Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Proč píšete o těch, co haní, vyzdvihněte ty, a není jich málo, co blahopřejí a darují. Závist funguje všude na světě. Ostatně paní Vančurová nebyla Romka a také si leccos užila. Takže je to na stejno.

Nevím, zda se jednou dočkám prohlášení: děkujeme vám, daňoví poplatníci, že platíte daně a tak jsou peníze i na naše dávky a nemusíme žebrat. Myslíte, že se někdo odhodlá?

4 0
možnosti
LW

Když už tu přišla řeč na dávky ... nedávno jsem zažil zajímavý případ. Mám kolegu, co pod každým cikánem vidí pobírače dávek a nad tímto se často pohoršuje. Ten kolega si našel přítelkyni, přestěhoval se k ní a mají spolu dítě. Pošta mu stále chodila k rodičům na původní adresu, tak jsem se ho zeptal, proč si trvalé bydliště nepřehlásí na jeho skutečné. On mi řekl, že by potom jeho partnerka přišla o dávky jako samoživitelka. Ano, je to paradox, že kritizuje na druhých to, co sám dělá.

7 0
možnosti
HP

paradox, ale velmi častý...

0 0
možnosti
Foto

Diskuse pod články o paterčatech jsou příšerné. Já ale pořád doufám, že ti postižení lidé, kteří dávají průchod své závisti a nenávisti, tvoří z celé populace jen velmi malé procento a jen na tom internetě jeví početně. Ale i tak o Češích žádné iluze dávno nemám.

7 2
možnosti
DK

Ja si to nemyslim...rekl bych, ze spatnych lidi je vetsina, jen to proste mnozi z nich nedavaji najevo. Vidim to i u nekterych "kamaradu"...nedavno byla tusim na novinkach anketa, kde se ptali "pokud by vam bankomat omylem vydal vice penez, vratili byste je bance?", dve tretiny odpovedely, ze ne...Pro me uz je automaticky takovy clovek spatny. Spousta lidi se strasne snazi delat dobry dojem na druhe s pomoci pretvarky a ve skutecnosti jsou to podrazaci. Ja se o to nesnazim, pri jednani s lidmi neoplyvam falesnymi usmevy a svou uprimnosti mnoho lidi hned ze startu odradim...ale na druhou stranu nemuze nikdo rict, ze bych se k nemu zachoval nefer, jednal na neci ukor nedej boze nekoho podvedl ci okradl...cili presne to, co dneska neni v mode...

2 0
možnosti
Foto

;-D Nejen za poslední větu R^

1 2
možnosti
Foto

Já myslím, že Chuck na Vláďu nemá:-))

Nedávno jsem slyšela fór od Chucka, kterej povídal:" Kousla mě kobra královská.

Po deseti dnech strašných bolestí ta kobra chcípla";-D

2 2
možnosti
VN

V95í60t 85N29o75v40á56k

8. 12. 2013 11:22

pět dětí by nikomu nevadilo ale pět dalších pobíračů dávek je problém

7 3
možnosti
HP

jo, tak přesně pro Vás tohle bylo určeno...:-PRv

3 1
možnosti
PA

P74e96t56r 18A21g35u48l82á33r

8. 12. 2013 11:22

Jak rád bych si někdy od autora přečetl něco o tom, jak se romské děti zůčastnily nějaké mezinárodní soutěže, třeba v programování nebo robotice, a vyhrály. A nebo že nějaký dětský sbor zabodoval v nějaké zahraniční pěvecké soutěži. Ale toho se asi nedočkám. Jednak by si musel vymýšlet a jednat i když ty děti možnosti mají, tak si radši chodí s počítači jen hrát. A pravidelná návštěva nějakého kroužku je nenaplňuje.

5 1
možnosti
HP

jasně, a to, že romské děti se mají už i ve škole problém prosadit kvůli tomu, že na ně "všichni" koukají skrz prsty, Vám poněkud nedochází, že? ;) Rv

3 9
možnosti
PV

P18e12t12r 63V13r73a63n54i29k

8. 12. 2013 11:20

Franta je cikan. Jak on sam rika, dedek byl cikan, tata byl cikan, ja jsem cikan, deti jsou cikani a vnoucata polocikani. Proc vytahli najednou slovo rom, ja rom nejsem. Rom nepatri k cikanum jako ja, rom je znacka pro nemakacenka.

S Frantou jsme chodivali na zakladku, hrali az do dorostu fotbal, pak prisla vojna, ozenil se, ma ctyri deti, cely zivot makal a ted vede jiz patnact let svou stavebni firmu. Dve z jeho deti maji vysku a zbyle maji maturitu. Vsichni pracuji.

Nejvetsi pruserem je, kdyz dite od maleho veku na rodicich vidi, ze se da ziti bez jakekoli vynalozene namahy a se zalozenyma rukama. Prvnim prikladem pro deti jsou a budou vzdy jeho rodice. Tim chci rici, ze pokud se patercata narodili do "Frantovi" rodiny, nemusi se lide bat, ze budou jednou viset na zachranem kole spolecnosti.

11 0
možnosti
VS

Paterčata jsou každému normálnímu Čechovi absolutně lhostejná, nebo z nich má radost. Že se ozve několik podivínů, bych opravdu nebral v úvahu, natož o tom psát poměrně dlouhý článekRv.

1 0
možnosti
HP

myslím, že to stojí za pozornost ne jen článkem...bohužel té nenávisti kolem je až moc :-/

0 2
možnosti
Foto

Patriku, je dobře, že zase píšeš.;-)R^R^R^

0 5
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.