Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a nebo tak

2. 11. 2007 7:58
staci cista matematika ...

pokud budu v zivote petkrat okraden, a z toho ctyrikrat skupinkou romu a popate romem samotnym, zato vsak s nozem, staci me k vytvoreni nazoru cista matematika, tedy statistika a pravdepodobnost. to je rasismus, ze si na zaklade dostupnych udaju vytvorim model, podle ktereho se posleze ridim ?

p.s.: nepopiram, ze mozna nekde existuji i slusni, praci se zivici romove ... nicmene ja osobne nemam ani dostatek casu, ani dostatek financi, abych u kazdeho jednotliveho roma zkousel, jestli me zrovna tenhle okrade. proto se systematicky vyhybam vsem prislusnikum tohoto etnika. mozna je to hnusne, xenofobni, a asocialni, nicmene se tak hodlam chovat i nadale ... moje zdravi a moje penezenka je totiz pro me osobne mnohem dulezitejsi, nez vsichni romove celeho sveta.

0 0
možnosti
PB

P.Banga

2. 11. 2007 10:08
Re: staci cista matematika ...

No upřímně řečeno... to bych tedy asi musel podminovat barák ve kterém bydlím a pobít všechny sousedy do jednoho. Nezní Vám to logicky? Češi mne několikrát napadli, členy mé rodiny též... a proto budeme nenávidět všechny Čechy. To je to, co lidi nechtějí pochopit, neumíte soudit jednotlivce? Můžete Vy za to že Stodolovi vraždili? Nesete vinu za to, že vraždil Zelenka? Jste vinný za to, že Kožený ukradl miliony? Podle všeho asi ano, pokud máte za to, že ze vše může celek.. smíříte se s tím?

0 0
možnosti
Z

Zuuzana

2. 11. 2007 7:21
Dobře jste to napsal,

ale jak vidíte, přesvědčeného nepřesvědčíte...Je to pořád dokola: jo, slušní Romové jsou, dokonce jednoho znám, ALE...a následuje seznam příkoří, která ten dotyčný utrpěl od Romů.Ne od vás, ani od jiného dobrého, prostě od Romů jako celku. V článku p.Polaneckého mě právě to slovo celek zvedlo ze židle. Každý by měli být posuzován jako neopakovatelná individualita, pak teprve snad jako součást celku. Tak jako vás uráží zcela konkrétní lidé, nikoliv nějaký beztvarý celek, tak zase jiné lidi okradli zcela konkrétní Eržiky, že.

Přeju vám, abyste v životě dokázal to, co dokázat chcete.

0 0
možnosti

Acidburn

2. 11. 2007 1:07
Víš, poděkuj za to

svým snědým spoluobčanům, zejména těm, kteří se nehodlají přizpůsobit životu v ČR, kteří nebudou nikdy pracovat, posílat děti aspoň na základku, kteří akorát tyjí ze sociálních dávek a kradou barevné kovy. To, že jsou slušní Romové a neslušní Romové, to vidí kdekdo. Nemám se slušným Romem žádný problém. Bohužel, ti slušní jsou cejchováni nikoli "gádži rasisty", ale svými nepřizpůsobivými spoluobčany. Bohužel.

0 0
možnosti

Alfred

1. 11. 2007 23:05
Sorry, ale

to všechno, co popisujete v příspěvcích, svědčí o mizerné až nulové práci líné a neschopné Policie ČR. Popisované počínání romských výrostků je trestným činem, který naše policie ignoruje. A nesmyslné příspěvky na bůhví kolikáté dítě prosadili idiotští poslanci bílí jako padlý sníh. Rom snad v parlamentu není žádný.

0 0
možnosti

Al

1. 11. 2007 21:58
Muj pohled

Ahoj Patriku, jsem bilej a rasista nejsem. Osobne si myslim ze je mezi nama Cechama nejak prilis namistrovanych blbecku - samej dulezitej mistr sveta. Drzim palce at tech blbcu potkas co nejmin.

0 0
možnosti
KVP

konzerva v plechovce

1. 11. 2007 21:46
Romy bych

se psy neporovnával.

0 0
možnosti

martin

1. 11. 2007 20:38
nejsem rasista

nejsem rasista, od  nikoho slušně oblečeného ,slušného se neodtahuji , pozdravím a podám si ruku s každým.

Ale normální pud sebezáchovy mi velí, že když po setmění narazím na partičku skínů,přejdu na druhou stranu,večer v hospodě plné horníků není zdravé dělat některé vtipy , na hlaváku v praze zbystřím přidám do kroku a držím ruku na šrajtofli a když mě na zastávce obstoupí skupinka romů snažím se klidit.

Vám osobně můžu jen přát vše nejlepší a snažte se vydržet, jestli Vám podobných bude více , nebudou takové reakce okolí .

0 0
možnosti

spravedlivy

1. 11. 2007 21:55
Re: nejsem rasista

vis co z toho plyne??LIDI JSOU DOBYTEK.jak rikavala moje babocka.a mela recht.

0 0
možnosti

Lebart

1. 11. 2007 20:30
Problém--vyřešen !!

milujme Rómy, jsou hodní, pracovití a rádi chodí do školy a pak se bez problémů vyučí. Vždyť vidí jaký hlad mají fabriky po soustružnících, frézařích, slévačích. No jo, takový vyučenec, je-li dobrý, bere 13 tisíc, a já si na ulici, když je dobrý den, vydělám tak 5 až 12 tisíc. Tak proč bych se učil, pracoval a nechal od bílejch urážet??? No a se starou čekám v mých 22 letech páté dítě, tak si jdem pro podporu, tak v čem je, kurník, problém???

0 0
možnosti

spravedlivy

1. 11. 2007 21:57
Re: Problém--vyřešen !!

ted nevim..jdi blbec, nebo to jen predstiras??

0 0
možnosti

dr.

1. 11. 2007 20:06
neměnila bych s nimi

S romy se setkávám poměrně hodně v rámci své práce.  Jako doktor LSPP jsem projela dost domácností -často zbytečně a neindikovaně a ještě s podtonem "já si zavolám  a ty doktore koukej naběhnout" :)) A pak jich mám dost ve své běžné praxi, řadu z nich znám, řada z nich má vážné zdravotní problémy, trápení s dětmi, které fetují nebo kradou. Momentálně si jich více přišlo na vstupní prohlídky, protože město nabíralo na veřejně prospěšné práce a opravdu byli šťastní, že je vzali, protože těch pár korun nutně potřebují. A nejšílenější je příběh té krásné cikánečky, která chtěla být zdravotní sestra, jenže ji rodina vyhlédla mentálně retardovaného ženicha, který je schopen pouze jíst a souložit, se kterým k nám vždy musí někdo přijít a říci, co má za potíže, protože on to neví a netrefil by. Čekala s ním třetí dítě a opravdu ho nechtěla, jenže jeho ani její rodina jí nedovolila jít na potrat, vlastní matka jí řekla, že ona vychovala 12 dětí, tak ona 3 taky zvládne.Afganistán hadr.

0 0
možnosti
LP

Harrier

1. 11. 2007 20:30
Re: neměnila bych s nimi

To jsou právě ta úskalí primitvních národů a kultur. Když se náhodou mezi nimi vyskytne někdo schopný a převyšující je, stejně ho stáhnou sebou do špíny a bíd y atk pořád dokola a dokola.

0 0
možnosti

Arsane

1. 11. 2007 20:02
Milá zlatá..

tu hůl mi do rukou vložili sami cikáni.. já se o ni neprosil.. ale je asi zbytečné diskutovat s někým kdo s největší pravděpodobností je vyzbrojen akademickými moudry a zklušeností nepoznamenanými ideály.. :-/

0 0
možnosti
P

PETRA008

1. 11. 2007 20:40
Re: Milá zlatá..

ano máte pravdu je zbytečné diskutovat... A akademickými moudry , ani tituly opravdu vyzbrojena nejsen...A  o spoustu ideálů mne život již také připravil... Naštěstí teď zrovna prožívám poměrně klidné a šťastné období a kupodivu s Romem...A mohu říci , že mu žádný gádžo nesahá ani po kotníky... Ale dost řečí ...Jen se musíme naučit posuzovat lidi , jako jednotlivce a ne jako komunitu... Ať takovou či makovou...

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.