Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jjjjzzz

21. 10. 2009 10:20
Vážený autore.

Obávám se, že rómům neděláte dobrou službu. Každý kdo chce pronajmout nemovitost získává díky této kauze pocit, že pokud svou nemovitost pronajme rómovi, tak v případě že bude chtít nájemní smlouvu legálně ukončit, bude obviněn z rasizmu.

Je docela nepopodstatné jestli mohutný mediální tlak donutí faráře výpověď  z nájmu zrušit nebo ne. Podstatné je, že pokud si róm bude chtít něco pronajmout, bude to mít ještě o kousek těžší než to má nyní. Až takový případ uvidíte tak si laskavě uvědomte, že jste se na vzniku tohoto stavu podílel...

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

21. 10. 2009 10:38
Re: Vážený autore.

obrácená groteska. Poškozený se stává viníkem, že se rozhodl bránit. Říká se tomu demagogie.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

21. 10. 2009 10:13
Jaký problém?

Měli smlouvu s výpovědní lhůtou a dostali výpověď podle smlouvy. Tak o co jde? Pronajimatel NEMÁ povinnost tuto smlouvu dále udržovat a může ji bez důvodu vypovědět.

Podle článku bych málem měl dojem, že všichni ti nájemníci byli téměř svatí. A tomu teda nevěřím, takže jste něco raději zamlčel nebo neuvedl. Proč by se nájemce tak bezdůvodně zbavoval nájemníka a přicházel o nájem?

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

21. 10. 2009 10:36
Re: Jaký problém?

pronajímatel zase jako instituce i ústy jednotlivých ideologů denně chrli povídačky o lásce k bližnímu, o potřebě ba zákonitosti dodržování jistých MRAVNÍCH postulátu, nárokuje si ve společnosti místo k realizaci těchto mravních tézí, dokonce nejen ve společenské ale i politické oblasti.

Neuvádí žádné důvody k výpovědi. Od zbytku společnosti si nárokuje respekt, ba i podíl na svém financování.

Nemyslíš, že to je dost důvodů, aby se choval přiměřeným způsobem?

A to nemluvím o názoru biskupství, o posledních slovech pápeže k postoji k cikánům a encyklikách .

Jenže zdá se, že farizejsky uznaváte pouze jedno - slová se říkají, činy jsou jiné. Jaký je rozdíl mezi vámi a bolševiky? V mravní rovině žádný. Proto i ty výkřiky "znalců" občanského a obchodního zákoníka. Mimochodem, špatné znalosti.

0 0
možnosti
PM

Polárníliška

21. 10. 2009 9:30
Byl bych ten humbuk svým způsobem ochoten chápat,

kdyby při prvním porušení platební morálky fara Khamoro okamžitě vypakovala pro porušení podmínek nájemní smlouvy, ale pokud se jedná o výpověď s roční výpovědní lhůtou přesně dle smlouvy, nevidím důvod proč by se z tohoto měl farář zpovídat i kdyby se tam místo toho rozhodl pěstovat žampióny...

Navíc nepochybuji, že takhle vzorně a dobře platícího klienta uvítá ve svém objektu téměř každý nájemce ve městě.

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

21. 10. 2009 10:15
Re: Byl bych ten humbuk svým způsobem ochoten chápat,

inu, když to vezmeme čistě podle bolševických byrokratických pravidel, tak jistě máte pravdu. Což je smutný obraz toliko sebe sama.

0 0
možnosti
RV

Montaigne

21. 10. 2009 9:18
Článek jsou dlouhé a pusté žvásty, Bango

Kdy se konečně zbavíte přesvědčení, že vám jsou všichni povinni pomáhat, že do vás jsme povinni donekonečna strkat peníze a vy budete jen dělat bordel a řvát něco o rasýsmu a dyškrymynaci. ;-O;-€;-€!

0 0
možnosti
G

golemič

21. 10. 2009 9:04
sleduji z povzdálí provoz takového centra v ČB

cikáni již - zbili a zranili pronajímatele /když je upozornil na nevhodné chování/, počítače zde mají živoznost cca 14 dní, pak jsou dílem rozkradeny, dílem zničeny, okolí sužováno hlukem a cikánským pořváváním do noci....Z našich daní. Bohužel absolutně nevím, co s nimi.

0 0
možnosti
MB

MychalB

21. 10. 2009 9:09
Re: sleduji z povzdálí provoz takového centra v ČB

Hlavně zabránit pronajímateli v rasistickém chování, tj. vypovězení nájmu ;-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 10. 2009 8:34
Jednostranná informace

Nezlobte se na mě, ale základní informace byly v článku zamlčeny.  Nevíme jak je to s financováním onoho prospěšného zařízení a nevíme jak je to s plněním povinností onoho kněze. Pan Banga  v tomto případě vystupujete jako  typický pachatel dobra. Chcete dobro podle svého pohledu, ať to stojí, co to stojí a pokud někdo tomuto přání nevyhoví, je automaticky špatný. Nezajímají ho důvody proč to nešlo. Co udělal pan Banga a rodiče těch dětí, aby toto zařízení dál fungovalo, nebo nějaké jiné, které by jej nahradilo ( pokud bylo skutečně tak prospěšné ), kromě ztěžování ? To by se nemohli nezaměstnaní sourozenci starat o své mladší bratry a sestry, učit je hrát na hudební nástroje, doučovat matiku,češtinu, angličtinu....... ? !!

0 0
možnosti
TV

tomtop

21. 10. 2009 8:41
Re: Jednostranná informace

Khamoro a má mělo jistý smysl, nezlehčujte jeho význam ..... pokud zde tyto děti něco pochytí, pak třeba už ony své sourozence něco naučí ...

0 0
možnosti
OM

Strikehawk

21. 10. 2009 8:11
naprosto v pořádku

Nevěřím, že farář zaujal toto stanovisko bezdůvodu. Pokud byly romové vypovězeni musela za tím být katastrofální zkušenost s tímto etnikem resp mnoha jedinci , kteří nabízenou pomocnou ruku považují za automatickou povinnost okolí.

Mají bordel v platbách - dostali výpověď tečka.

Běžte něco kloudného dělat pane Bango

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

21. 10. 2009 10:26
Re: naprosto v pořádku

to není otázka víry, ale otázka faktů a skutečnosti. Víru si nechte do kostela a na nacistické dýchánky o správné rase.

Ty vaše jednoduché , primitivistické řešení typu mají bordel v platbách? Človíčku, žijete na Marsu, nebo ve vaší ideové komúně?

0 0
možnosti
PK

Ccecil

21. 10. 2009 8:00
Jestli je něco tendenční

Jestli je něco tendenční a jednostranné, je to tohle.  Mám z toho pocit svatého sdružení K. a zlého faráře s farní radou. Slzičku bych uronil, kdybych tomu věřil. Nevěřím, alespoň ne tak docela a všemu. Má to totiž nádech polopravd, kdy se pár docela rozhodných maličkostí jakoby "zamlčí" či se "omylem vynechají". Například jeden náš odběratel má taky banku, co neustále chybuje. Také nosí výpisy z úču, či příkazy k úhradě, v reálu je ale vše trošičku jinak. Tady se to údajně stalo jednou a je vše v pořádku.Podruhé, jak se změnila farní rada od minulého faráře? To je opravdu tak diametrálně odlišná změna? To znamená, že s těmi lidmi farář tak mohutně oře, že otočí o 180 stupňů? Zmínka o tom, že odmítá pohřbívat, či křtít,nevěřím. Ovšem věřil bych, kdyby to samé odmítal za určitých pochopitelných podmínek o kterých se asi nehodilo psát.Je toho hodně, co nesedí, co je evidentně poupraveno. Ale podstatná je jedna věc: Má pronajímatel povinnost pronajímat prostory proti své vůli za 1/2 ceny?

0 0
možnosti
TV

tomtop

21. 10. 2009 8:04
Re: Jestli je něco tendenční

povinnost ne, pokud ale jde o zásadní věc .... otázka pravdy a nepravdy nemusí být známá ani p.Bangovi, pokud mu pravdu neřekli ... faktem ale bude, že farář mlží, komunikuje minimálně  a nedodržuje nařízení biskupství..

0 0
možnosti
TV

tomtop

21. 10. 2009 7:40
nechutné

ačkoliv je název článku zavádějící (jde o faráře , ne o církev ..) , jde o velmi vážnou věc a pokusil jsem se vám osobním emailem na biskupství pomoci .... jako katolík se vážně stydím za toho osla farářskýho... velmi dobře rozumím tomu, že Khamoro dělalo hodně pro děti a jejich budoucnost .... nevzdávajte to !

A vás ostatní čtenáře prosím o stejnou reakci - email či dopis na biskupství , aby se to změnilo !

http://www.bip.cz/kontakt.php

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

21. 10. 2009 7:43
Re: nechutné

Proč bych to asi dělal?

0 0
možnosti
WS

wandering star

21. 10. 2009 3:58
Prosím o vysvětlení

Proč si ti lidé stěžují, že je někam "město vystěhovalo"? Copak si nemohli pronajmout nebo koupit bydlení kdekoliv jinde podle vlastního přání?

Dále by mě zajímalo, proč ty děti neznají nic jiného než je ulice. Copak nemají rodiče, kteří by je zapsali do nějakých zájmových kroužků, do umělecké školy nebo do sportovních klubů? Žila jsem v mnohem menším městečku a všechny tyhle možnosti tam byly.

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 10. 2009 6:04
Re: Prosím o vysvětlení

Takže jestli jsem správně pochopil, tak nějaký farář se staral místo rodičů o malé romy a ten byl přeložen někam do tramtárie a neměl kdo teď tuto činnost vykonávat, protože nejsou lidi. Přeložený farář pak zanedbával svoji činnost na novém místě a stále se vracel na stará místa. Církvi došly peníze na provozování fary - topení, elektriku ....... a nikdo jim to nechtěl zadotovat, tedy ani rodiče dětí, natož stát. No a co uděláte  vy pane Bango a co rodiče těch dětí ? Budete brečet, že se o tyto děti nikdo nestará, nebo se začnete o ně aktivně starat sami, nebo je vyženete na ulici a budete veřejně brečet ? ?!!!! 

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).