Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

P68e70t32r 39A17g21u97l69á11r

21. 5. 2013 15:07

"Člověk na druhém konci virtuálního drátu ale všechno popisoval tak věrohodně". Tak na to pozor... nedávno mi jeden člověk takhle u cesty vysvětloval že byl okraden a že potřebuje na lístek domů. Nabízel šperky. Všechno popisoval tak věrohodně...

21 1
možnosti
VH

No - tvrzení, že strefil hlavu, ač mířil pod pás je nedůvěryhodné. Asi tolik, jako tvrzení o potulce za účelem sběru (pokud ovšem - na rozdíl od "sběračů" - nepovažuji za sběr čerstvě natřené okapy či potřetí osazený kanalizační poklop).

6 3
možnosti
MK

A mě by zajímalo pane Banga, kdyby jste sám nebyl cikán a postižení nebyly cikáni, jestli by jste se jich také tak vehementně zastával. Třeba kdyby odnášeli opakovaně věci z vaší zahrady nebo firmy.

27 2
možnosti
PR

P76a37v78e20l 64R13y22s

21. 5. 2013 16:08

Sorry, pisu z tabletu, to minus mělo byt plusR^

2 0
možnosti
JM

J47a72k92u49b 31M21a91r61e93š

21. 5. 2013 14:24

Soudit střelce - ANO

Ale prošetřit i ty tři vejlupky, ty jejich trapný pohádky jak jim lidi dávaj zadarmo šrot...to jim nežeru.

23 0
možnosti
PA

P47e87t65r 65A33g39u79l56á21r

21. 5. 2013 14:17

Mě by zajímalo - jestli když už teď všichni vědí kde Šebesta bydlí a že nemá doma nepotřebný šrot, až si to půjde odsedět a budou všichni vědět že doma není - myslíte že ho tam po návratu domů najde? Alespoň ten šrot?

19 0
možnosti
MT

A proc by treba nemohl pouziivat stejne nebo podobne omluvy/vymluvy jako např páni mačetáři ? Ja bych navic jeste tvrdil ze jsem tam nebyl a zadnou kusi nedrzel. Paradox, ale cim hloupejsi argument, tim lepe v ceske justici vyjde...

17 1
možnosti
PS

To by musel mit za obhajkyni Samkovou. To by jsme se pak dozvedeli pohadku ze napriklad Kusi prinesli cikani a jak jeden utikal tak zakopl kus zastrelila jeho kumpana vyletela mu z ruky a jak letela vzduchem tak ji obvineny stihl jen tak tak zachytit aby neprastila dalsiho chudaka do hlavy jak padala. ;-D

13 0
možnosti
PS

Jiste pokud to bylo opravdu tak ze nic neukradli a navic byli na uteku tak sip do hlavy neni primerena obrana. Ale ...

Dokazu si predstavit frustraci nekoho kdo je opakovane vykradan a vi moc dobre ze "system" s tim nic neudela. Pachatel se totiz nikdy nenajde, kdyz se najde tak neni usvedcen, a kdyz je konecne usvedcen tak dostane max. podminku nebo verejne prace a situace se opakuje.

Take nesouhlasim s tim ze rasa hraje nejakou roli ve strelcove "oblibenosti". Tohle ma co delat s principem ze lide fandi nekomu kdo "vzal zakon do vlastnich rukou" a ztrestal zlodeje. Prestoze to nemuselo byt spravne. To jestli se jednalo nebo nejednalo o cikany v tom nehraje takovou roli.

Proc ale lide v diskuzich zabarvuji svoje prispevky rasove ? To je taky jednoduche. Je to vzdor politicke korektnosti. Casto to vypada ze media se predhaneji v tom aby politicky korektne cenzurovala a upravovala zpravy. Pokud nekdo podpali barak ve Vitkove tak se vsude ukazuje chudak mala romska holka. Kdyz nekdo zastreli zastreli cikana tak se hned vsude upozornuje ze nekdo zastrelil roma. Ale kdyz "utocnik" poseka macetou hospodu je to jen "utocnik". Kdyz "nasilnik" znasilni je to jen "nasilnik".

Lidi nejsou zas tak hloupi a tak bojujou proti tehle prehnane politicke korektnosti tak jak muzou. Proto jsou diskuze pod podobnymi clanky plne narazek typu "No jo zase cmoudi", nebo "kluci opaleny to urcite mysleli dobre". ....

30 0
možnosti
Foto

Sice s vaším článkem souhlasím, ale .... když vidím partu cikánů, zvýším svou ostražitost nebo se raději vydám jiným směrem. Myslíte že je to jen kvůli jiné barvě kůže? Kdo myslíte, že může za špatné zkušenosti s cikány? Když uvidím na zahradě partu bílých kluků, vyženu je a nemusím moc přemýšlet nad tím, že bych se měl nějak ozbrojit. Kdybych tam viděl partu cikánů, věřte, že než bych vylezl z baráku, vzal bych si co možná nejúčinnější zbraň. Myslíte, že problém je ve mně nebo ve vašem etniku?

35 0
možnosti
RM

Docela mne zaujala ta část kdy nic neukradli a ani nebyli na soukromém pozemku. Když vyruším zloděje, tak co se asi stane? Zloděj upustí co má v rukou a dá se na útěk. Tím chci jen nastínit jedno z možných vysvětlení proč asi už byli pánové opodál a nic neukradli.

Nechci obhajovat to, že někdo někoho zabil. To vůbec ne. Ale krást se nemá také a byl li střelec již několikrát vykraden, tak chápu jeho reakci když viděl že se mu někdo potuluje po jeho pozemku.

Také mne v článku docela pobavilo, že by je střelec našel ve sklepě a dal jim nakládačku. Čtyřem cikánům. V jedné místnosti jeden chlap proti čtyřem? To by musel být Neo z Matrixu, Chuck Norris a nebo nějaký profík...ale ne obyčejný chlap.

27 0
možnosti
MM

Autor má pravdu, střílet na neozbrojeného člověka, navíc zezadu, nemá s obranou nic společného. Jedno, zda byl ve chvíli výstřelu ke střelci čelem a otočil se a šíp jej zasáhl zezadu. Jedno, zda střelec zakopl a nešťastnou náhodou vyšel výstřel. Autor však nemá pravdu s jeho příměrem o tom, že někdo zastřelí dítě, které vstopilo při hře na cizí pozemek, nebo do domu. Necikánské děti totiž nevykrádají organizovaně domy, obchody, nepřepadávají důchodce. Tedy, (zatím) většinová společnost před nimi není ostražitá a není na ně alergická.

Lidé se "světlou barvou kůže " většinou nekradou poklopy kanálů, ve kterých si pak někdo může zlomit nuhu, nebo nápravu auta. Nedevastují byty, nevykrádají opuštěné nemovitosti o šrot, aby se pak na ně či někoho jiného zřítili. Nemlátí nikoho násadou od krumpáče, nebo mačetou. Neplodí děti proto, aby pak mohli žít z dávek a nemuseli pracovat. Nepáchají v takové míře drobné krádeže se škodou do 5.000,- Kč, aby tak byli prakticky nepostižitelní. Nekřičí v mediích o diskriminaci, nemají sdružení financovaná státem. Nebo snad neromskýc důchodce, který nemá na nájem a skončí následně jako bezdomovec, křičí, že jde o diskriminaci a jeho příběh plní titulní strany medií, či je v televizi?

Jsou lokality, kde je nakumulováno hodně Romů a ti pak terorizují své okolí. Hlukem, špínou, odpadky, krádežemi. Můžeme se pak divit, že jsou lidé opatrní až alergičtí? Můžeme se divit, že jimi cloumají emoce, když situaci nikdo neřeší? Ani náhodou neomlouvám střelce s kuší, není ani žádný hrdina. Lidé, kteří ho podporují, mají stejnou, nebo podobnou zkušenost a tak mu vyjadřují emotivně podporu a něřeší otázku přiměřené obrany.

V blogu ale chybí podstata věci - konstatování, že přes proklamace vlády situaci nikdo neřeší a tak logicky roste napětí ve společnosti, které pak může vyústit v tragedii, jako byla střelba s kuší.

39 0
možnosti
MM

Mám chuť na toto tema napsat blog, předesílám, že s nadhledem. I když nejsem admin a blog nebude mít šanci být doporučen na titulce, bude mít mnohem vyšší karmu, než blog P. Bangy. Bude ji mít, protože bude hodně lidí souhlasit, stejně, jako u všech blogů, které tuto situaci kritizují. Bude ji mít, protože ten problém tady je a nikdo ho neřeší. Patrik Banga napsal pravdu, řeší však ve svém blogu svým způsobem jen problematiku nutné, nebo nezbytné obrany. Neřeší však příčinu současné situace, ale pouze její tragické následky.

23 1
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.