Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

20. 1. 2011 16:10
problémy se nedají řešit cenzurou

fakt, že už člověk nemůže nazývat věci pravým jménem, aby nebyl A TO ČASTO ZCELA LŽIVĚ nařčen z rasismu nebo ze sympatie ani-nechci-říkat-jakým hnutím, zbytečně radikalizuje veřejnost.

I lidé, kteří jsou vcelku rozumní potom zaujímají zbytečně vyhrocená stanoviska a postoje. Ruku na srdce, nemá např. přístup iDnes na tom taky lví podíl?

Víc si vážím některých Romů, kteří sem píší a nebojí se i kritických postřehů k lidem z vlastních řad, než "korektní jedině-spravedlivé autokraty" ničící veřejný prostor a svobodu projevu.

Za nepřijatelné by mělo být navádění k porušování zákona, nikoli konstatování faktů a to ani konstatování zaujaté. Vy někdy nebýváte zaujatý? Já si např. klidně připustím, že někdy být mohu. Přesto každému přeji, aby měl svobodný prostor se vyjádřit. Je to základ svobody a všech hodnot, které jsme za mnoho let získali...je škoda je spláchnout "pro vyšší cíle";-) hezký den

0 0
možnosti
I

iruka

20. 1. 2011 21:01
Re: problémy se nedají řešit cenzurou

Souhlasím s každým bodem příspěvku :-)R^

0 0
možnosti
N

Náhl

20. 1. 2011 15:58
Represe není recept

Docela s vámi souhlasím, problém v N. Bydžově znám celkem obstojně. Obecně ale k vašemu zamyšlení o represích. Píšete o vysokých pokutách. Ad 1) je sazba definována v zákoně, ale teoreticky by třeba správní orgán začal dávat pokuty při horní hranici sazby. jak by k tomu přišel přestupce, který má platit 10 000 za krádež, když za tu samou věc dostal před rokem někdo jiný tisícovku? Určitě by to napadl pro nekonzistentnost rozhodování. A za 2) některým přestupcům se pod kůži nedostanete. peníze nemají, majetek taky ne - jsou vpodstatě beztrestní (co se přestupků týče).

Podobná věc platí v trestním řízení, taky nelze ze dne na den přitvrdit a k tomu jen v jedné části státu.

Samozřejmě jsem proti rasové eskalaci tohoto problému, udělá to jen škodu. Na druhou stranu chápu vpodstatě bezvýchodnost situace, starosta sice podněcuje etnickou nesnášenlivost, ale místní Romové se ji taky nesnaží nijak zmenšit. A rozhodně bych jejich situaci neomlouval, myslím, že v Bydžově to není jen "pár rodin".

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

20. 1. 2011 10:23
Já p.Bangovi

dokonale rozumím. Vy ne ? Pak se neupínejte na to, kdo psal článek, ale jaký má obsah !!!;-)R^R^R^

0 0
možnosti
I

iruka

20. 1. 2011 13:40
Re: Já p.Bangovi

Vy určitým lidem budete rozumět, ať napíší cokoliv, i kdyby jedním článkem názorově znegovali svůj předchozí - thumbs up budou od vás v obou případech... Ta druhá věta byl vlastně monolog k sobě, že? Už se těším, až alespoň jedinkrát od vás uslyším vlastní názor, ale pochybuju, že to hrozí...

0 0
možnosti
C

Camino

20. 1. 2011 5:32
Z poza Pacifiku si dovolim neco napsat,

za posledni 4 mesice sem zhledla aspon 4 dokumentarni filmy o "gypsies & romanies" a snazim se jak muzu, nechci stranit nikomu, ale kdyz vidim fotografie mest, ktere nestacil zdevastovat sedy komunismus c CSSR.....vidim dvouhodinovy film o cikanech zijicich na periferiich spanelskych mest, kde deti stoji u ATM, kam si lide jdou vybrat penize, bohuzel nemam slov. :-(

0 0
možnosti
H

holes3

19. 1. 2011 17:23
ale!

mně připadá, že ten článek má rasistický podtext - obviňuje starostu neoprávněně z rasismu

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

22. 1. 2011 14:05
Re: ale!

Nemluvě o rasistickém označení gádžo. ;-)

0 0
možnosti
JM

janacz

19. 1. 2011 13:16
Doporučovaná represe

kolíkrát přes zákon nepřejde. :-(

0 0
možnosti
ED

blogatorkaa

18. 1. 2011 23:51
Pana Bangu může gadžo chápat, ale souhlasit

s jeho zúžením situace v Bydžově na "panflet" nemůže.  

0 0
možnosti

Ormir

18. 1. 2011 9:43
Rasistický pamflet ?

To jste poněkud přehnal pane Bango. Nezaregistroval jsem nic rasistického v starostově zoufalém pokusu upozornit státní orgány na neřešitelné problémy s jedinci patřícími k cikánské menšině. A proč pamflet ? Bylo v něm něco štvavého, co by vyzývalo někoho k nenávisti vůči těm lotrům, co otravují denodenně život místním obyvatelům ? Ne. Prostě jste přestřelil, aniž byste měl k tomu důvod.

Já chápu zoufalství starosty, protože demokracie narozdíl od totality mu nedává moc možností jak takové problémy řešit, když stát dělá, díky těm různým Kocábům, že problém nevidí a tudíž neexistuje. A toho se naučili ti kumpáni skvěle využívat a demonstrují kdo je tam pánem. A jíní si zase zvykli drze vykřikovat v médiích na jejich obranu.

0 0
možnosti
MC

greybeard-

18. 1. 2011 0:31
Pane autore,

přečetl jsem celý, vámi nazvaný rasistický pamflet starosty, ale ani po několikerém přečtení jsem v něm nenalezl nic rasistického. To, že odmítá vyživovat z daní poctivých pracujících lidí hordu nemakačenků, násilníků a zlodějů není nic rasistického. To, že organizuje činnost proti řádění těchto lidí je rasistické? Neměl jsem rád komouše, ale jeden zákon měli dobrý. Jmenovalo se to trestný čin příživnictví, za tento trestný čin by spousta těch, které se snažíte omlouvat přestala parazitovat na společnost slušných lidí a v komunistickém lágru musela tvrdě pracovat.

0 0
možnosti
1(O

1907 (FK Opava)

17. 1. 2011 17:43
Jo, a ještě jedna zajímavost,

můj předchozí příspěvek má pořadové číslo 88. Takže musí být zákonitě rasistický ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.