Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Richard Kába

18. 3. 2010 16:40
Prima navrh ...

Pointa je takova, ze ve vetsine pripadu ktere znam se skutecne otec nema sanci dobrat pece, nebo alespon stridave pece, takze ma jen platit. Pritom krome otazky toho, ze stejne tem detem poskytuje spoustu veci mimo ramec, tak za zcela zasadni povazuji to, ze bych si pral mit kontrolu nad tim, jakym zpusobem matka s temi prostredky naklada a zdali jdou vylucne na dite(deti).

Pokud bych mel dojem, ze ackoli platim mnohatisicove castky na jedno dite, tak deti chodi jak trhani, nakupuji se nejlevnejsi potraviny v Lidlu apod ... pak vidim za mnohem prinosnejsi se podilet vetsi merou mimo alimenty, ale ku prospechu deti.

Obavam se, ze chory navrh femisticky zalozene soudruzky poslankyne naprosto pomiji tuto problematiku. Jeji navrh je jednoznance smerovan jako podpora matky, nikoli deti.

0 0
možnosti
I

irca112

18. 3. 2010 15:02
Navrh nemuze projit

Osobne si myslim, ze tento navrh nema sanci projit, vzhledem k tomu ze vetsina nasich panu poslancu, kteri by toto museli odhlasovat, jsou pekni samci (alespon v soukromem zivote, jejich pracovni nasazeni radeji nehodnotim) a myslim, ze se jim nebude chtit vydavat cca 20% sveho platu na kazde dite, co kde s kym maji. Alespon doufam, ze tento pritroubly navrh jedne feministky nema sanci projit! Nekdo by ji mohl zkusit vysvetlit, ze 20.000 na alimentech ze 100-tisicoveho platu jejiho exmanzela, to dite opravdu nepotrebuje! Chapu, ze ona ano... Ale alimenty by mely byt pouze polovina vydaju na dite, to take nikdo neresi u exmanzelu co vydelavaji vice nez je bezne. To ze je nekdo schopny si oficialne vydelat vic penez a tudiz je radne zdani, je jen jeho schopnost a ona exmanzelka mu v tom rozhodne nijak nepomaha, proc by tedy mel odvadet 20% na jedno dite? Naopak spousta muzu muze situaci resit "neoficilanim" prijmem a vypocet alimentu z minimalniho platu nebude diteti stacit.

0 0
možnosti
PN

Alrauna

18. 3. 2010 15:54
Re: Navrh nemuze projit

ALe pokud by žilo dítě s ním, ty benefity, plynoucí ze 100 měsíčně, by mělo, ne?

0 0
možnosti
T

Tonička

18. 3. 2010 15:01
Většina tzv. "otců" živí a šatí jen sebe

Neplatí víc než tisícovku, o dítě nepečuje, neživí a nešatí, nic dítěti nekoupí. "Otcům"

však peníze stále chybí, neboť co vydělají propijí a prokouří, na vlastní dítě nejsou schopni zaplatit ani ušmudlanou tisícovku - ač vydělají desetitisíce - oni prostě "nemají".  - A kde je právo DÍTĚTE pánové??? - Tohle je tvrdá realita většiny osamělých žen s dětmi.8-o

0 0
možnosti
M

machinist

18. 3. 2010 15:08
Re: Většina tzv. "otců" živí a šatí jen sebe

Tonicko, to co jste napsala je blabol a hloupa generalizace a zadne dite (a clovek, kdyz uz zobecnujeme) na svete nema zadne zarucene pravo na stastny a spokojeny zivot. Zadne pravo na hmotny dostatek neexistuje. Vetsina normalnich muzu, kteri se po rozvodu snazi dat detem co muzou jsou medialne neviditelni, zadny pribeh na titulku se z nich neda vytlouct vyjma toho, ze jsou normalni, cestni a milujici otcove, nic moc, ze?

0 0
možnosti
JC

Jarcho

18. 3. 2010 14:46
Náhodou to není špatný nápad.

Když je cena známá předem, může se lépe plánovat.

Každý muž si může spočítat, kolik ho bude případné dítě stát, a rozhodnout se podle toho dříve, než nějaké dítě s nějakou ženou počne.

Stačí si započítat tu asi 67 procentní pravděpodobnost rozpadu jejich soužití a odhadnout dobu, kdy k tomu dojde, a hned si bude moci jasně a přesně spočítat, kolik jí na alimentech za tu chvíli společného života a pořízení dítěte bude muset vysolit.

Dítě samozřejmě pořizuje pro ni - jakmile se rozejdou, bude ho vídat na pár hodin jednou za 14 dní, jestli ovšem mu to ta jeho bývalá dovolí. To, že dítě dostane po rozvodu do péče otec, je výjimečné - a s výjimkami rozumný člověk předem nepočítá. Stejně tak začíná být výjimečné, aby manželství vydrželo do dospělosti dětí, a tak ani s tím není pro mladého muže rozumné kalkulovat.

Jasné a srozumitelné počty usnadňují životní plánování!

0 0
možnosti
FK

skywolf

18. 3. 2010 20:55
Re: Náhodou to není špatný nápad.

Kdyby chlap planoval financni dopad manzelstvi a s nim spojenych rizik, tak by nejspis vubec nezenil.

Coz by mu asi stejne nepomohlo, feminacistky vice ci mene uspesne protlacuji rozsireni financni odpovednosti z manzelu i na lide bydlici spolu na hromadce. U nas to zatim neni....zatim...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 3. 2010 14:44
Rozvod je každopádně průšvih

a alimenty jsou jen část toho průšvihu. Pokud se rodiče nedomluví, budou alimenty nejspíš nepřiměřené, ať už nízké nebo vysoké. Pokud se domluví, nejspíš zohlední možnosti a potřeby a pak bude péče fungovat.

-

Co mně připadá na hlavu je, když dospělý člověk, který nestuduje, žádá výživné. Od svých rodičů nebo od bývalého partnera. To mi hlava nebere, jak někdo může něco takového chtít a jak to může soud nařídit. 8-oRv

0 0
možnosti
LZ

košťálka

18. 3. 2010 14:43
Karma

Mám tedy pouze zkušenost jako dítě rozvedených rodičů, sama mám rodinu úplnou, ale můžu říct, že moji rodiče se sice štěkali, ale pokud jde o nás, maminka nikdy otci nebránila a když jsme chtěli, mohli jsme být u něj kdykoliv a samozřejmostí byly celé prázdniny vyjma těch 2 týdnů, které jsme byli s maminou. Nechápu ženské, proč, když už spolu nemohou být dospělí, týrají svoje děti(o kterých říkají, jak nesmírně je milují)tím, že je nepustí k otci. Nedovedu si představit, že by o toto právo byly ochuzeny moje děti i můj manžel, kdyby se něco stalo a šli jsme, tak říkajíc  "od sebe".Protože vím, jak nesmírně je má rád a ony jeho. Prostě, některé ženské jsou úplně pitomé

0 0
možnosti
1

123Jitka

18. 3. 2010 14:38
Ać ženská,

tak souhlasím, že chlapi se v podstatě nedomůžou svých práv, ale povinnosti dodržovat musí. Kamarádovi na začátku 90.let soudně nařídili platit alimenty na dítě, protože krevní testy ho jako otce nevyloučily (stejně tak jako by nevyloučily dalších několik statisíců mužů). To dítě v životě neviděl, protože mu to matka neumožnila a když se kvůli tomu obrátil na soud, tak stejně nic nepořídil. Když ale jeden čas neplatil alimenty, tak ho za to poslali do vězení. Matka ho jako otce NEDALA zapsat do rodného listu, čehož později využila ke změně příjmení dítěte bez souhlasu "soudně" nařízeného otce. Je to docela zvláštní situace - v rodném listě není, platit musí...

0 0
možnosti
BH

BoboHml

18. 3. 2010 14:28
.

R^R^R^

0 0
možnosti

lubossula

18. 3. 2010 14:25
Patriku vznasis

do diskuse dobra temata. Nicmene znam cloveka, ktery je rozvedeny a na dvojcata, ktera dnes jiz obe studuji VS prispiva od jejich 9 let 1000 Kc, na obe!!A to presto, ze sveho castu zde vydelaval 60 000 Kc a to prosim nekdy v roce 1998. Nyni je v Anglii a neprispiva nic, jelikoz utekl pre dluhy. Aby nemel problemy, tak tech 1000 kc na obe!! za neho plati jeho penzionovani rodice...

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

18. 3. 2010 14:24
Fajný a pravdivý článek ...

... R^ ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).