Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak mi uniká, proč si mě bereš v souvislosti s paterčaty do kláves, když já jsem o nich nikdy neřekl ani jedno křivé slovo, naopak jsem se jich tady na blogu zastával. Když se ale zamyslím nad Tvým článkem, nad jeho nosnou myšlenkou, tak je mi jasné, že Ti nikdy ani já, ani Chuck Norris nevysvětlíme, že za to, co si spousta lidí z majority o Romech myslí, co o nich říkají, a za nelibost kterou k nim cítí, si mohou Romové jen a jen sami. Sklízejí, co sedm set let zasévali.

27 3
možnosti
JK

Vladimíre, to neřešte, to se někdy mezi kamarády stane. Napište o tom článek! ;-)

4 4
možnosti
LH

L98u46k52á24š 38H80á49b12a

9. 12. 2013 10:04

Pane Bango, byl podlé Vás TGM rasista? A co Karel Čapek? Nebo jiní velikáni naší republiky? Pokud odpovídáte záporně, pak vězte, že i tito se vyhraňovali proti klasickému "cikánismu", tedy proti lhaní, okrádání, vraždění. A já si nemyslím, že je to špatné se proti těmto patologickým jevům ve společnosti vyhranit, a to napříč všemi obyvateli země, ale je paradoxní, že i právě v době TGM i té naší stále připadá největší procento těchto skutků cikánskému etniku. A to je bohužel nesporný fakt. Až bude metr jednotný a bude stejně měřeno bílým i černým, vsadím se s Vámi, že tu žádný rasismus nebude. To je ale bohužel idylka, které se naše generace ale určitě nedožije.

18 2
možnosti

chtělo by se věřit, že za sto let prodělala společnost určitý vývoj, jestli jste to nezaznamenal, pak je mi vás líto

0 1
možnosti
VL

Spoustu lidí naštval fakt, že se v médiích mluvilo o prvních Českých paterčatech. Stačilo nelhat a mluvit o Romských paterčatech. Nebo aspoň o paterčatech natozených v Čechách...

3 7
možnosti
JK

Spoustu lidí? Prosím vás za koho mluvíte? Například mému okolí je úplně jedno čí jsou a kde se narodila. Fakt trapas ...

3 0
možnosti
PK

Proč když se romce narodí paterčata a já se podivím že idnes piše¨¨ českᨨ jsem vždy smáznut.Jak mazač  idnes ví k jaké národnisti se ona dotyčná hlásí8-oKorektě-romská paterčata se narodila romce s českým občanstvím žijící v české republice-tomu už bych rozuměl

4 2
možnosti
PK
MH

Prosím, vrátil bych celou diskusi jaksi k meritu věci: 

1. měl otec dětí v okamžiku počátku gravidity jeho partnerky stálé zaměstnání?

2. měli oba rodiče jaksi jasno o tom, jak  a jakou vlastní činností zabezpečí zdravý rozvoj svého dítěte?

Obávám se z toho co jsem vidě, slyšel a četl, že v obou otázkách je odpověď když ne záporná, tak dost nejasná.

Ok, podívejme se na to tak, že se jednalo o neplánované rodičovství. I v majoritě je takových spousta, ne-li přímo většina. A dalším faktem je, že se "urodilo" opravdu požehnaně - jinými slovy, že těch "hladových krků" je hned pět.... 

Je nepopiratelným faktem, že v etniku o němž je zde řeč, je plození dětí svého druhu výhodné a výdělečné konání. Navíc - romové mají k dětem obecně kladný vztah a tak s tím nemají problém. Ono "výdělečné konání" samozřejmě není v rámci politické korektnosti zmapované, ale asi se shodneme na tom, že je to v jejím rámci opravdu nezanedbatelné procento. A ano - klidně nazývejte majoritu latentními nebo otevřenými rasisty - tohle je fakt....  Můžeme se tady bavit o tom, že v kultuře romů je mít hodně dětí znakem úspěchu a hojnosti - tj. opravdu velké rodiny. Můžeme si i říct, že majoritní evropská společnost zparchantěla a že se jí plodit nechce. Tohle všechno může být.... Ale je tu i jeden zásadní fakt: normální člověk se zamyslí, spočítá si to a rychle zjistí, jestli si další - třeba třetí dítě "může dovolit" aniž by ono samo trpělo nedostatkem, či jeho starším sourozencům by nebylo "odtrháváno od huby". Jak už jsem psal - u majority je to mnohdy výmluva a zakrývání nechuti utírat uřvanému škvrněti zadek a být jím paralyzován. každopádně je to ale i otázka zodpovědnosti za životy těch, které jsme na svět už uvedli a i za ty které teprve na svět přivedeme a nebo taky ne.

16 1
možnosti
MH

....... A byť to nazvete rasismem, romové se přílišnou zodpovědností v tomhle ohledu neprojevují..... A tak se stane, že byť v tomto případě je asi všechno trochu jinak, rasistická majorita to hodí do jednoho pytle. Problém je ale v tom, že se tu dohadujeme o tom co bylo dřív - jestli slepice nebo vejce. Domnívám se, že vy jako vzdělaný člověk s možností se projevovat publikováním, byste měl spíše než pranýřovat majoritu za rasismus, apelovat na minoritu, aby se v popsané problematice začala chovat ZODPOVĚDNĚJI.

7 0
možnosti
Foto

pane Bango, před časem jsme Vám navrhoval, že společně zajedeme do Vítkova..."omrknout" kauzu Natálka, tím bychom se pod "vzájemným dohledem" lecčehož dobrali. Protože jste mi neodpověděl, vyrazil jsem sám. Oficielně se sice nikdo pod svoje slova nepodepíše...ale jak to jen napsat...Hospody a herny ve Vitkově a Budišově by mohly vyprávět, škoda že to neni možné...jejich svědectví by bylo zcela autentické.

16 0
možnosti
PK

Milá idnes a Bango přesně tímto vnucovaním Vaší pravdy,mazaním nesouhlasných příspěvků,navyšovaná karmy,držení podprůměrného žvástu ve výběru dosáhnete opaku.Kdy Vám dojde že změna muže přijít jen zásadní změnou chování romů ,anebo si myslíte že majorita se automaticky rodí s odporem k této skupině.??

22 0
možnosti
PH

Ta paterčata, není to už pres půl roku stará záležitost? Nebo se narodila nějaká další?

11 0
možnosti
LW

To sice je, ale další a další informace o nich jsou lidem neustále vtloukány do hlav různými sdělovacími prostředky. A to i přes dávné prohlášení jejich rodičů, že je budou chránit před publicitou. Tak nevím.

8 0
možnosti
Foto

P28e14t93r 91U71g61r95i52n

9. 12. 2013 7:51

Znám mnoho Romů, kteří žijí tak, že by se ti "majoritní" měli stydět, pracují, bydlí v čistém bytě a děti studují jako o život. Závist je horší jak rasismus a živnou půdou pro toto je pozitivní diskriminace. Kolik majoritních žije z dávek, kolik z nich seká děti pro peníze .. víc jak těch Romů! Ale Rom je chudáček, tak mu musíme pomáhat, uděláme komisi tady, tamhle zase neziskovou organizaci, která živí ty co to všechno pěkně zveličí a přitopí pod kotlem, aby měli z čeho bezpracně žít - hlavně z eráru. Tady je příčina všeho. Až skončí tyhle komise pro lidská práva a neziskovky na záchranu Romů, skončí i problém s rasismem ... všem se má měřit stejně, tedy i těm co nevypadají jako ostatní. Tečka.

5 2
možnosti
Foto

Nejtragičtější na těch "proromských" neziskovkách je, že povětšinou nepomáhají pozvednutí romské komunity, ale spíš rozdmýchání dalšího kola závisti a latentního rasismu. Mrzí mě, že jsem si nedal do záložek článek jednoho z Romů, kde popisuje, jak se peníze těchto organizací vydávají na nesmysly místo toho, aby byly efektivně využity tam kde je to potřeba.

6 0
možnosti
Foto

Bango, divíte se, že to lidi tak štve? Mě to taky štve a jako jeden důvod z mnoha uvedu to, že například Kiňovi dostávají 28 000,- měsíčně na umělé mléko. Myslím, že to stačí.

5 0
možnosti
JK

A co vám na to vadí? Konkrétně tahle částka je od sponzora, ten ať si dělá co chce. Částku za mléko a příkrmy mi hlava taky nebere, ale závidět jim i mléko???

2 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.