Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flavy

24. 7. 2008 16:01
To máte opravdu těžké pane Banga…

(jak se skloňujete?) Zajímalo by mne, existuje-li videozáznam takto „čórujících gádžů“. Gádžové dělají mnohonásobně větší svinstva než cikáni, chcete-li Romové, jenomže u nich nedochází k takové osobní intervenci. Já si připadám jak lovná zvěř v lovné sezóně. Někteří jezdí na sezónu do Špindlu, jiní k moři a do Prahy jezdí cikáni, chcete-li Romové na letní sezónu krást. Žiji v Pze celý život a vzhledem k tomu, že mne dvakrát tímto způsobem okradli, jsem již poučen. Nicméně, budou-li mne chtít okrást, tak mne okradou, a to proto, že nedokážu být celou cestu ve veřejném dopravním prostředku či na veřejném místě, ve střehu. Pracuji v centru. Je šíleně vyčerpávající, jít po 8 hodinách z práce a neustále hlídat své osobní věci a své okolí.

Mohu-li, pak přesvědčujte Romy, aby změnili svůj postoj k většinové společnosti – což i tímto článkem trochu činíte, nikoliv přesvědčujte většinovou společnost, že ne všichni Romové jsou špatní. Například já v to věřím, ale k čemu mi to je?

0 0
možnosti
PN

petrnew

31. 7. 2008 15:58
Re: To máte opravdu těžké pane Banga…

Banga se skloňuje jako předseda. Tedy Banga, Bangy, Bangovi, Bangu, Bango, Bangovi, Bangou... Ještě by se to mohlo skloňovat Bang, bing, beng, bong - to je komiksová verze! :-)

0 0
možnosti
PM

neofyt

24. 7. 2008 13:04
Největší problém? Pozitivní disriminace.

Myslím si, že více než fakt, že někteří cikáni kradou, může za určitou nevraživost vůči cikánskému obyvatelstvu pozitivní diskriminace. Protože kradou i bílí. Porovnejte situace, kdy někdo nezaplatí nájem, nezaplatí vodu, nedostane práci, apod. Jedná-li se o bílého, nebo i o například vietnamce, číňana, mulata, apod. nic se nikde neřeší. Jakmile se to ale stane Romovi, začnou novináři, všelijací Uhlové a Džamily a různí politici běsnit jak šílení. Soudy soudí vždy tak, aby nedej bože neměla ČR nálepku rasistické země, teda kromě případů, kdy se soudí skini a soudci prostě mají o sebe a své rodiny strach, protože moc výkonná zde skutečně neumí udělat pořádek a je jedno, jestli jsou neschopní policisté, státní zástupci, soudci, nebo jsou špatné zákony.

Nikdo se prostě nesmí o Romy ani otřít a to je ta hlavní příčina nesnášenlivosti. Jó kdyby platil pro všechny stejný metr.

0 0
možnosti
G

Gumofka

24. 7. 2008 10:45
Re: Re: A to jste neviděl ještě peněženkový karetní mariáš

Ve firmě zaměstnáváme od určité doby kikány, protože už nejsou jiní lidé ochotní pracovat. Od té doby jsou na týdenním pořádku vykradené skříňky v šatnách, třeba 20 najednou, mizí noteboky ze zamčených skříní, jsou rozbitá skla na automatech s občerstvením, ztrácí se cokoli, co obsahuje hliník, kvůli stovce škoda za statisíce. Nikoho u toho sice nechytli, je ale zajímavé, od jaké doby tyto problémy začaly.

0 0
možnosti
PJ

administrator_xxx

24. 7. 2008 10:13
Cikan jak cernoch, lidi su lidi...

Je to podobne jako s muslimama a terorismem. Ne kazdy muslim je terorista..., ale kazdy terorista je muslim! Ne kazdy cikan je zlodej, ale vetsina zlodeju jsou cikani. Staci se podivat do veznic, jak je tam cerno... :-/

0 0
možnosti
S

skretik

24. 7. 2008 9:56
absence logiky?

Svinská videa, už aby se to zrušilo. Romská rodina v Brně Židenicích vykrádající samoobsluhy a terorizující okolí = mýtus. Zlodějské gangy v Brně na nádraží = mýtus. Střed města v Brně kolem Bratislavské = mýtus.

A my všichni jsme rasisti. Ano máte pravdu, když mě okrade cigán, řeknu cigánskej zloděj a ne jen zloděj. Patrně proto protože pokud mě v Brně někdo okrade, pak to s největší pravděpodobností bude cigán. A to i navzdory tomu že je jich tu zlomek proti všem ostatním. Nebude to číňan, nebude to vietnamec, nebude to korejec, nebude to ani necigán...

0 0
možnosti
BZB

Blanka z Bejrůtu

24. 7. 2008 9:44
Romové a degeši

Jasně Patrik Banga zjevně patří do vyšší kasty "čistých romů". Naznačuje to i jeho povolání "hudebník". R^;-D

0 0
možnosti
MV

maryša vavrova

24. 7. 2008 9:15
zavolat policajty2

Zavolala jsem policajty v podobné  situaci. A to z metra  Muzeum, večer kolem 22hod,. Normálně na 112. Budete se divit, ale na Můstku už pak čekali. Jistě, měla jsem strach, protože ti hoši věděli, kdo asi volal.

Jde o to policajty prudit, jsou tu od práce a ne od procházek. Jo, možná s tím nic neudělají a dokonce jsou to kámoši. Ale čumět a raději odejít, abych do toho nebyl namočenej, to je lepší?;-€ 

Další situace: Pavlák, snad dohromady 200lidí. Peněženka na chodníku, cikánka za flígr jednoho chlápka. Spěchal za maminkou do nemocnice. Volali jsme policajty. Čekali na ně 20minut. Mají to z Krakovské pěšky 5minut. Ale museli se zvednout ze židle. A o to jde alespoň v první fázi. Jo, a ty dvě stovky lidí jen čuměli a dělali, že jich se to netýká. ;-€

0 0
možnosti
MV

maryša vavrova

24. 7. 2008 9:22
Re: zavolat policajty2-oprava pravopisu

Dvě stovky lidí čuměly /a ne čuměli/ a dělaly /a ne dělali/, že se jich to netýká.

Dá se dělat spoustu věcí, když člověk není úplnej srab a ignorant.

Když ty snědé chlápky vidím v metru nebo v tramvaji, tak obejdu cizince a prostě je na ně upozorním. Aspoň něco dělam... a jen nečumím s radostí, že to odserou turisti.;-€

0 0
možnosti
TZ

Tereza Zaj.

24. 7. 2008 8:51
Ale jistě...

... ten, kdo toto video, potažmo taková videa zaměřená na cílovou skupinu pouští do éteru je sám rasista... byla jsem svědkem podobných záležitostí v "Bílém provedení" ... ZLODĚJ ZŮSTANE VŽDY ZLODĚJEM ... a brát si na bedra odpovědnost za "stejné" lidi je zbytečné...

0 0
možnosti
NN

natelius

24. 7. 2008 8:44
Zkuste navrhnout Ryšavému,

ať na Olachy uvrhne klatbu a namísto Romea konečně přejmenuje svoje stránky na Rumungrea. :-)

0 0
možnosti
KS

Karel Sral II.

24. 7. 2008 8:09
Metro

Několikrát jsem byl v Londýně. Undergroundem jsem se něco najezdil. Velká a přehledná podzemní dráha. A těch barev, bílí, žlutí, černí, ještě víc černí, Pákistánci, Indové... Lidé všech barev ze všech koutů světa. Nikdo mne neokradl, nikdo mě neohrožoval. Proč?

0 0
možnosti
LO

IceLander

24. 7. 2008 8:52
Re: Metro

protoze ses neprojel na East Endu .. v centru je to pomerne dost hlidane ..

a taky Pakistanci, Indove apod. moc nekradou, nestoji jim to za to.. potrebujou tam zustat.. nejvice kradou mladi kluci a pak Polaci, Cesi, Slovaci apod. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).