny, křiváctví, uhýbání a kličkování, jen aby z toho dotyčný či jeho minorita vyšli dobře, teď třeba za použití módního slova degeš. A je zcela jedno, jestli to ten cigán dělá poté, co je přistižen při trestné činnosti, či při psaní článků. To slovo lze aplikovat i na autora samotného. Typické, že takový cigán pak je na videu s to vidět úplně něco jiného než viděly orgány činné v trestním řízení i většina společnosti. jJen další podněcování vzájemné nenávisti. Je toho plná Romea a nikdo už na to není zvědavý. Jinak já mám k dispozici statistiky o cikánech, včetně poměru kriminality na celé etnikum, porodnost/věk, bytovou výměru atd. PB by z toho asi nebyl nadšen, bo by to nepotvrdilo to, co se tak mocně snaží razit. Jinak znám cca 2ks slušných Romů. Zbytek jsou ti degeši řvoucí na celou tramvaj.

2 0
možnosti
G

gyulla

31. 1. 2012 23:05
Re: co si představím pod slovem cigán?

Já si pod slovem představím akorát tak vás,pane. Protože jestli tady někdy lže, jste to právě vy. Vy máte statistiky o romské kriminalitě? A kdo vám je dal? Budu hádat, máte kamaráda na úřadě kdesi na nějaké vesnici v severních Čechách. Nebo víte co, zrovna mě by se to líbilo, byl by jste tak hodný a poslal mi je? Já bych se opravdu rád podíval, jakým způsobem se Romové podílejí na hospodářské kriminalitě. Zajímalo by mě, jak třeba ten, který statistiku vede,může určit, kdo je a není Rom. Škoda, že jste lhář, já myslím, že by nám Romům opravdu pomohlo, kdyby skutečně takové statistika existovala.Alespoň by se ukázalo, že Vandas a spol je banda lhářů, tak jak vy.

0 0
možnosti

Ottis300

27. 1. 2012 11:06
Pane Bango, ten Váš článek je trochu slalom.

Snažíte se poctivě projet všechny branky, ale i kdyby jste se namáhal sebevíce, nepovede se Vám to. To není Vaše chyba: ono se to nepovede nikomu, protože 100% řešení neexistuje. Vše zašlo příliš daleko, než aby se tento problém dal řešit prostřednictvím nějakých opatření, ať laskavých a dobrovolných na jedné straně nebo až donucovacích na straně druhé. Laskavá řešení budou zabírat tam, kde je bude někdo ochoten přijmout. Represe může řešit něco momentálně, do budoucna určitě ne a navíc se najdou mnozí, co represi obecně budou pokládat za nedemokratickou a budou cokoliv, byť i rozumné, torpédovat. Někde se však ten řez, byť nepopulární, musí udělat, jinak spirála nepřizpůsobivosti se bude roztáčet do neúnosna a vyústí v nevyhlášenou lokální občanskou válku anebo, v opačný extrém, v jakousi nucenou izolaci s nařízenými a vynucovanými pravidly pro tu část etnika, které nebude brát na vědomí pravidla okolní společnosti. Obojí je špatně a hlavně chybí osvěta od vás samých.

0 0
možnosti
JD

stagger

27. 1. 2012 11:23
Re: Pane Bango, ten Váš článek je trochu slalom.

je to chameleón ... na nový rok se důchodce brání napadení degeši a protáhněte si reakce p.Banga .... Rv on na romee každou cikánskou lumpárnu nekriticky omlouvá , jinde trocha kritiky zazní , ale ....!!a  jak se říká, směrodatné či vhodné pozornost je vždy za ALE

6 0
možnosti
JD

stagger

27. 1. 2012 10:57
EVROPSKÁ SPOLEČNOST SE VYPRACOVALA

prací generací k určitému standardu... je dokonce tak bohatá, že členy své společnosti nenechá zemřít hlady. Taky si vytvořila zákony a určité normy a očekává, že je členové společnosti budou dodržovat... dokonce vytvořila i represivní systém pro vynucení jejich dodržování. Jenže ono se to jaksi pokřivilo ... společnost se stará o ty, kteří na zákony a normy findí, z represivní složky si dělají srandu, pokuty nevymahatelné neb žijí na ukor společnosti, příjem vlastním přičiněním žádný.. a do toho etnopodnikatelé, kterým tento stav samozřejmě vyhovuje ... tady jaksi hranice soudržnosti společnosti mizí a poplatníci se oprávněně ptají na co jsou jejich daně použity či spíše zneužity. Dokud cikáni a nejen v ČR nezačnou u sebe, je na místě společnost chránit i za cenu tvrdé represe !!

2 0
možnosti
P

pěnice

27. 1. 2012 10:40
Já vždy říkám,

že všechno má někde svůj začáek. A tak je to i s tou prací, kterou cikáni nemají. Těžko můžete zaměstnat lidi, kteří přijdou do práce tehdy, kdy se jim zrovna chce. Kdy nedodrží pracovní dobu, peníze chtějí stále dopředu (zkušenost mého souseda, který zaměstnal cikánku,ale kvůli ní by musel mít ještě další sílu, aby se vyznal v těch zálohách dopředu)  A tak se tvoří pověst. Problém je také v tom, že na jednoho slušného je dalších padesát, ne-li více těch, kteří nežijí podle měřítek dnešní civilizace. Nevzdělanost a negramotnost je většinová. Já jsem příkladem toho, že když vidím tu skupinu opravdu nepřizpůsobivou, nemám zrovna hezké myšlenky. A přitom moje dlouholetá sousedka v místě, kde máme chatu , byla naší velmi dobrou sousedkou, která v zimě dohlédla na naše chaty a my podle možností jsme jí pomáhali třeba s věcmi pro děti, oblečení, drobné dárky a pod. To prostě není o diskriminaci, je to o chování a způsobu života, kde někteří nedodržují to základní .

4 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

27. 1. 2012 11:00
Re: Já vždy říkám,

Něco mi uniká v myšlence, že sousedka byla sousedkou? :-/

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

27. 1. 2012 10:33
I když s vámi často nesouhlasím,

tentokrát karma. Bohužel zde je napsáno něco jiného, než píši etnobyznismeni na romea.cz, kteří se, za vidinu mrzského penízu, snaží rozdmýchávat, a nutno říct že úspěšně, nenávist mezi bílými a cikány. Dokud potečou peníze podobným příživníkům, jako je romea.cz, nebo ten Ind, co si už postavil za etnopeníz vilku a má tři auta, v Indii se měří postavení bohatstvím víc než u nás, hodně aut, rovná se hodně mocný člověk, něco jako "čím víc proužků, tím víc adidas", situace půjde jenom k horšímu. A dokud s tím slušní cikáni nezačnou něco dělat, budu tvrdit moji tak často zde mazanou větu "když to pak bouchne, nebude mi líto ani těch slušných". Pokud s tím budou něco dělat, rád změním názor.

2 0
možnosti
T

Tystnaden

28. 1. 2012 12:55
Re: I když s vámi často nesouhlasím,

Hezky brojíte proti romee a přitom pána vychvalujete...jestlipak Vám taky došlo, že on je mj. TAKÉ v žoldu romey? ;-D

0 0
možnosti
B

bofums

27. 1. 2012 10:32
Nekažme si jazyk a držme se faktů.

Pane Bango, máte v mnohém pravdu! Sám jsem s cikány nikdy problém neměl, pokud pracují, vážím si jich.

K něčemu jste mě přiměl- jít do knihovny / Slovník č.j. a cizích slov " . NIKDE  jsem nenašel slovo gádža, de-

geš, ba ani cigán . Pouze CIKÁN / jako národnost / a cikán/ i s odvozeninami /.Kdo Vás pověřil vytvářením

nových slov a proč mě- Čecha- nazýváte DEGEŠEM ? Když jsem, tuším v pol. října použil slovo BOLŠEVIK,

bylo  to smazáno! Prý je to URÁŽKA / vysvětlení vaší redakce na můj protest!/ -pokr.

1 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

27. 1. 2012 10:35
Re: Nekažme si jazyk a držme se faktů.

Cigán je slovensky, to bych neřešil. Degeš a Gadžo, stejně jako Róm jsou výrazy z cikánštiny, takže on, jako příslušník tohoto etnika je může používat, pokud očekává, že jsou obecně známé. Ale máte pravdu, spisovně je cikán.

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

27. 1. 2012 10:13
zajimave

jenom by me zajimalo, kolik cikanu tohle cetlo....bilej si to precte a souhlasi ale to ja tak vsechno co s tim muze...kdyz hlucneho souseda upozornite, ze by nemel delat kraval, alespon ne po desate vecer...vetsina se uklidni....ano, jsou situace, kdy i bili delaji rachot...ale ne jeden a ten samy byt 3 nebo 4 noci v tydnu....bili na to proste nemaji prachy....a kdo je ma, tak si dela rachot ve sve vlastni vile v hektarovem pozemku obehnenam trimetrovym betonovym plotem...ale ti chudsi, kteri ziji v panelacich a cinzacich...i kdyz treba nevstavaji do prace rano....tak vi, ze kraval po desate je ruseni nocniho klidu....a normalni clovek si na sebe problemy neprivolava....stejne je to s kriminalitou (s tou ktera je videt) normalni bezny clovek nekrade...nepicha do nikoho nozikem...nenapada bezduvodne cizi lidi....kolik slusnych cikanu pripada na jednoho cikanskeho vytrznika? a kolik slusnych "gadžů" pripada na jednoho bileho vytrznika?...a tohle je to, co je videt

3 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.