Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak přežít dietu: Už chápu proč důchodci chodí po slevách

Večer jsem před spaním spočítal, kolik taková dieta vlastně stojí, a zjistil, že to je celkem mazec. Telecí maso, bio kuřecí, tuňák a vlastně i ta vejce, to je fakt poměrně drahá sranda. 

Náklady na sebe jsem spočítal na +- 8000,- Kč měsíčně. Ještě že jsem pupkatej v rodině jenom já. Lenka má zhruba polovinu mojí váhy. Zase jsme ale přišli na to, jak to dělají důchodci. Lenka kouká po slevách, a kde je něco zlevněného, to bere v maximálním množství. Je to dobrý tréning na důchod, pokud se ho s tímhle týráním vlastního těla vlastně dožiju.

Navíc jsem našel první výhodu diety. Člověk nemusí vařit. Vezměte si takovou přípravu svíčkové. Dvě tři hodiny a knedlíky k tomu. Já otevřu plechovku a vyndám lžičku. Maso se hodí na gril, osolí a okoření, za pět minut po každé straně je hotovo.

Nevýhoda proti tomu je, že Lenka musí vařit i pro ostatní. A ti malí teroristi (dobře, Adam je o hlavu vyšší než já, ale je to syn, takže je malej!) normálně jedí! To voňavý jídlo. Pizzu, smažené řízky a další laskominy, o kterých se mi zdá, když spím. Připadám si, jako když řídím v noci a všichni ostatní spí. Ještě že Lenka je rozumná a chápe (skoro), jak trpím. Až budu hubenej, vrátím jim to!!!

Ráno už tradičně hnusné kafe, otruby a bílý (jasně, nízkotučný) jogurt. Naštěstí přijela moje teta z Irska, která v životě neviděla otruby. Což o to, já taky ne. Ale ve chvíli, kdy ani jeden nevíme, co to vlastně pořádně je, se to dost blbě vysvětluje. Stejně jako celá dieta. Naštěstí teta měla pochopení pro hubnutí, už méně však pro mě. Vytáhla koláč a snědla ho. Znovu jsem přemýšlel o trestu za přepadení, natož vlastní tety. Abych trošku kontroval, dal jsem si suchý kuřecí plátek a k tomu rýžový chleba. Jaká novinka.

Odpoledne naštěstí nikdo nebyl doma, zůstal jsem tak se svým neštěstím sám. Nechutný zelený čaj bez cukru jsem vypil do poslední kapky. Ještě že hráli Nadal s Federerem. Tak mě zaujali, že jsem na chvíli zapomněl na jídlo.

Z naprosté letargie mě probral telefon a Lenka, která mě vyzvala k tomu, abych jí šel naproti na autobus, abychom společně koupili kuřecí šunku. Takovej nesmysl. Šunka je sakra prasečí! Normální kus voňavé šunky. Nebo kolena. Vařeného, s hořčicí a voňavým chlebem. Jak já bych si ho dal!

Beze strachu z návštěvy obchodu jsem vyrazil vstříc své milované. Nadšení mě přešlo po pěti minutách. Když nemáte svoje drogy (čti jako red bull a kus pořádného masa), tělo vypovídá službu. Zatímco z domu jsem prakticky vyběhl, do prvního kopce jsem se vyloženě dobelhal. Ve třiceti sedmi letech, s mašinou na srdci a kupou léků, co posledních 13 let užívám, jsem se náhle viděl jako starobní důchodce, kterému chybí už jen hůl.

Vyšel jsem kopec a zvládnul jsem i obchod. Kupodivu mě uzeniny nelákaly tolik jako před dvěma dny. Buď si zvykám, nebo jsem rezignoval na všechny chutě. Tak jako tak, koupil jsem všechnu krůtí šunku, kterou měli.

Večer zase plátek masa, tvaroh, rýžový chleba a kus okurky. Tentokrát jsem měl ale pocit, že jsem se tak přežral, že tohle tělo strávit prostě nemůže. Pocit mě přešel přesně za hodinu, z chuti na další jídlo jsem sprostě usnul.

Autor: Patrik Banga | sobota 20.7.2019 8:17 | karma článku: 23,95 | přečteno: 1395x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak mě zneužil brněnský motorkář

Znáte tu situaci, kdy si přejete být současně na dvou místech najednou a ono to nejde? Mě se to povedlo. Ležel jsem doma s Covidem a přesto jsem páchal přestupky v Brně. Jak je to možné? Čtěte dál, může se to stát i vám!

19.8.2021 v 13:16 | Karma: 42,53 | Přečteno: 12291x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem: Covid má i „výhody“!

Z jistého úhlu pohledu má Covid (fakt jen pro někoho) jednu nespornou výhodu. Člověk po něm nemá chuť jíst. (Ne) dobrovolně jsem se vrátil k jogurtům a polévkám. Cokoliv ostatního se stalo nemyslitelným.

24.3.2021 v 11:51 | Karma: 37,26 | Přečteno: 4856x | Diskuse| Osobní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

Covidu-19 se mi rok dařilo úspěšně vyhýbat. Za cenu drastických omezení jakýkoliv kontaktů a více než roční karantény doma, procházek po večerech a maximálního používání dezinfekce, roušek a později respirátorů. Jenže jednoho dne.

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60 | Přečteno: 6160x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Drogy jsou prostě všude

Uvažuju nad koupí pásky přes oči. Ne přes jedno oko, ale rovnou přes obě. Abych totiž nebyl pokoušen, musel bych být slepý. A taky hluchý. Asi si koupím špunty do uší a budu je nosit do práce.

27.7.2019 v 10:00 | Karma: 27,51 | Přečteno: 4720x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Jsem dietní Maradona

Nevydržel jsem to. Chtěl jsem prostě vidět, jak to pokračuje ve skutečnosti. Neodolal jsem a vstoupil do jámy lvové. Na váhu. Co jsem viděl, mě rozesmálo. Po necelých osmi dnech diety je sedm kilo pryč! Škoda, že většina je voda.

24.7.2019 v 9:00 | Karma: 19,12 | Přečteno: 950x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.