Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Morgiana

19. 3. 2010 11:47
Patriku

Oba dva máme ze svého okolí asi dost příběhu , a každý je velice individuální. Věřím že kdyby jste znal mého otce, určitě by Vám vyprávěl , jak moje matka brání ve styku a pod. Jak to bylo jsem napsala níže. čili musíte zvážit i ten uhel pohledu.)

V principu ale nejde souhlasit s tím že by placení alimentu , melo byt podmíněno dávaním dětí otci,protože i dítě cop ma oba rodiče pitomce musí jíst , spát a být v klidu .

Závěrem : souhlasím s tabulkou a budu podporovat každého kdo se bude snažit uzákonění postihů pro rodiče , kteří odmítají svěřovat své dítě druhému rodiči .

Omlouvam se za chyby ale zamlžené bryle a letím pracovat.)

0 0
možnosti
PV

Pavel57

19. 3. 2010 14:11
Re: Patriku

Ahoj, souhlasím s tím, ale tím spíš by ta tabulka měla být rozdělena na dvě části: základ (který slouží na obživu a základní ošacení a podíl na bydlení), na ten by mělo nárok každé dítě bez ohledu na jednání matky a výdělek otce. A navýšení, které by sloužilo k tomu, aby dítě mělo životní úroveň odpovídající úrovni rodičů, které by mohlo být poskytováno i jinou formou než přímo hotovostí do ruky matky (třeba úhradou zájezdu, školy, oblečení, nebo placením životního pojištění nebo stavebního spoření na dítěti - samozřejmě s vědomím matky, nebo přímo na jeji žádost). Čili by nehrozilo, že dítě nebude mít co jíst (základ je povinný a v penězích), ale u dalšího by víc záleželo na tom, jak se dokáže matka s otcem domluvit a jestli skutečně se jedná o zájem dítěte. Pak bych klidně souhlasil i s procenty v nové tabulce....

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

19. 3. 2010 11:47
Přečetl jsem si diskusi a myslím si, že děláte z komára vel-

...blouda.

Inu ... bohatý je strom života a zákon prostě nemůže všechny extrémy obsáhnout už proto, že má být obecný (stará právní zásada). Tj. zákon má být obecný, extrémy se řeší u soudů podle zákonů (ty slouží jako vodítko). V případě tabulky se divím, že vzbudila takové vášně, vždyť nikdo netvrdil, že bude právně závazná. Ta tabulka se prostě použije v extrémním případě - dvojice je u soudu a nemůže se shodnout. Kolik je takových bývalých manželů/lek? 1%? 5%? 10%? 20%? 8-o To je to, oč tu běží.

0 0
možnosti
ST

self tomato

19. 3. 2010 11:42
jak to tu čtu

Chlapi obecně odpovědný výběr odpovědné partnerky (a jak čtu tady ty příspěvky, tak mi to potvrzují) velmi podceňují.

0 0
možnosti
KD

divilek

19. 3. 2010 15:05
Re: jak to tu čtu

a hlavně podceňují, že ženy se až do svatby přetvařují :-)...

0 0
možnosti
FR

Rotrain

19. 3. 2010 11:36
Po přečtení diskuze...

mi to přijde že 45% příspěvků je od zahořklých žen které opustil manžel, 45% od lidí kteří žijí mimo jakoukoli realitu a pouze zbylých 10% má hlavu i patu. Nějak se mi z diskuze vytratilo DÍTĚ o kterém to všechno je. Výživné není trestem pro toho z rodičů který jej nemá ve výchově, slouží k hrazení potřeb dítěte TEČKA. To že velká část rodičů (zejména matek) využívá dítě k potrestání bývalého partnera, to že sociální pracovnice jsou vesměs pouze pracovnice a to že náš právní systém kašle na práva druhého rodiče (vetšinou otce) je nesporný fakt. Ale nemá to nic společného s potřebami dítěte kterému je to, zejména v ranném věku, šumák. Také mi v zákoně chybí tresty pro toho z rodičů který sabotuje práva dítěte; a jedním z nich je například právo na stýkání se s druhým rodičem.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

19. 3. 2010 11:19
Vidělával jsem 25 tisíc měsíčně,exmanželka si

našla přítele(protože já byl věčně v práci),odtáhl jsem s dvěma kufry,jí vše zůstalo.Protože byla papírově sama soud mi vyměřil 4000 výživné na ni a 4000 na dvě děti.Kvůli nemoci má ted práci za cca 13,5 tisíce(Tím se omlouvám v jiné diskusi jsem rovnou odečetl co posílám),posílám 1500 měsíčně,nájem se službami je 7,5 tisíce,dojíždění do práce 1000,léky měsíčně cca 500 kč,zůstává mi cca 3000 kč.Děti jsem tři roky neviděl,vždy byli zrovna pryč nebo na návštěvě a když pošlu sms k narozeninám apod.exmanželka pak volá a pokud bych vypsal ty nadávky,tak mi rovnou zruší konto.Má nová přítelkyně má invalidní důchod a protože má mě,tak přišla o dávky.Takže ne jednu stranu šetřím státní kasu a na druhou stranu jsem odporný neplatič.Z protokolu vím,že ex žije s přítelem v rodinném domě,je zaměstnaná a chudák partner je na pracáku.Už přes rok se marně snažím o snížení výživného(soud má moře času) a při jednom jednání,mi klidně soudkyně řekla,že ji má přítelkyně nezajímá.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

19. 3. 2010 11:19
Re: Vidělával jsem 25 tisíc měsíčně,exmanželka si

Tak na odebrání jejich dávek jsem státu dost dobrý,ale jinak si mám

trhnout nohou.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

19. 3. 2010 10:56
dotaz - znáte někdo odpověď??

Budu mít takovýto dotaz: mám xx tisíc čistého, dvě děti ze dvou manželství, bydlím v bytě koupeném na hypotéku, který jednou tyto děti zdědí. Řádně platím výživné stanovené podle dosavadních pravidel. Jak vysoké výživné mi bude stanoveno podle nových pravidel, jestliže

A) kupuji si dobré pití, rychlá auta, jezdím na dovolenou do Asie, pudové potřeby uspokojuji placenými erotickými službami

B) žiji s novou partnerkou, která bydlí u mne, má tři dospívající děti a já jí pomáhám  v péči o ně a přispívám na jejich potřeby. Na dovolené jsme zatím nebyli a až na ni našetříme, pojedeme společně s jejími dětmi.

---

Neptám se ani tolik na absolutní částku, ale na to, jestli bude nějaký rozdíl (a jak velký) mezi případem A) a B). Pokud tam rozdíl nebude, tak si budu myslet, že něco není dobře.

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

19. 3. 2010 11:13
Re: dotaz - znáte někdo odpověď??

mělo by to být stejně a na tři děti nové partnerky (i jejich dovolenou)by měl přispívat jejich otec (nebo otcové, pokud jsou z více vrhů);-D;-D

a proč nežijete raději variantu A) je přece výhodnější?

a proč si brát partnerku se třemi dětmi?

za hloupost se platí - nemyslíš, zaplatíš;-D;-D;-D;-D!!

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

19. 3. 2010 10:51
je to směšné

očekávat co potomek udělá v osmnácti je hlupáctví a dobře mu tak! Dcerka si nejspíš vybere zazobanýho padesátníka, co jí koupí vlastní apartmá, kde bude moct přijímat klientelu. A ne kuratelu fotra;-DR^;-D

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

19. 3. 2010 10:53
Re: je to směšné - bylo pro bulteriéra

pardon, to bylo pro bullteriéra....

0 0
možnosti
H

H8USuckers

19. 3. 2010 10:40
jistě patriku

řekni dětem že je miluješ a pošli je napást - přece nebudeme měřit lásku penězi  R^R^

0 0
možnosti
L

Luisa

19. 3. 2010 17:38
Re: jistě patriku

;-DR^R^R^

0 0
možnosti
L

Lea26

19. 3. 2010 10:17
otcové nemají problém naštěvoavt své děti

Znám spoustu rozvedených manželství, ale ani v jednom případě není problém, aby otec navštěvoval své děti. Prostě to funguje. Z vyjímky se dělá problém. Co problém je a velký, že jsou otcové, kteří se na své děti vykašlou. Výživné je o tom, že dítě má stejné potřeby jako otec a tudíž by se i otec měl na nich nejméně z poloviny podílet. Situace je taková, že takových otců je minimum. Většinou platí směšné peníze a matky z větší části hradí potřeby dítěte.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

19. 3. 2010 10:38
Re: otcové nemají problém naštěvoavt své děti

Nezlobte se, nesouhlasím. Není to až taková výjimka (nejsou-li mezi vašimi známými, je to spíše otázka náhody, nebo dobrého výběru známých). Dítě má potřeby jako dítě, otec má potřeby jako otec, matka má potřeby jako matka. Číselně to možná vyjde každému na stejnou částku, až potud OK. Ale nikdo nežijeme ve vzduchoprázdnu, tak prosím nevytrhujte ze souvislostí jen otce a dítě - a každý musí mít polovinu. Mám dvě děti ze dvou manželství, nyní už rok žiju s partnerkou, která má děti tři. Nezlobte se, to jí mám snad říct, aby ode mne odešla, protože po zvýšení výživného na mé dvě děti mi už nezbyde nic pro ni a pro děti její? A že jeí děti přišly později a nejsou moje, tak nemají nárok?? Pěkně hnusné. To jsem snad taková výjimka, že návrh zákona s mou situací nepočítá a nijak ji nezohledňuje?

0 0
možnosti
E

Ewabi

19. 3. 2010 9:24
Jde bohužel zase jen o jednostranný pohled.

je pravda, že asi častěji dostává dítě do péče matka, ale ruku na srdce, kolik mužů z celku o to OPRAVDU stojí? Ještě pořád je tady chlap za hrdinu, když sám pere dětem punčocháče - ženskou takovéhle věci vůbec nenapadne hodnotit, protože pro ni jsou běžné. 

I to výživné je problémem, který rozhodně nevzniknul proto, že chlapi svůj příspěvek na dítě velkomyslně přehánějí, nemyslíte? Kdyby nebylo otců, kteří ženu s dítětem opustí, aniž by se dál starali a otců, kteří v daňovém přiznání léta vykazují ztrátu, aby výživné bylo stanoveno co nejníž, asi by tento problém nebyl tak palčivý.  Jistě je většina otců i matek slušných a po rozvodu se dokážou o potřebách dítěte domluvit, protože jim na něm oběma záleží.

U těch ostatních, kteří to nedokážou, je ale asi aplikace nějaké vyšší moci nutná. 

0 0
možnosti
PV

Pavel57

19. 3. 2010 9:40
Re: Jde bohužel zase jen o jednostranný pohled.

Pokud spolu dva lidé bojují, používají ty zbraně, které mají k dispozici a jejichž použití je jim tolerováno. Když nemůže ona jeho praštit po hlavě, tak mu nepůjčí dítě. Když nemůže on jí praštit po hlavě, tak požádá o snížení alimentů. A soud ani sociálka neřeší zájem dítěte, ale soudcují spor těch dvou, jestli někdo nepoužívá nepovolené zbraně v míře větší než obvyklé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).