Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc se mi líbí výrok Václava Klause mladšího:

"Inkluze ve školství je stejná demence jako zrušit novorozencům inkubátory."

17 0
možnosti
JK

A mně to, že jako inkludovaného by ho nutili hrát prvního milovníka. ;-)

0 0
možnosti
VC

Nemám nic proti inkluzivním školám, pokud moji potomci budou chodit exkluzivních škol;-D

13 0
možnosti
RK

A to je přesně i ten druhý pohled. Je nutné myslet i na nadané děti a nebrzdit je rovnostářskou průměrností, což je v tomto případě pouze pseudohumanita vybuzená do extrému. Nakonec i nadané dítě by si zasloužilo svého asistenta, který ho více vytíží a bude ho dále rozvíjet...

10 0
možnosti
JH

J91a89n 31H85l96e94d14í34k

1. 3. 2016 16:18

žádný povel, zákon, přání, zákon genetiky nezmění, zvláště pochází-li značné procento generace z incestu, který podle vědeckých kapacit snižuje sám o sobě o 26% intelekt osoby.--- Na tzv asistenty nelze nic namítat, zkusit se to může, zvláště když levicová vláda má nevyčerpatelné zdroje !!

4 0
možnosti
HM

R^ skvělý článek -- děkujeme !!

0 18
možnosti
PA

Co vyroste z hendikepovaného dítěte, které má od malička k ruce sluhu, bez kterého se neobejde? Na střední bude mít také asistenta nebo asistentku, nejspíše podle sexuální orientace. Na vysoké už to bude muset být poradní tým? A pokud se náhodou rozhodne nastoupit do zaměstnání, tak dostane k ruce otroka? To je jak scénář od Roba Granta.

20 0
možnosti
PK

P13a26v78e96l 90K52u94l31a

1. 3. 2016 15:53

Bude mít náměstky, když bude ministrem pro začleňování menšin ;-)

18 0
možnosti
AJ

pokud inkluzníé vzdělávání, tak bude potřeba prodloužit vyučovací hodinu z 45min tak na 1:15. A možná bude i potřeba navýšit počet hodin, především matimatiky, češtiny, fyziky ... .

A to asi těžko někdo navrhne a nemluvě o prosazení

3 0
možnosti
JK

Tedy to, co je ve speciální škole už dávno. A navíc jen 8 děti na kantora.

0 0
možnosti
VO

Já si teda tuto činnost asistenta dlouhodobě nedokážu ani představit. To bude s tím (jedním nebo více) dítětem opravdu sedět v lavici po celou dobu školní docházky? Nemohu uvěřit, že je to myšleno vážně.

To už by bylo logičtější a praktičtější, kdyby toto svěřené dítě učil úplně sám, na jiném místě.

Mimochodem, jak to bude s prověrkami, nebo když toto dítě bude zkoušeno u tabule? Bude asistent napovídat, nebo jej ponechá svému osudu?

16 0
možnosti
JP

Nějak nechápu, kde vidíte to řešení. Sám v článku píšete, že to "pomalejší" dítě nemá při normální rychlosti ve škole šanci. Takže inkluzí dojde podle vás k čemu? Že celá třída zpomalí, aby to to pomalejší stíhalo? To snad ani nemůžete myslet vážně......?!?!?!?! :-( JP

24 1
možnosti
JO

Co jsem to provedl;-O

Samozřejmě vašemu příspěvku patří plus!

0 0
možnosti
Foto

o tom, že inkluze není veřejností příliš kladně vnímána, svědčí i fakt, že při 3771 přečteních blogu, karmu dalo pouhých 19 čtenářů

5 0
možnosti
VC

Asi by těch karem bylo daleko víc, Kdyby to četli ti, co nedovedou číst.

3 0
možnosti
PA

Škola není pilulka, kterou si dítě ráno vezme a odpoledne je chytřejší a vzdělanější. Na vzdělávání musí spolupracovat rodiče. Je nespravedlivé házet snahu rodičů, kteří se snaží do jednoho pytle s těmi, kteří považují školu za jídelnu s hlídáním. Zdá se mi, že pan Banga k inkluzi přistupuje tak, že "Fajn, inkluzí máme vyřešený problém romských dětí". Bohužel však zapomíná, že dokud nevyřeší problém uvnitř rodin, žádná inkluze nepomůže.

20 0
možnosti
TT

No hlavně považují taky školu za instituci, kterou musí ratolesti povinně navštěvovat, i kdyby to tam měli prospat nebo prořvat nebo cokoliv, aby sociálka nedělala problémy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.