Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1(O

1907 (FK Opava)

16. 8. 2011 16:49
A nezačalo to celé tím,

že obsluha nechtěla těm dětem nechat přivydělat na automatech? Tak co ještě měla ta obsluha udělat? Cikánčata jí, jak to tak vypadá začala, pičovat apod., tak je návštěvníci baru vynesli v zubech ven a dál už to známe :-P

2 0
možnosti
N

nottingham

16. 8. 2011 15:43
Obrana nezletilych?

Co ma spolecneho, ze 15-ti lety nema co delat v herne? Takze je normalni, ze to resime macetou? Je to to stejne, jako kdyz u Vitkova se odkazovalo na nelegalni cinnost "najemniku". Ale prece to nebudu resit molotovym koktejlem, ci macetami. Doufam, ze tresty dostanou stejne. Proc o tomhle neni takova medialni masaz jako u Vitkova? Ze se nejedna o pokus o vrazdu je jen vysmechem. Vim, ze rikate, ze patri na psychiatrii, ale tam bude mit vetsi veget. Zavrel bych je do jedne cely s utocniky z Vitkova, at si svoje problemy poresi mezi sebou. Proc se stejne romske organizace nepozastavuji nad tim, proc mladsi 18ti let kradou v obchodech, rodice na ne stale pobiraji davky...? Nebo tam jim to nevyhovuje?

5 0
možnosti
MK

komentator-1

16. 8. 2011 15:31
15-ti leté děti do herny nepatří, to má pan Banga pravdu,

taktně se již ovšem zapomněl zmínit, že toto "dítě" tam přišlo v doprovodu dospělých osob a na upozornění obsluhy o zákazu hraní reagovalo ve spolupráci s doprovodem vulgaritami.

Je tedy jistě vhodné jako pan Banga odsoudit násilný čin, vyhnout se ovšem onomu relativizujícímu "o 15-ti letých dětech", by už ovšem asi bylo nad jeho síly.

V 1. řadě je totiž na pořadu dne otázka, co je to za rodina, kde se dítě fláká v noci po hernách s mačetou a rodiče ho nehledají..... Odpověď na otázku je už, bohužel, neslučitelná s diskusními pravidly.

6 0
možnosti
PP

časy jsou zlé, kamile

16. 8. 2011 14:27
pan Gorol

pan Gorol (jeden z bratrů novoborských aktivistů) se nechal v pondělní MF citovat, že "99% viny za incident nese barmanka" (najděte si to v liberecké příloze). Vy uvádíte ve svém blogu, že p. Gorola berete jako svůj informační zdroj ("volal jsem mu, aby mi to vysvětlil...").

Podívejte se, já nejsem žádnej rasista a obecný proticikánský proud i tady na idnes je mi silně proti srsti, ale pokud si berete jako informační zdroj pro tv vystoupení někoho, kdo míru zavinění vidí jako pan Gorol, tak se snad příště, až vás pozvou do televize, radši vyjádřujte třeba k předpovědi počasí (v tom se teď často chybuje), at nejste za úplnýho moulu..

9 0
možnosti
FM

František Matějka

16. 8. 2011 13:25
Vážení čtenáři...

Několikrát jsem vystupoval v přímém televizním přenosu bez přípravy - na přímý přenos se zkrátka připravit nedá, neboť nikdy neovlivníte to, co se ve studiu nakonec uděje a co jiného kdo z účastníků řekne nebo na co a jak se zeptá. Takoví politici za naše peníze absolvují desítky i stovky hodin školení mediálními odborníky, aby "vypadali v TV dobře" - ale nakonec stejně nic neřekli, aby si neudělali zle. Podívejte se také, jak je svět plný "odsuzování" toho či onoho a "distancování se" od jiného. Už to nemá pomalu žádnou váhu. Jestli si mám já vybrat mezi lidmi jako Gorol nebo Banga, vybírám Bangu. Na poměry České republiky je to jeden z nejtvrdších kritiků samotných cikánů.

2 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

16. 8. 2011 13:30
Re: Vážení čtenáři...

Pane Matejko, v mnohem mate pravdu a souhlasim s Vami, ale pokud se tyka Vaseho vyberu "Gorol nebo Banga", rekl bych Vam to asi takhle: take davam prednost nakazit se chripkou pred nakazou HIV.

6 0
možnosti
PM

kimos

16. 8. 2011 13:14
Co ten Banga vlastně dělá? v nějakém centru pro "romskou

integraci"? Řekl bych, že pravdu má ten pan Streit!

3 0
možnosti
ZS

Doa

16. 8. 2011 13:14
Tak si čtu diskuzi zdejší "demoktarické" společnosti...

... a bohužel mám dojem, že abyste měli zájem pana Bangu alespoň trochu pochopit, nemusel by kvůli tomu nic psát, ale spíš změnit barvu pleti. Co? Vlastně ani to by asi nestačilo.....

Jestli se pan Banga blbě vyjádřil v TV, tak to teď vysvětlil tady. Mě se na tom nezdá nic špatného, ani nepochopitelného!

Můžete být konstruktivní a psát, co jste přesně nepochopili a s čím nesouhlasíte?

Tady v té diskuzi nemá polivina lidí na to, aby dokázali napsat konstruktivní kritiku ke článku. Nemají na to co říct, tak budou kritizovat zařazení do rubriky!

1 0
možnosti
IB

isabell

16. 8. 2011 13:17
Re: Tak si čtu diskuzi zdejší

... a pak přijde chytrá blogerka Doa, zkritizuje diskutéry a kritiky, zastane se admina, ovšem k tématu nenapíše sama ani čárku .... ;-)

2 0
možnosti
V

Vochoč

16. 8. 2011 13:05
Vřele doporučuji poslední větu článku:

http://budejovice.idnes.cz/romove-se-zpovidaji-z-kuplirstvi-prostitutky-jim-vydelaly-miliony-1go-/budejovice-zpravy.aspx?c=A110816_124343_budejovice-zpravy_pp

Tuhle mentalitu nezmění, ani kdyby možná přišel i kouzelník. ;-D

2 0
možnosti
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

16. 8. 2011 13:15
Re: Vřele doporučuji poslední větu článku:

Jo, tohle je prostě jejich logika. Podobně v jakési reportáži o romech z Ostravy vykřikovala jedna z nich: "Ale já mám devět dětí! Jak je mám jako uživit?" :-/

1 0
možnosti
K

korzár

16. 8. 2011 13:04
Pane Bango, ať už chcete nebo ne,

jste členem minoritní společnosti-Cikán.Já jsem členem majoritní společnosti-Čech.Tuto skutečnost nezměníme,ani kdybychom se postavili na hlavu.Já osobně nemám nic proti Cikánům,jsou-li slušní.Pár takových znám,pracovali u mě nebo pro mě.Tolik na úvod.K Vašemu vystoupení v televizi mám stejné připomínky, jako pan Streit.Každý si mohl pořad poslechnout,myslím,že je dokonce přístupný na záznamu.Co jste řekl,to neokecáte.Skutečností je,že jste se (jako člen minoritní společnosti) razantně nedistancoval od skutků,které pachatelé provedli.Vaše polemika nad tím,co dělal 15letý Cikán v herně je absurdní,měl byste se ptát rodin pachatelů a tam působit výchovně.Jestliže nezletilý vystřílí hospodu,je irelevantní otázka,co tam dělal.Měl byste se zamyslet nad tím,co vypouštíte veřejně mezi lidi,ať už prostřednictvím televize,nebo blogu.Jste člověk,který má dost velký vliv jak na minoritní,tak ale i na majoritní společnost.Oprostěte se,prosím,od napadání kritiků a uvažujte o sobě.

6 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

16. 8. 2011 12:41
...

Pane Bango, ten svuj neslany nemastny projev v TV24 a snahu o neprilis cestne vybrusleni z ozehave situace neokecate, i kdybyste na pana Streita nahazel desetkrat vic bahna. Kdybyste misto alibistickeho "ja nic ja muzikant" (prominte nevhodny dvojsmysl, ale prislovi uz jsou takova) - tedy "ja nemohu za to co nejaky Rom provede v Asi" prohlasil neco v tom smyslu, ze je to ohavny rasisticky cin, od ktereho se nejen distancujete, ale ze vsech svych sil prispejete k exemplarnimu potrestani viniku, asi by reakce na Vas projev byly jine. A argumenty, ze delict jeste neni vyreseny, nelze od Vas akceptovat: v pripade vitkovskych zharu jste mel Vy a s Vami spousta multikulti kriklounu a romskych aktivistu jasno od same zacatku. A o vztahovani odpovednosti na vsechny Romy? Jsem zasadne, kategoricky nesmiritelne proti jakemukoliv uplatnovani principu kolektivni viny. Proc jsem, jako soucast  majority, musel strpet ze strany vaseho tabora narceni, ze jsem xenofob a anticikanista, (pokr.)

11 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

16. 8. 2011 12:58
Re: ...

ja take neznam nikoho z vitkovskych utocniku. A presto jste neustale diskutovali o vine cele spolecnosti, jez svou xenofobii vytvari podhoubi a zivnou pudu pro takove ciny. Nedivte se, ze nyni vase zbrane jsou obraceny proti vam.  Udesny medialni cirkus, ktery jste spustili, za uplne vykoreneni zivotu nekolika deviantnich hlupaku, kterym ani nebyl prokazan umysl vrazdit (coz v zadnem pripade jejich cin neomlouva) je v prikrem protikladu k faktu, ze v tomto jasne danem rasisticky motivovanem pokusu o vrazdu spachanem ve skupine se zadny medialni linc nekona. Kde je volani po exemplarnim potrestani, kde je odsuzovani romske komunity za vytvareni kriminalniho podhoubi a zivne pudy pro takove ciny (dle meho nazoru stejne zcestne, jako bylo vase osocovani majority ze stejnych deliktu)? Jedine, ceho jsme svedky, je, ze romsti aktiviste se snazi pripad bagatelizovat ci vinu svalit na nevinne. Nedokazu si ani predstavit, jaky bouri utoku by byval takovy pokus vyvolal v obracenem pripade.

20 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).