Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nottingham

6. 4. 2011 17:01
Medvedi sluzba Romum.

Soud udelal pouze medvedi sluzbu slusnym Romum. Vandas jen provokuje a snazi se prihrat si na pripadu politickou polivcicku, podobne jako tady na blogu je tento cin omlouvan absurdnimi argumenty panem Pochem. kdyz bude jeden metr, obycejny obcan nebude rozcarovan, momentalne nema zastani ani u Policie, politiku.. proto tise ci hlasite sympatizuje s nazory pana Vandase. Ale kdo ma rozum, vi, ze by to bylo z jednoho extremu do druheho, misto zlate stredni cesty=spravedlnost rovna pro vsechny. A nezlobte se na me, ale Romove musi s prevychovou zacit sami u sebe a ne neustale ukazovat natazenou dlan. Mam hluboky respekt vuci tem, kteri to dokazali a vim, ze ostatni Romska majorita se od nich distancuje, bohuzel z predsudku to maji tezsi i u majoritni populace. A uprimne se soucasnou politikou EU, nasich vlad, parlamentu zmenu k lepsimu v nejblizsi dobe nevidim. Budu moc rad, kdyz nebudu mit pravdu.

0 0
možnosti
MA0

Marik admin 0:9

6. 4. 2011 16:58
Konečně s vámi mohu

po dlouhé době souhlasit :-) a karma !

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

6. 4. 2011 14:20
Pane Bango, namísto plození blogů se spíše starejte o práci

... tedy vzhledem k tomu, jaké eklhaftní věci zde píší pánové Hrebenar a Poch (viz jejich poslední blogy). Nejprve práce, potom zábava.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

6. 4. 2011 14:22
Re: Pane Bango, namísto plození blogů se spíše starejte o práci

Jinak nic proti Vašim názorům, jsou daleko lepší než sem napsala velká část místních "myslitelů".

0 0
možnosti
C

Curenzym

6. 4. 2011 13:30
Souhlasím s tím,

a myslím, že má pravdu. nelze neustále rozeštvávat národ. P. Vandase nemám rád, protože hraje na strunu lidem jak z majoritní společnosti, tak z minoritní společnosti. On sám vzdělaný není, připadá mi velmi agresivní a zakomplexovaný, Věci dělá účelově. Kopat neustále do někoho, kdo je na zemi - divný boj. Agresivita a napětí ve společnosti je, dnes zrovna jsem byl v lékárně, kde si byla pro Sunar romská maminka, slušně oblečená, normální ženská. Lékárnice jí řekla - jakoby v žertu, že stačí voda s moukou. ( viz včerejší kauza). Romská maminka se rozrečela a utekla. zeptal jsem se lékárnice proč to dělá. Neodpověděla. To přeci neí normální, děti týrají i lidé z majoritní společnosti a trvám na tom, že mají víc šancí. Slušný Rom je denně ve stresu - neustále narážky, podivné pohledy....

ještě mně překvapilo, že vyběhla jiná maminka - neromská , řekla mi, že jí je to lto, ale chodí tam nakupovat a nemohla se jí zastat. Alespoň tak.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 4. 2011 14:41
Re: Souhlasím s tím,

"Kopat neustále do někoho, kdo je na zemi - divný boj."

To povídejte těm mládencům od Krupky. ;-D

-

Mluvíte rozumně, ale stejně je to marné. My se nezměníme, dokud se nezmění oni, a oni se nezmění nikdy. Že jsou na zemi, to nepopírám. Sluší se však jedním dechem dodat, že si tam lehli sami, o své vůli (nebo z nedostatku vůle k čemukoliv jinému, chcete-li). Ti z nich, kteří chtěli vstát, už dávno vstali.

0 0
možnosti
S

SlavekLBC

6. 4. 2011 10:40
Zlo nemá barvu

Zlo nemá barvu kůže. Zlo je zlo a není naprosto nijak důležité, pod jakou záminkou a jakým směrem se stane. Cílem zla je ublížit. Oběť je ve svém podstatě podružná. Zlo tvoří pocit viny (většinou) a tím i potřebu si ho odůvodnit a omluvit. Jeden ze způsobů tohoto zdůvodnění může být i svalení viny na etnickou příslušnost oběti zla. V jiných případech to může být jiná sexuální orientace, politická příslušnost, náboženské vyznání....

Forma není důležitá, zlo je zlo. Za zlo by měl následovat spravedlivý trest. A spravedlnost by měla být slepá. Slepý člověk barvu nevidí, ale zlo rozpozná.

0 0
možnosti
S

SlavekLBC

6. 4. 2011 10:41
Re: Zlo nemá barvu

omlouvám se za překlep - má tam být "ve své podstatě" ne "ve svém podstatě".

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

6. 4. 2011 10:35
Ale dostal takový směšný trest jenom proto,

že je to cikán. V rámci pozitivní diskriminace a připo.... před kritikou multikulti pomatenců z EU se na cikány u nás vztahují jiné zákony, než na normální lidi. Zde je velký problém, který v lidech bude dál vyvolávat nenávist proti cikánům, až to jednou bouchne. Nelze se tomu divit. A třeba jednou Vandas bude premiér. Pokud by se zasadil o stejná práva a povinnosti pro všechny bez ohledu na barvu pleti, klidně bych jej volil.

0 0
možnosti
PD

bull001@seznam.cz

6. 4. 2011 10:50
Re: Ale dostal takový směšný trest jenom proto,

Omlouvám se sa zdublování. Stránka ohlásila chybu, dal jsem refresh a takto to dopadlo. Nebyl to úmysl.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 4. 2011 10:15
Poslouchaj, Banga...

...voni maj v zásadě pravdu. Háček je v tom, že za to, co se stalo Patrikovi, opravdu mohou Romové jako skupina. Bílá společnost by takové degeneráty už dávno podchytila a někam zavřela, ale romské rodiče nezajímá, že jim doma roste něco takového (a ostatně, přiznejme si, oni se zase až tak neodchylují od normy typické populace ghetta, že ano...)

-

Mám pocit, že Vy v článku neodsuzujete útok na Patrika, jen jste potřeboval záminku, proč odsoudit Vandase - a Patrikem se to celé pokoušíte legitimizovat v očích majority. :-P

0 0
možnosti
IB

isabell

6. 4. 2011 10:46
Re: Poslouchaj, Banga...

R^ ano, to si myslím i já.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 4. 2011 10:01
je mi líto že to musím napsat

Ale když se divíme, proč jeden soud snížil na polovinu exemplární maximální trest  za malého Patrika , tak taky zjistíme že druhý soud nařídil  vyjímečný exemplární trest za malou Natálku. Utrpení obou bylo podobné, a podobná asi  byla i nenávist a brutalita pachatelů. Jediné v čem se ty dva případy liší je polarita rasy pachatelů a obětí.

Takže,pokud se někdo ptá po podílu  Romů (nejen v Krupce) na podobných zásadových rozhodnutí, tak odpověď přece známe. .....

A stěžovat si skutečně můžeme, leda tak na lampárně....

0 0
možnosti
IB

isabell

6. 4. 2011 10:06
Re: je mi líto že to musím napsat

R^

0 0
možnosti
OU

6. 4. 2011 9:55
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PA

agu

6. 4. 2011 9:51
tak zcela vyjimecne...

karma

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.