Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Mouchard

26. 9. 2008 13:08
...

vždyť se cejchujete sami...

0 0
možnosti
S

slosovatel

26. 9. 2008 12:39
Jo a prosimvas, je tu nejaky cikan? :-)

0 0
možnosti
JB

John Coffey

26. 9. 2008 13:03
Re: Jo a prosimvas, je tu nejaky cikan? :-)

Autor clanku.

0 0
možnosti
S

slosovatel

26. 9. 2008 12:38
dodatek

Jinak bych chtel jeste dodat, ze pokud uz media sdeluji neco ze soudku cerne kroniky, nikdy neni uvedeno, ze pachatelem byl cikan. NEznam media, ktera by neco podobneho naplno rekla. Spis mam pocit, ze media se cikany snazi chranit a v jednom kuse nam predkladaji, jak oni jsou ti hodni a kulture naroda prospesni a my jaci jsme rasisti a barbari.

0 0
možnosti
T

Thriller

26. 9. 2008 13:00
Re: dodatek

To máte 100% pravdu. Pokud se objeví vietnamská pěstírna, hned se ví kdo za tím stojí. Pokud se pobodaj dva ukrajinci, tak se také ví kdo za tím stojí. Zatímco najít článek o cikánovi, ve kterém se píše, že jde o cikána - to je nemožné...

Lidi neříkaj o cikánech to co o nich říkaj jen kvůli mediím, ale také ze svých zkušeností...

Mimochodem když vidím v TV cikánku jak řve, že jsou všichni v Česku rasisti, protože jí úřady kvůli naplacení vystěhují, tak nemám pocit, že by ona sama nebyla rasistka... "za všechno přece můžou gádžové, to je rasízmus"

0 0
možnosti
ZZP

Zabiják z Prahy

26. 9. 2008 12:37
Volič Národní strany

A za dvacet let uvidíme u příležitosti udílení Nobelových cen v IHeute tu fotku číslo 3. znova s popiskem:-  dnešní držitelé Nobelových cen za matematiku, fyziku, lékařstvé, literaturu a chemii  se znali již v dětství....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
S

slosovatel

26. 9. 2008 12:27
tak jo,

Clanek hezky, nicmene pokud autor cerpa z osobni zkusenosti, take poslouzi svou zkusenosti. Obecne v zivote pokud jsem mel problem, tak s cikanama, az na jednu vyjimku, ktera me pred ostatnima chranila. Byl jsem svedkem toho, jak cikani kradou kryty lamp v parku, jak jsou schopni s autem a vozejkem prijet k obecni skladce kovu, prelezt plot, sebrat co se da a odvezt to do sberu. Takze kdyz nekdo ukradne na hlavnim nadrazi kabel (samozrejme kvuli kovu), tak kdo me jako prvni napadne? Osoceni cikanu se v tu chvili proste neubranim, nemuzu si pomoct. Je to neobjektivni, ale je to tak. Ostatne stejne neobjektivni muze byt i jeden den straveny nekde v Janove. Coz takhle noc v Janove? :-))) ja vim, prehanim to :-)

0 0
možnosti

Soccer

26. 9. 2008 12:27
Jedno sidlíště

Myslím, že není problém na jedno pravděpodně slušné romské sidlíště, ukázat 10 "nehezkých" .  A zkusit se zeptat třeba v proflaknutém Chánově proč to nejde i tam?

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

26. 9. 2008 12:24
Není to v tom, že autor je příslušníkem stejného kmene?

Ve většině případů se okrádají příslušníci jiných kmenů. Při sérii loupežných přepadení v okolí (10 zezadu napadených a dost drsně zmlácených a okradených chlapů za 2 týdny) ani jednou oběť nebyla příslušníkem jejich kmene... Tuším, že to bylo v Chánově, kde místní stařík bědoval, jak jde civilizace dolů, když Rom okrádá Roma. To je podle mě ukázkový rasismus, totéž, jako selektivní mlácení černochů. Až se začnou okrádat a vykrádat navzájem, bude to... nerasistické :-)

0 0
možnosti
T

Tydlí

26. 9. 2008 12:25
Re: Není to v tom, že autor je příslušníkem stejného kmene?

ano, přesně!

0 0
možnosti
PA

agu

26. 9. 2008 12:22
Doplacime my

Fajn, porad se pise o tom, ze ne vsichni romove jsou lotri, ale najdou se i slusni. Tesim se, az to bude obracene. az se bude psat, ze mezi vetsinou slusnych romu, se najde obcas i lotr. Do te doby to beru tak - a vychazim ze sve zkusenosti - ze je zivime. Nechteji si panove a damy pozadat o nezavislost a vymodlit si take nejake uzemi a zalozit vlastni stat? To bych byl hodne zvedavy... Rekl bych, ze by jim nikdo nebranil... Treb by ukazali, ze umi hospodarit lepe!

0 0
možnosti
T

Thriller

26. 9. 2008 13:04
Re: Doplacime my

A nebo by si toho nedokázali vážit stejně jako jiných věcí a za čas by bylo všechno zdemolovaný...

Problém je v tom, že když něco dostanu zadarmo a bez práce a klidně opakovaně, tak si toho nikdy nebudu vážit tak, jako kdybych si na to musel vydělat vlastní dřinou. A pokud je v tomhle státě běžné, že dostávají zadarmo a bez práce, tak se prostě nemůžem divit...

0 0
možnosti
MZ

Zubcasu

26. 9. 2008 12:22
Mimo

Nemohu posoudit jak hodně media manipulují. Co ale mohu posoudit jsou města kde se nejčastěji pohybuji. V mém okolí je cca 10 normálně žijících rodin. Ostatní (určitě přez 95%) jsou přeně takoví jak je popisují média. Před očima chátrající byty, vraky aut, odpadky, hrajou v místních restauracích automaty, odporně páchnou v autobusech atd. Nejsem rasista ale jestli s tím kompetentní uřady neco v dohledné době neudělají tak nejspíš budu.:-(

0 0
možnosti
JB

John Coffey

26. 9. 2008 12:20
+++++

Clanek si ukladam do oblibenych - zalozka URBAN LEGENDS

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).