Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

vime

21. 1. 2008 14:02
je to stále dokola

kdekdo kříčí, že cikáni jsou verbež a tak podobně, ale takřka nikdo není ochoten o problém soužití přemýšlet bez emocí a s rozvahou.

Nežiji na Marsu a vím o tom jak a čím žije část romské mládeže, vím s čím chodí můj čtrnáctiletý syn ze školy, ale také mám pár dobrých příkladů, že soužití možné je.

Ostatně kdo řekne, že mezi českou populací není žádný zloděj, příživník, podovdník a lump tak bohapustě lže.

Ať se vám to líbí nebo ne, za to jak žijí Romové můžeme z větší části skoro všichni byť na tyto problémy zadělali v největší míře soudruzi v minulém století. Když vidím partičku romských mladíků poflakujících se městem a nevědí co by dělali, je mi jich spíš líto než abych cítil zášť. Vidím totiž jejich život: jako splašený kolotoč, který nelze jen tak zastavit.

pokračování......

0 0
možnosti
DB

cartouche

21. 1. 2008 15:51
Re: je to stále dokola

Soudě podle historických zpráv, za diskriminaci Rómů může Zikmund Lucemburský. Dal jim totiž ochranný glejt na průchod svými državami a následkem toho ze z nich během několika málo let stali vyhlášení lháři a lupiči ;-D

0 0
možnosti
P

PtákVotvírák

20. 1. 2008 22:23
Bangovi kamarádi...

Kdy Romové na diskotéku přišli?Hned na začátku. A problémy s nimi byly ihned, jakmile přišli. Zabrali

místa, která byla vyhrazena hostům s místenkami, srazili stoly k sobě a

nevázaně se bavili. Přitom popíjeli alkohol. Na rautu pak plivali do

jídla a házeli jím na zem. Někteří hosté si dokonce stěžovali na to, že

je Romové okradli.

0 0
možnosti

white raider

19. 1. 2008 19:08
A ještě jeden námět

nebo jak si mladí cikáni opatřují cigarety baseballovou pálkou, až lé=tá krev z hlavy. Taky by vznikla velmi kvalitní píseň

http://www.denik.cz/z_domova/romove_prerov20070903.html

0 0
možnosti

white raider

19. 1. 2008 19:05
Další námět na píseň

Ještě možné složit píseň na cikánský teror v Jihlavě:

http://jihlavsky.denik.cz/cerna_kronika/ji_narodnigarda20080113.html

0 0
možnosti

procinákská bojovnice JUDr.

19. 1. 2008 12:04
a teď tu naši

mrtvola cigána plave po vodě, mrtvola cigána plave po vodě...a to není proti přírodě

0 0
možnosti

Sodexho Pass

19. 1. 2008 12:10
Re: a teď tu naši

Ředitelka brněnského IQ Roma Servisu Katarína Klamková incident odsoudila.  „Doufám však, že k rvačce budou lidé přistupovat, jako by ji vyvolal kdokoliv jiný. Pokud se totiž takové věci řeší jako čistě romský problém, nelze se divit, že to vrhá stín na celou komunitu,“ řekla Klamková.

0 0
možnosti

white rider

18. 1. 2008 19:47
A co třeba písničku na Červeňákovy?

http://www.narodni-strana.cz/clanek.php?id_clanku=2605

0 0
možnosti
DN

DEINONYCHUS

18. 1. 2008 15:18
písničku o Bobycentrumu

A co takhle udělat písničku na téma "Cikánská špína v Bobycentru", viz. http://www.bobycentrum.cz/news/article/74/ . Nebo by to bylo nekorektní? A až příští rok tam cikány nepustí, potom budete řvát RAZYZMUS.

0 0
možnosti

ddnes

18. 1. 2008 14:28
reakce

mě nejvíce fascinují chytré kecy lidí,kteří o problémech ve Vsetíně slyšeli někde v teple v obývacím pokoji a teď sbírají politické body na kritice!že to co udělal č;unek ve vsetíně bylo správné usuzuji především z reakcí lidí kteří ve vsetíně žijí a ne s keců nějakejch pražáků kteří ani nevědí kde vsetín leží!cikáni nejraději předvádějí v jakých podmínkách žijí,že mají odpadky na chodbách atd..,ale je pořeba si říci to kdo ty domy takto vybydlel myslíte,že jim tam chodí někdo vyhazovat odpadky ,nebo  kálet na chodby?já myslím,že si to ti lidé dělají samy,protože nemají k tomu bydlení žádný vztah dostali ho zadarmo a až ho zničí dostanou jiné zadarmo to je celé!souhlasím v tom,že všichni nejsou stejní! 

0 0
možnosti
LH

ant.

18. 1. 2008 18:35
Re: reakce

R^R^R^

0 0
možnosti

Nexenofobni clovek

18. 1. 2008 13:28
Reciprocita

Já chapu, že jsou bohužel mezi námi i lidé, kteří vidí roma, byt by byl jakkoli slušnej, a cítí odpor. Opravdu je to o té negativní zkušenosti. Třeba já Cunkovi nevěřím ohledně toho nevzetí úplatku, ale co se týče řešení té situace ve Vsetíně, plně ho chápu. To měl ty romy nechat na ulici, což dle zákony učinit mohl? Tady mezi velkou částí romů přetrvává myšlení, že stát se přeci o ně postará, že udělat si potomka nic nestojí. Nic není v životě zadarmo Bango. Ani ta popularita vašeho bratra nebyla zadarmo. V životě platí recopricita, ačkoliv není v tom každodenním shonu vždy zřetelná.

0 0
možnosti

P.Banga

18. 1. 2008 15:02
Re: Reciprocitareakce 1

Možná by jste se divil, ale mohl bych Vám vyprávět o tom, že v životě není nic zadarmo. Nikdy jsem totiž nic nedostal, stejně jako nic nedostal brácha. Musel si to vydřít a trvalo to. Co se týče Vsetína, tak máte pravdu, situaci neznám.. ale kdyby jste četl všechny moje články, věděl by jste že zastávám teorii, když nechceš dělat, tak nežer. Když nebudu platit, vyhodí mne z bytu. Když nebudu platit pojištění, nemůžou mne ošetřit.. a tak dále a tak dále

0 0
možnosti

Nexenofobni clovek

18. 1. 2008 13:24
Byl jste někdy ve Vsetíně

Zajímalo vás pano Bango, co se dělo ve Vsetíně? Zajímalo Vás, že ti tamní cikáni si ty byty vybydlely podobně jako v Chánově atd.? Zajímalo Vás, že tamní cikáni otravovali nemocniční personál a pacienty, že způsobovali na protější nemocnici statisícové škody? Ono je strašně jednoduchý někoho odsoudit. Ale žijte si ve svých bludech, já na rozdíl od vás se snažím nepřdpojatě příjít pravdě na kloub. U vás ten 100% pocit nemám.

0 0
možnosti
V

Virus2

18. 1. 2008 15:56
Re: Byl jste někdy ve Vsetíně

" že způsobovali na protější nemocnici statisícové škody?" nemás trochu velký voči? To by tu polikliniku museli z půlky zbourat. Takhle vznikají fámy....

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).