Patrik Banga

Tak kdo tady lže, Romové nebo lidé z pizzerie?

31. 10. 2016 15:44:50
Je to několik dnů, co za podivných okolností zemřel člověk v žatecké pizzerii. Jak asi už všichni vědí, uvnitř pizzerie došlo ke konfliktu, kdy měl sedmadvacetiletý Rom napadat návštěvnice pizzerie. Při pacifikování zemřel.

Od té doby se objevilo několik svědectví. Přímý svědek popsal, že onoho mladého Roma drželi strážníci městské policie a další člověk v civilu ho měl na zemi mlátit pěstí. Okamžitě se vyrojilo mnoho urážek, nadávek a takřka všichni internetoví diskutéři se vzácně shodovali nad tím, že onen svědek je absolutně nedůvěryhodný, stejně jako všichni ostatní (a někteří z nich Romové), kdo k věci mluvili.

Už v minulém blogu jsem napsal, že zpacifikování agresivního člověka je na místě. Ovšem, okolnosti jeho smrti mají háček. To video, které natočil přímý svědek, který celou věc přímo při natáčení komentuje. A hlavně jeho část. Na té je vidět, jak ležícího člověka mlátí za asistence strážníka žatecké Městské policie člověk v civilu.

No vida, svědek nelhal. Popsal totiž přesně to, co je na videu poměrně jasně vidět. Tak kdo je tedy lhář? Lže majitel restaurace, který tvrdí, že k žádnému mlácení nedošlo? Nebo lže Městská policie, která tvrdí ústy starostky města, že taky k žádnému mlácení nedošlo? A nemystifikuje taky trošku televize Prima?

Tak jako tak, něco tu nehraje. Ok, ten člověk byl agresivní a bylo třeba ho zpacifikovat. Ale patří k běžnému způsobu práce Městské policie držení zatýkaného, aby jej někdo mohl mlátit? Nejsem expert na policejní práci, ale podle mého názoru to standard nebude.

Pořád nemám jasno, nač ten člověk vlastně zemřel. Ale mám naprosté jasno v tom, že pokud kdokoliv tvrdí, že nebyl před smrtí mlácen, tak lže a veřejnost tomu ráda věří. Je otázka proč. Zda proto, že to byl toxikoman? Nebo proto, že to byl Rom, nebo obojí. Tak jako tak, něco na tom zákroku v pořádku není a odpovědní lidé by to měli řešit. Už jen proto, aby se lidé dozvěděli, jak to se smrtí mladého Roma vlastně bylo a zda bylo nutné, aby zákrok skončil takto.

Zásah MP Žatec -

video //www.youtube.com/embed/VrURyOP6Xr4

Celé video zveřejnil zpravodajský server www.romea.cz

Autor: Patrik Banga | karma: 31.75 | přečteno: 17453 ×
Poslední články autora