Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...vážený pane....v době kdy jsem působil na obci...snažili jsme se pomoci rodině s trojčaty........dostali jsme úplné minimum....já vím trojčata nejsou paterčata.....firmy nám nedaly prakticky  nic.....hodně se pořídilo z neoficiální sbírky....kočárek koupila obec.....ale nikdo nezáviděl...a myslím že ani tento případ není o závisti... je to jen o blbosti a hlouposti několika jedinců....

....jenže vy a vám blízký nejmenovaný multikulti server... .tady děláte přesně to co v článku vytýkáte...na základě několika příspěvků několika blbů v diskuzích prohlásíte celou společnost za rasistickou...a divíte se když na takovýto hrubý pytel dostanete taky pěkně hrubou záplatu.....

...a ještě něco...kdybyste vy jako novináři tu rodinu nechali na pokoji...tak jim bude líp.....protože by si jich...nikdo nevšímal.....ale protože vy "novináři" máte potřebu komentovat doslova každý jejich prd.....tak se nedivte...že někteří blbci reagují tak jak reagují.....

52 1
možnosti
SH

Už dlouho nevytáhli Natálku. A jakpak se daří Sivákovým?

2 0
možnosti

Pane kolego, napsal jste to pěkně...R^

1 3
možnosti
JD

R^ TAKY SOUHLASÍM S PANEM NÁDVORNÍKEM

11 0
možnosti
JK

Nebudu hodnotit článek, téma je mi vcelku ukradené. Jen mě zaráží ta obsedantní potřeba nadužívat přívlastky. Proč je ta závist "obyčejná" a rasismus "primitivní"? Proč není rasismus obyčejný a závist naopak primitivní?

11 0
možnosti
RK

Vy jste nevidel Basniky? :)

2 0
možnosti
Foto

V poště jsem objevil povídání pana Purkrábka o tom, jak já Romy "demotivuji". Že můj postoj je předurčuje tam, kde jsou a brání. Kdepak, opak je pravdou. Jsou to oni, kdo nemá zájem a nikoli, že by je nikdo "srážel".

Mě kdyby strčili (hypoteticky) do těla nějakého pětiletého Roma, tak byste viděli ten fukejř. Natuty bych byl v parlamentu.

Ale k věci. Můj strýc, Slovák (ostatně jako otec) byl v padesátých letech zavřen na uranu a v šedesátých letech se s manželkou marně pokoušeli o dítě. Nakonec v Žilině adoptovali novorozeně, ze kterého vyrostla moc hezká a hodně opečovávaná černovlasá holčička. 

Problémy začaly v patnácti. I když byla jen poloviční, úplně to stačilo. Problémy ve škole, problémy v zaměstnání a co mě nejvíc udivilo, problémy s péčí o její dvě děti. Starat se musela její adoptivní matka.

Mohl bych pokračovat, ale nebudu. Problémem není špatné sociální zázemí (u strýce měla naprosto skvělé), ale to, co si s sebou do života přinesla. A to se velmi špatně mění. Spousta lidí u nás nadává, že se nemáme jako Němci, ale je to prostě proto, že nejsme Němci.

A tady je to přesně to samé.

24 2
možnosti
MK

Samozřejmě, genetická výbava je vždy klíčová, jen neomarxisté to odmítají uznat.

8 0
možnosti
PA

P10e40t18r 17A14g11u86l61á37r

8. 12. 2013 13:00

"Když se smíchá obyčejná závist s primitivním rasismem", jsou z toho Norimberské zákony, pogromy, zabavování majetku, násilné přesídlování a holokaust. Nic takového tu nemáme. Máme ale možnost v diskuzích psát co si myslíme. A to i ti, kteří vás dráždí. Je jich ale menšina. A osobně si myslím, že nemá smysl na ně upozorňovat. Většina si o nich myslí své.

0 1
možnosti
MR

S tím psaním to zas tak pravda není....................

1 0
možnosti
JU

J19o56s49e45f 38U92l69m42a50n

8. 12. 2013 12:45

Je nezpochybnitelné, že část lidí, kteří rodině paterčat nepřejí, tak činí proto, že se jedná o Romy (jiní by jim nepřáli i kdyby se jednalo o kohokoliv jiného). Také je pravda, že lidé (nejen v ČR) Romy obecně moc rádi nemají, ale věřte nebo ne s větší nenávistí jsem se setkal u Romů vůči bílým. Stačí si přečíst jejich nenávistné příspěvky na různých serverech (tím nemyslím romea, kde se cenzuruje) nebo si přehrát různá videa na youtube. Ty typické romské hlášky "ať tě rakovina sežere" apod. nejsou žádnými výmysly od Izera, sám jsem se s tím několikrát setkal. Přitom stačí málo, Rom vás požádá o drobné nebo cigaretu, nedáte a hned máte rakovinu na krku, nedávno nechtěla prodavačka nezletilému Romovi prodat alkohol, to se sypala sprostá slova, pokud nějakého upozorníte, že třeba stojí v zákazu, tak za to by vás málem probodl...Přitom Romové mají mnohem méně důvodů nenávidět majoritu než naopak. Nevím, že by je někdo z majority okrádal, nebo že by se majorita z jejich práce nechala živit. Můj názor je, že mají tu agresi v sobě. Je to vidět třeba i když nějaká televize přijede natáčet někam, kde jich je hodně. Přiběhnou děcka a začnou se předvádět. Začnou ukazovat vztyčené prostředníky, vyplazovat jazyk, hrozit pěstí, předvádět kopy a různé pseudobojové pozice. U nikoho jiného podobné chování nepozoruji.

38 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MP

Je to i vina systému, ale neexistuje řešení, protože strana orientovaná na sociální dávky, je levicová, a velká část voličů volím právě tuto stranu. Takže sami voliči podporují to, aby cikání dostávali co nejvyšší dávky. Ano, tím, koho si voliči zvolí, tím podporují i to, aby cikáni nepracovali!!!

7 1
možnosti
KV

Nevšiml jsem si, že by pravicové strany, které byly poslední léta u moci, nějak prosadily snížení dávek u netáhel.A než na mě začnete útočit—nejsem volič levice.

1 0
možnosti
JH

J59a10n 86H30l17e49d49í71k

8. 12. 2013 12:15

nikomu nevadí barva pleti, všem vadí cigánská arogance, s jakou se domáhají nároků-- bez toho, že by plnili občanské povinnosti, Češi opravdu velmi fandí těm cigánům, kteří se asimilovali a pracují, každý normální člověk chápe, že paterčata dají zabrat, ale jsme na husto obklopeni cigány, kteří děti nevychovávají, nutí je krást, neposílají je do školy, ba dokonce jim účelově zamezují vstup do učňovských internátů. -- Z tohoto až panického strachu, že to u této rodiny dopadne podobně---- se objevují urážlivé a nepatřičné glosy.

12 2
možnosti
Foto

Když jim tak fandí a tahle rodina je zrovna z těch, kteří normálně žijí a pracují, proč jsou tedy takové diskuse? Kdy už se přestanou Cikáni házet do jednoho pytle?

Tohle černobílý vidění já fakt nesnášim, to není jen o Cikánech,ale stačí pár pitbulů, kteří napadnou člověka a hned jsou všichni pitové na černé listině- agresivní psi, zakázat...

2 3
možnosti
Foto

Napsal jste to dobře. Sama jich mám pět, i když ne takhle najednou, ale s věkovým rozpětím šestnácti a půl roku mezi nejstarší dcerou a nejmladším synem. Takže vím, jaké to je, uživit a vychovat takovou rodinu. Jinak si ale myslím, že celý ten článek je jen zase jedno takové plácnutí do zatuchlé vody českého rybníka. To bude jen - cikáni dostali tohle, nepracujou, tancujou, a tak pořád dokola. Lidská závist je nezničitelná, rasizmus se jen přidá jako berlička, aby to mělo nějaký "racionální" důvod. Rodičům paterčat držím palce, nejen mamince, ale i tátovi, bude hlavně na něm, uživit takovou rodinu.

2 4
možnosti
Foto

To jsme tady zvědaví.

2 3
možnosti
Foto

To není nenávist, to je frustrace. Ze vší tý bídy, kterou kolem sebe vidí. Parazitující cikáni jsou jen jedním z kamínků odpuzující mozaiky. Taky byste mohl tvrdit, že lidé jsou rasisticky zaměření vůči šlechtě, když si přečtete komentáře pod volbou TOP, kde osočují K.Sch., nebo proti chemikům, když nadávají Kalouskovi. Vy a ti na vaší straně byste mohli být označení za rasisticky orientované vůči všem, kterým se nelíbí, že někdo musí dřít za 12000 měsíčně, aniž by od státu cokoliv dostal, zatímco jiný nepracuje a jen si chodí na úřady pro násobky jeho platu. Mimoto může beztrestně krást barevné kovy a kanálové vpustě a dělat další nepřístojnosti. Třeba v noci povykovat a budit ze spaní ty, kteří ho svými daněmi živí. Když na ně přijedou městští poldové, tak si říct nedají a oni nemají nástroj jak je umravnit.  Tohle a mnohem víc může za to, že lidé v diskuzích o Romech píšou tak, jak píšou.

21 3
možnosti
Foto

Ano, přesně tak pane Bicero.

4 1
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.