Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Č

čhavo

26. 9. 2008 11:00
V Janově

je hezky, jsou tam čhaja hezký...

Bydlíme zde také a je mi dobře na jilo, že jsme zde majoritou, a gadžovská chytrolína menšinou...

Me dživen savore Roma !:-)

Patriku, Franto, Věrko ,nedejte se.  - Banga na Hrad !R^V[>-];-);-);-)

0 0
možnosti
T

Tydlí

26. 9. 2008 12:30
Re: V Janově

I já souhlasím: Banga na hrad! Ale někde v Indii!

0 0
možnosti
JP

slavekp

26. 9. 2008 10:33
Že by taky jeden z falešně ...

... obviněných alofoků? Jmenuje se Giňa, je z jedenácti dětí a v 19 už je to recidivista. Ale cigán to nebude, že, pane Bango?!?! 

http://azpravy.atlas.cz/domov/krimi/168442-mladik-dostal-tricet-mesicu-za-pokus-o-znasilneni-nezletile.aspx

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

26. 9. 2008 13:28
Re: Že by taky jeden z falešně ...

Taky jsem to přečet, hrůza ! Z 11 dětí ! Který zločinec jim dovolil se takhle množit ? Jak to že je nesterilizovali ?

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

26. 9. 2008 10:03
Souhlasím s tím,

že dokud ty cikány nechytnou, nemělo by se říkat, že to udělali cikáni. ;-)

Autorovi bych doporučil, ať si otevře sázkovou kancelář a přijímá sázky na to, jestli pachatel toho kterého činu byl Romské národnosti. Pokud má pravdu a lidé jsou vůči Romům předpojatí, vydělá při dobrém kursu balík. Pokud pravdu nemá, prodělá gatě a třeba ho to vyléčí z podobných iluzí o svých spoluobčanech.:-P

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

26. 9. 2008 10:04
Re: Souhlasím s tím,

;-DR^

0 0
možnosti
LL

Lemrit

26. 9. 2008 9:38
Ta

úpornost vykreslit celou minoritu v andělských barvách je pane silně kontraproduktivní ...

0 0
možnosti
M

mischplysch

26. 9. 2008 9:23
V něčem máte pravdu

Obecně mi romové sympatičtí nejsou a je toho dost, co se mi na nich nelíbí, ale v jednom s váma musím souhlasit.

Vícekrát jsme zažila, jak někdo tvrdí, že něco ukradli cikáni a když se zeptám, jak to ví, jestli je u toho někdo viděl, nebo je chytili, tak začne blekotat, že nee, ale že je to přece jasné a ví se to, kdo to dělá. Takovéhle rozumbrady jasnovidce taky moc nemusím, nakonec se někdy ukáže, že to byl nějakej bílej spratek...a někdy teda taky ne, ale o to tady nejde ani o tu větší pravděpodobnost, že to byli cikáni.

Pokud nevím, kdo to ukrad, tak nebudu vytvářet fámy na základě předsudků, ani na základě statistik.

0 0
možnosti
BS

Brambach

26. 9. 2008 12:59
Re: V něčem máte pravdu

R^ Souhlasím naprosto...

0 0
možnosti

CART09

26. 9. 2008 9:15
Následky cenzury

Od dob, kdy se nesmí uvádět národnost pachatelů trestných činů, se lidé znovu naučili číst mezi řádky. Takže když někdo ukradne kabely, zajišťující bezpečnost vlaků s tisíci lidí, nikdo se nemůže divit, že čtenář považuje automaticky za pachatele tu skupinu obyvatel, která je takovým jednáním proslulá... Stejně jako při článku, kdy se v karvinském paneláku pohádají na nože dvě dvacetičlenné rodiny, když někdo podřeže kvůli sběru železa nosníky staré tovární haly, nebo když vypukne v okrajové části Ústí nad Labem epidemie úplavice...

Zkrátka - kdo s čím zachází, s tím také schází...

0 0
možnosti
VHPSI

Velká hlava Pomocná Stráž iDěsu

26. 9. 2008 9:14
Tady je pravda:

to, že je nikdo neviděl, je právě ten důkaz, že to byli cikáni, anžto ty nejsou ve tmě tolik vidět. Taky je všeobecně známo, že má někde v blízkosti Hlavního nádraží tlupa romopytheků hnízdo. V [>-] V

0 0
možnosti
T

Tydlí

26. 9. 2008 12:32
Re: Tady je pravda:

!R^R^R^!

0 0
možnosti
PA

agu

26. 9. 2008 8:57
mnooo ja uz jsem se radsi odstehoval

ze sidliste, kde jsem byl nucen bydlet v bezprostredni blizkosti romskych spoluobcanu. je znacne demoralizujici (a hlavne pro deti) chodit do prace a z prace a koukat na to, ze nekteri lide nemusi. zato maji dost energie delat bordel po nocich. cardas na plnej kotel ve dve rano je horsi jak techno ve dve rano. privolani straznici reknou, ze nemuzou do sousedniho domu kdyz je nekdo dobrovolne nepusti... dekuju, uz nechci... svoje deti si radsi vychovam nekde jinde. Nekde, kde sousedi spoluvytvareji bohatstvi nasi spolecnosti a vazi si ho. A nekde, kde jsou k sobe pozorni - v dobrem slova smyslu.

0 0
možnosti
T

Tydlí

26. 9. 2008 9:01
Re: mnooo ja uz jsem se radsi odstehoval

Ale vykládejte to Bangovi!

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

26. 9. 2008 8:49
problém je v tom,

že přesvědčujete přesvědčené a nasí*r*áte nas*r*ané. Není žádné tajemství, že existují slušní Romové se slušným vzděláním, zaměstnáním, spořádanou rodinkou - a není jich zas tak málo. Je taky pravda, že existují Romové, kteří žijí z dávek a sběru železa a ti, kteří se z vlastní hlouposti dostávají do neřešitelných situací. Těch je docela dost, ale ne zas tolik, jak si někteří lidé představují.

Ti dobří doplácejí na ty špatné, ale to je princip, který platí jaksi obecně.  Změna je možná jenom zevnitř, nepatlat se v křivdách a vinách a postupně a dlouhodobě pracovat na změnách tam, kde jsou možné. Obávám se, že o termínech "postupně" a "dlouhodobě" existují rozdílné představy.

0 0
možnosti
T

Tydlí

26. 9. 2008 8:53
Re: problém je v tom,

to on ví, protože blbý není. Ale nejsou z toho peníze, jenom práce! A proto to taky ti etno-buznysmeni dělají - jenom kecat a neřešit!

0 0
možnosti
T

Tydlí

26. 9. 2008 8:34
to autor:

Další multi-kulti článek nulové hodnoty podobně jako články Věry Tydlitátová a Františka Kostlána, vč. naaranžovaných foto. Nedivím se, Banga, že vám u minulých článků mnozí diskutující psali, že jste jenom další zakomplexovaný tvor, kteří si tímto léčí mindráky, a to typicky cikánsky: pořád jenom brečí, jak mu bílí ubližují, jak je všude ten razýzmuz a ta dyškrymynácija. Když je to tady tak zlé, tak proč se se svými hodnými, milými, vzdělanými a pracovitými soukmenovci neodstěhujete (kamkoliv, jen nebýt v tak razyztyckém státě). To není otázka, to je návrh. A ještě jeden: zakažte také diskuzi (jak Tydlitátová a Kostlán), jinak to zase bude razyztyckých příspěvků. Rv(Y)

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

26. 9. 2008 8:45
Re: to autor:

Blogy se zakázanými diskusemi mají nižší čtenost a po právu a pravděpodobně i karmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).