Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

iluminat

3. 12. 2011 23:02
jak pisete, kdyz uz tak uz

spravne pisete ze si za to muzete sami, a muzete za to vasim lisanim se k lidem jako Kocab a jemu podobni, co si z vas delaji koryto, me nekdo v Americe rict ze ja jsem minorita (je nas cechu pramalo) a ze mi bude pomahat,davat, aniz bych musel makat, tak mu dam takovyho facaka ze veme druhej vo zem. To je jako by mi rek - ty lemple, ty si sam neumis tkanicky zavazat.

Pokud sami nezacnete mit svou hrdost, spatne to skonci. Cikani u nas ziji davno, ale az posledni dobou zacina bujet nenavist, proc myslite?

Prichazi krize, a kdyz nejsou prachy, lidi se mlati, a hadejte koho zmlati?

0 0
možnosti
A

absolutníXpuch

3. 12. 2011 21:59
Něco Vám pošuškám,

my bychom klidně slovo cikán používali dále, ale kvůli lidem jako Vy se to nesmí! ;-(

10 0
možnosti
A

absolutníXpuch

3. 12. 2011 21:30
A jaké to je

se sám nacpat do výběru ;-D

4 0
možnosti
Č

český_vesničan

3. 12. 2011 20:43
.....na vás se hodí takové to lidové úsloví...o hrachu a zdi

2 0
možnosti
PN

burden

3. 12. 2011 19:52
lžete

Vykládat, že bílí nejsou za verbální činy vůči Romům trestáni je lež. Například zpěvák dostal za dvě slova v písní tři roky vězení, což mi vychází na jedenapůl roku za slovo. Viz link. Žádný cikán nebyl nikdy za projev nenávisti vůči bílým odsouzen. Trestní oznámení bylo kdysi na jednu cikánku, která říkala do kamery slova, za které by bílý čech dostal okamžitě kriminál a Havel jako tehdejší prezident jí dal okamžitě milost takže k soudu vůbec nedošlo.

Tenlink zde

http://www.lidovky.cz/zpevak-pujde-na-tri-roky-do-vezeni-za-rasisticke-texty-p12-/ln_domov.asp?c=A101001_100121_ln_domov_mev

 Rv

12 0
možnosti
MV

Old Nord

3. 12. 2011 19:50
Míňate čas na hlúposti

Pochopte, patríte k malému počtu ľudí z vášho etnika, s ktorými sa dá o ich terajších a budúcich problémoch viesť nejaký dialóg či spoločne hladať riešenia. Skúste sa zamýšlať nad dôležitejšími otázkami. Máte východiskovú pozíciu akú ťažko nájdete u niekoho z majority. Pohybujete sa bezproblémovo v oboch svetoch, obe strany vás akceptujú a vy tu riešite otázky názvoslovia! Máte, zdá sa, na viac.

Strkanie hlavy do piesku, antagonistické pózy či zametanie faktov pod koberec je slepá ulica v každom svete. Teraz sa nám to vypomstilo s "prežranou" budúcnosťou. Ďalších ukrytých mín je tu však viac.

4 0
možnosti
X

x.1000101111010110

3. 12. 2011 19:16
Pane cenzor...

vykašlete se na slova. Mně už je také fuk, že nás napadáte za používání NAŠICH ČESKÝCH SLOV, jako je "cikán" a sami nás titulujete "gádžo". Ve slovech to vážně NENÍ.

.

Lidé říkají věci jako "fotr je DEBIL". "Já toho Frantu ZABIJU". "Ty KRÁVO". Nemyslí tím nic špatného.

.

Takže čím to je? Proboha, tak už vy CIKÁNI konečně začněte žít jako LIDI, začněte PRACOVAT jako LIDI, přestaňte vydírat, vyhrožovat, stěžovat si na Necyklopedii, krást, mlátit děcka GÁDŽŮ a krást jim kapesné a svačiny, pracovat jako cenzoři v bulváru, dělat nám ostudu ve světě kam odjedete, abyste tam lhali a pak se vrátili, protože vás tam odmítají sponzorovat. Ty 4 peněženky vám už odpustím. Stejně jako ten pokus o mobil, však ten ROMA to měl také jako poslední kapku, jen hlupák by kradl spolu s imigrantem kdoví odkud v podmínce. A samozřejmě... romskou superstar Richarda Samko tímto zdravím a omlouvám se ostatním PÁR STOVKÁM z vás všech, na které jsem si nevzpomněl...

9 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

3. 12. 2011 17:57
Za to můžou bývalí i současní politici, ethno organizace

a částečně média. Kdyby neexistovala žádná diskriminace, ani pozitivní, věřím (jsem naivní?), že by nebyl současný růst etnické nesnášenlivosti ve společnosti. Bohužel na problému se mnoho lidí živilo (a zdaleka nejen cikáni) a současnost je důsledek.

Teď si mnohá média pošmáknou na cikánech. Ale nedávno to bylo přesně naopak. Trestné činy cikánů se tajily nebo bagatelizovaly, dělali je zásadně jen "češi" bez určení, naopak byl vše rasismus. Když byl "rasistický" čin gádžů, cikáni ho hromadně odsoudili. Když byl obdobný čil cikána, ještě se ho zastávali nebo se od něj distancovali.

Náprava teď bude horší, ale je možná. Musí le začít ze strany cikánů - a nejlépe odmítnutím pozitivní diskriminace a vyžadování stejných práv pro všechny.

8 0
možnosti
1(O

1907 (FK Opava)

3. 12. 2011 17:31
A pointa je?

Vidím jen nářek nad tím, že když se napíše "udělal to cikán", tak je to rasýstické a nespravedlivé a když se nenapíše, že to udělal cikán, tak se ozve rasýstická společnost :-P

0 0
možnosti
M

Marlen2

3. 12. 2011 18:05
Re: A pointa je?

8-otak teď nějak nevím,"co tím básník chtěl říct"?? Můžete mi prosím tuhle teorii nějak více podrobně přiblížit?!Nějak jsem nepochopila vaši pointu:-P

0 0
možnosti
P

pěnice

3. 12. 2011 16:02
Pane Banga,

problém bude zřejmě v počtu těch různých kriminálních činů. Jestliže je z devíti milionů majority deset procent kriminálních živlů a ze 600 000tisíc cikánů také deset procent  kriminálníků, pak je nepoměr jasný. A tak to tady je.Velká většina cikánů je nejen nepřizpůsobivých, ale také nepracujících a negramotných. Pak se nedivte, že smích a pohrdání vyvolávají ty různé požadavky cikánských vůdců. Jednou volají po vlastním státě, pak chtějí ustavit vlastní stranu, přitom nejsou schopni se domluvit na základních věcech a už se rozhádají. Naposledy jsem četla včra o kvotach na poslance či různé zastupitele. Nikde jsem se nedočetla, že se chtějí více vzdělávat, pracovat, jen vidí ty peníze a funkce. Co tak se snažit přispívat na ten stát, kde se chtějí podílet na rozhodování ????

8 0
možnosti
X

x.1000101111010110

3. 12. 2011 19:27
Re: Pane Banga,

Technická připomínka - jestliže je z 9 milionů majority 10% kiminálníků a z 600 tisíc cikánů 10% kriminálníků, pak to není žádný nepoměr. Je to prostě v obou případech každý desátý, že?

.

Jenže ono to tak ve skutečnosti není a chápu, jak to myslíte. Pokud je z deseti vězňů 8 cikánů, JE to nepoměr. Nicméně, i to má dvě chyby - za prvé, nejen zveřejnit, ale dokonce i vést takovou statistiku je zakázáno. To je jeden ze skutečných důvodů, proč je zde takové napětí mezi majoritou a touto konkrétní minoritou (jiné, než cikánské ten problém nemají), pozitivní diskriminace narušuje naši svobodu slova a etnobyznys se stará o to, aby dotace na tzv. "začleňování" tekly, i když i ta nejzákladnější statistika by jasně ukázala, že to nefunguje a nikdy nefungovalo.

.

Druhý problém je, že pan cenzor Banga teď vytáhne obvyklý argument multikulti, že oni ti chudáci jsou diskriminovaní a vyloučení. Což je těžko vyvratitelné, když se podíváte v čem například bydlí (přestože víme proč)...

4 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.