Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Soudnému člověku nemůže vadit, že se ,byť romce, narodí paterčata.

Za to přece dotyčná nemůže.

Daňovému poplatníku, co je rád, že uživí své dvě děti, vadí cílené rození pěti dětí kvůli soc. dávkám.

Představme si opačnou situaci.

Země s deseti miliony pracujicími romy sužuje nepracující menšina gádžu, plodící děti geometrickou řadou, kvůli soc. dávkám.

Za jak dlouho, pane Banga, byste nás při své romské mentalitě hnali ze země vidlemi, rasizmus nerasizmus?

17 0
možnosti
MR

Souhlasím se vším,až na to cílené rození pěti dětí.Copak se dá naplánovat kolik dětí počnete a porodíte?Pokud byste napsal cílené plození,jako to dělá většina cikánů,tak to je něco jiného,to je pravda.

1 0
možnosti
DH

Autore, podle vysoké karmy soudím, že až tak příšerní rasisti všichni nejsme, co myslíte?

6 0
možnosti
MM

Protože většina normálních lidí by matku, která má 5 dětí nenapadala. Už jen proto, že většina lidí nevnímá vytržení této věci ze staleté problematiky soužití s Cikány jako argument. Napadat matku paterčat je zvěrstvo. Používat její případ jako důkaz rasové nesnášenlivosti je populismus a krátkozrakost. BODKA.

2 0
možnosti
EP

Prvně v historii vím, že karma je udělována za politickou korektnost. Za tohle by normálně nešlo dosáhnout ani na 8, znám názory zdejších čtenářů dost dobře.

4 0
možnosti
LB

dneska přišla do prodejny (mimo jiné) hezká rodinka..maminka,tatínek a dvě děti...voňaví,čistí,radost pohledět i když na první pohled bylo znát,že jsou to Rómové...prošli si celou prodejnu a děti na vše šahaly,zkoušely a jinak prudily ( jsem zapomněla napsat,že je to prodejna hraček)..každý soudný člověk ví,že dnešní hračky nejsou levná záležitost a jejich opotřebování ztrácí na ceně,málokdo si koupí hračku,která není funkční,nebo je jinak opotřebovaná...já to vydržela asi 10 minut a pak jsem řekla osudnou větu...miláčci,nešahejte na vše,vybíjejí se baterky...no a to jsem si dovolila moc...tatínek se do mě pustil..ty p..o,vidíš cikána,tak máš kecy..já byla v klidu a říkám mu...upozorňuji všechny děti,aby si nepletly prodejnu hraček s dětským koutkem...no,nebudu zde vypisovat slova,kterými mě onen voňavý,hezký a na první pohled slušný Róm počastoval..tzv. bílý tatínek by své děti napomenul a odešel by...takže asi tak:-/...jsou nepřizpůsobiví a ještě si myslí,že na ně nikdo nemůže...

29 1
možnosti
MR

Tak zrovna takhle by se zachovala i bílá,nevychovaná rodina.Já jsem jednou v drogerii napomenula dívenku,která shodila krém na zem,mimochodem to bylo v době,kdy holka měla být ve škole,ale vystajlovaná maminka s ní kupovala dětský parfém,ať se ohne pro to co shodila a matka mi vynadala,že by si pes ode mě kůrku nevzal..............

8 0
možnosti
Foto

Však to říkám... příšerná diskuse. Co k tomu dodávat. A potom se divte, že taky nikdo normálně nediskutuje.

1 15
možnosti
SH

Tak proč nemažeš? Vždyť jsi tím vyučen!

10 1
možnosti
JH

Bango, proč to rozvířuješ. Každý rozumný člověk se těší z toho, že se narodila paterčata přirozenou cestou. Je to velmi výjimečná záležitost. Na blogu jsem byl vždy jejich fanouškem a doufám, že se jim daří dobře. Ty chceš většinovou populaci vmanipulovat do pozice rasových nepřátel. Není tomu tak, lidé cigány nemají rádi z důvodu pozitivní diskriminace.

20 0
možnosti
PP

http://ona.idnes.cz/patercata-maji-za-sebou-krtiny-dz0-/spolecnost.aspx?c=A131207_184028_spolecnost_lf

Protože:

"Teď mámefinančníkrizi, protože na jeden měsíc vypadl sponzoring s umělým mlékem, což dělá měsíčně téměř 28 tisíc korun. Nyní děti již začínají jíst příkrmy a kašičky a to vše je finančně velmi náročné," posteskla si v nedávném rozhovoru pro OnaDnes.cz Alexandra Kiňová

2 0
možnosti
Foto

M86i10l95a86n 54D84u77d20k82a

8. 12. 2013 19:46

Po příčinách, proč tomu tak je, se samozřejmě autor, který si z "ukřivděného" cikánismu, udělal byznys, samozřejmě neptá. Podobně, jako ta ultrarasistická Romea, která si v týhle zemi evidentně může psát co chce a která navíc na tohle svinstvo čerpá miliónové dotace. Už jsem se prostě smířil s tím, že doby, kdy právo bude platit pro každého stejně se nedožiju. Ale že by mi to bylo úplně šumák, to mi teda není

18 0
možnosti
KB

K66a63r66e37l 93B11o51č55e18k

8. 12. 2013 18:06

Nejedná se o závist nebo o primitivní rasismus, jedná se o obyčejnou tupost a zášť a někdy jenom o pouhé předsudky. Kdokoliv přeje cokoliv zlé těm miminkům nebo jejich rodičům, kdokoliv se o těch lidech vyjadřuje sprostě, je prostě hlupák na entou. Kdo se slušně podiví, jak se všichni asi uživí, ten má předsudky. Kdo se diví, proč si rodina, kde pracuje jenom jeden a která žije v miniprostoru, přeje další dítě, je skutečně ten divící se rasista?  Kdo se diví, proč ti dva žijí jen na hromádce a plánuji vědomě dalších pět dětí, je to rasista? Předsudky je lehké získat v zemi, kde většina jistého etnika nepracuje a v jiných zemích tomu není jinak. V USA nebo západních zemích je běžné, že se rodí více..čata, protože je běžné, že ženy chodí na umělé oplodnění a pak si nechají mnohem více dětí, pak se to v novinách rozmazává, protože to je mediální událost, ale není tomu tak jako v zemi malinké české, kde jsou v posledních dvaceti letech emoce větší a větší. Závist? Kdo by upřímně záviděl nějaký ten kočárek nebo plínky, je tupec. Kdo by záviděl horu dětí, které chtějí nakrmit a přebalit a nakrmit, přebalit, uspat atd., je někdo s minimálním IQ, protože každý pořádný rodič ví, jakou práci dá jenom jedno dítě, natož dvě, natož pět. Rasismus? To co je v Česku vůči cikánům není rasismus, ale předsudky a nenávist. A předsudky pramení z určitých stereotypů a nenávist pramení z frustrace mnohých lidí. Nechci se nikoho zastávat, to vážně ne, protože nesouhlasím s nenávistnými nebo sprostými komentáři, jenom chci autorovi říct, že se vážně nejedná o rasismus nebo závist. To je časté odůvodnění zla nebo tuposti, ale není tomu tak. Lidé jsou všude stejní, ani Američané nejsou všichni nadšení z 8 dětí, které si udělá svobodná matka, z nedonošených a postižených dětí, které nemusely být takové, kdyby..Lze se to dočíst lehce, když si člověk vygůglí tu raritní událost... Těm rodičům přeji hodně pohody, ať zvládnou tolik dětí a ať jsou všichni zdraví, protože zdraví je to nejdůležitější.

3 0
možnosti
MP

Spíš bych se ptal, proč mají cikáni takovou nálepku v celém světě?!?

21 1
možnosti
KS

K30a39r38e29l 72S30t65i81x

8. 12. 2013 22:25

V celém světě ne. Jen tam, kde nějací jsou a kde s nimi mají zkušenosti!

3 0
možnosti
MU

Mate recht..ale hned se jednim dechem ptam. Proc maji Romove v CR takovou nalepku ?

7 0
možnosti
JK

Respektive proč ji mají na celé planetě a proč k nim lidé přistupují všude a od nepaměti stejně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.