Diskuse

Sociální vyloučení Romů? Za velkou část problémů si může český stát

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slusna a kulhankova

20. 5. 2012 22:12
To je sice hodně pravda,

ale jen částečná. To, že jsou pobírači dávek, budiž, to neva. Je přece plno bílých pobíračů dávek, a přesto to u nich nevede ke kriminalitě. Co va, jsou jejich nekulturní vzorce, že dávky nepoužívají na účel, na jaký mají být použity. Že mají vysokou natalitu, čímž to pro budoucnost zhoršují,  ale nemají neznají vzorce slušného chování. A co především, že jsou agresivní. Prostě že jsou, jací jsou, to žádná vláda nezmění. Nicméně souhlas, že za dnešní stav v romské otázce vláda (všechny vlády) může, je pravdou.

1 0
možnosti

MASAP

20. 5. 2012 21:52
Trestni rejstrik

Ciste pro korektnost - nechcete sem dat kopii sveho vypisu z trestniho rejstriku, aby vas nekteri zbytecne nepodezrivali, ze jste stejny jako ti, o kterych tak hezky pisete?

0 0
možnosti

sci-fi

16. 5. 2012 13:24
Cenzore,

kdepak jste sehnal tolik příznivců? Lehce, stačí, když se sejdou 2 - 4 rodiny.;-D

0 0
možnosti

janzlatousty2

15. 5. 2012 10:27
PAtriku, proboha, paternalistický přístup ještě nikomu

nepomohl, ideální je měřit všem stejně a pomoci POUZE TĚM, KTEŘÍ POMOC   OCENÍ. Bez ohledu na barvu kůže.

Stát může proboha za co?  Za to, že mnozí "aktivisté" vykradli dotace? Opravdu ? V atmosféře politické korektnosti by úředník  spáchal profesní sebevraždu, pokud by v tom od počátku šťoural....

Chápu, že jste mezi dvěma tábory, je to nepříjemné. Nechápu ale povyk  a kritiku "protiromské kampaně". žádná zde není. Pokud by se v rámci polit. korektnosti nezcenzurovaly zprávy a pokud by se všem měřilo stejně neměli by ani odpudiví jedinci formátu Vandas a spol šanci. Ale takhle jí mají, problém s romsku komunitou ani prevencí, ani restrikcí nikdo neřeší stát se bojí, sama komunita je nesoudná a nekritická. A tak má  prostor Vandas. Pozor, není příčina, je důsledek celého toho bince.

2 0
možnosti

greybeard-

18. 5. 2012 0:59
Re: PAtriku, proboha, paternalistický přístup ještě nikomu

Že s tím člověkem vůbec strávíte čas. On poslouchá pouze sebe. On je jediný spravedlivý a jediný který vše zná a přispívá svojí troškou k tomu co se děje. Jak? Vše co není podle jeho gusta, jakýkoliv názor, bez nadávek, ale jej kritizující smaže a myslí, že když zavře lidem ústa tak prosadí svou "pravdu". Ten pán je přetvářka a lež.

0 0
možnosti

Heisenberg

12. 5. 2012 14:31
chyba v systemu

Nouze naučila Dalibora housti. Ale protože někteří (a nebuďme rasisti, prostě líný ksindl všech barev a vyznání) nejsou motivováni hladem, tak nemají motivaci pracovat. A protože nejsou motivováni strachem před střelnou zbraní, nebojí se ani krást.

Takže čím víc násilných zlodějů skončí s šípem v hlavě, tím líp. Ideálně, když je někdo v sebeobraně vyškolí ještě předtím než vyrobí další generaci. Pak by nikdy nemohla vyrůst generace lidí, kteří rodiče neviděli pracovat.

Je potřeba jasně stanovit pravidla, jaká obrana ještě je a jaká už není přiměřená. Je spravedlivé někoho střelit, když vám krade auto, na které jste šetřili 6 let? Podle mě ano, podle někoho jiného možná ne. Ale do důsledku vás ten člověk připravil o šest let života a navíc o svobodu pohybu, kterou Vám auto dávalo. Bohužel zákony jsou u nás jiné a je potřeba je dodržovat, i když se nám nelíbí.

Ale v nouzi bych se nezajímal o výklad zákona, ale řídil se při obraně heslem: Radši pár let za katrem, než navždy pod drnem.

0 0
možnosti

osvobozeni

10. 5. 2012 22:24
ehmm... s dovolením. Ne stát, ale sami si za to mohou!

Drobnost k "tématu" nadhozenému zde:

Moje skoro 4 letá dcera strčí hravě do kapsy i 2x tak staré děti "nepřizpůsobivých". Sice se občas chová jeko "neřízená střela", ale aspoň víme, že ji máme. Jenže... sama pokecá s tetičkou na SKYPE - zapne si počítač atd. Dokáže hovořit česky a anglicky - narodila se tam, a čteme jí anglické pohádky. Nechová se v restauraci jako dobytek, ale klidně a způsobně se nají, přijde ji normální se mýt, čistit si zuby, neprosazovat sůj názor násilím atd.

Toto není o vychvalování mojí dcery. To samé, a kolikrát i mnohem víc, dokáží i ostatní děti mých přátel.

Jenže ti, kteří skutečně patří do speciálních, zvláštních, nebo pokud chcete, pomocných škol, běžné standarty nezvládají - a proto doopravdy musí navštěvovat tato zařízení.

Primitiv, pokud z něho nebude násilník, bude mít vždy pouze nataženou ruku. A aby se z primitiva stal lepší člověk, musí se učit. I primitiv by měl pochopit, že cizopasit a parazitovat na ciczí úkor je špatné.

0 0
možnosti

Mončí2

10. 5. 2012 15:12
Musím uznat,že

pan Banga je jeden z mála"normálních" cikánů,ale že si za to může český stát?!Když byl syn malý,tak jsem taky nemohla sehnat práci a byla jsem na dávkách,ale to neznamená,že nechodil na základku a teď bude maturovat a už má sehnanou práci.To jak se cikáni chovají je jen a jen jejich vina.Bohužel jim to stát umožňuje a diskriminuje ostatní lidi.Nemusím se rozepisovat o trestech za napadení atd.Jen mě překvapuje,že když bílý kluk,kterému je 15 let se vyspí s holkou,které není 15 let a je to dobrovolné,tak je stejně stíhán,ovšem cikánské 13ti,14ti leté matky se neřeší.

1 0
možnosti

r_o_s

11. 5. 2012 7:31
Re: Musím uznat,že

Pan Banga je ROM!!! A mimo jiné také demagog a člověk, který má také někdy klapky na očích.

Jak může někde napsat, že za velkou část problémů s toutu menšinou může stát. To je sebereflexe jako vepř. V mém případě jsem byl vždy veden, že člověk musí začít u sebe a až pak ukazovat na jiné a na stát....

0 0
možnosti

janacz

10. 5. 2012 14:16
Když viník se našel

bude to teď všechno jednodušší.

0 0
možnosti

Tomáš Jasný

10. 5. 2012 1:14
Článek plný polopravd a nesmyslů

Co je to za blbost, že zákon o zaměstnanosti byl jediný zákon, který za komunistů fungoval? Tehdy, na rozdíl od nynějšího stavu fungovaly všechny zákony a kriminalita byla na zlomku té dnešní. Policie měla desetinásobnou objasněnost případů.

Za další, jak pan Banga přišel na to, že Romové nemají ve speciálních školách co dělat? Moje čtyřletá dcera strčí do kapsy naprostou většinu desetiletých romských dětí, ať už co se týče sociálních návyků, společenského chování, vědomostí a v neposlední řadě i inteligence.

11 0
možnosti

eltazar

10. 5. 2012 9:45
Re: Článek plný polopravd a nesmyslů

ehm,

buďto jste zarytý komunista, nebo člověk neznalý té doby. jiné vysvětlení pro váš blábol neexistuje.

2 0
možnosti

NepochopenáAnarchistka

9. 5. 2012 17:32
Milý pane Bango,

0 0
možnosti

NepochopenáAnarchistka

9. 5. 2012 17:33
Re: Milý pane Bango,

smažete mě, když napíšu, že to, co zde popisujete jako řešení, má ve svém programu DSSS? zdroj: http://neprizpusobivi.dsss.cz/politika-zamestnanosti

9 0
možnosti