Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

4. 5. 2012 19:01
Objektivní...vyvážené...

...víceméně souhlasím :-)R^

0 0
možnosti
M

mpes3

4. 5. 2012 18:57
dovedu si představit

co by Bango napsal, kdyby to pravice po minulých volbách vzala vážně, doslova usekla soc. dávky všem bez rozdílu, znovu prošla ty rádobyinvalidy a zrušila jim invalidní důchod. Prostě kdyby se tvrdě začala chovat opravdu jako pravice.

Dovedu si představit, že by se tu objevil článek od stejného autora, jak je pravicová vláda diskriminační vůči cikánům.

12 0
možnosti
JK

truepapas123

4. 5. 2012 19:06
Re: dovedu si představit

...přesně! R^

2 0
možnosti
HK

holkazdaleka1

4. 5. 2012 18:51
za socializmu musel kazdy pracovat?

u nas byl cikan, mel invalidni duchod a 12 deti.... cely den sedel v hospode a kdyz chlapi prisli po praci na pivo, tak se jim posmival, ze makaj a ze si to maji zaridit jako on.... propil inv. duchod i pridavky na deti. Aspon jeho zena chodila uklizet.

Tak to vypadalo za komunistu, s povinou praci a pravo na praci. :-/

6 0
možnosti
VN

naroznej

4. 5. 2012 19:44
Re: za socializmu musel kazdy pracovat?

Podobně jako můj známý -nerom.

Plně invalidní důchodce-problémy se zády , ale celý týden mohl tahat padesátikilové pytle s cementem , když pomáhal švárovi s opravou baráku. Zneužívače sociálních dávek lze nalézt všude , nejen u Romů

1 0
možnosti
HC

JazzmineTea

4. 5. 2012 18:50
Teď by pro začátek

bohatě stačilo prostě měřit všem stejným metrem.

7 0
možnosti
JM

J.

4. 5. 2012 18:43
Priznavam ze je pravda ze narod cesky bez ohledu na barvu

kuze si zvykl ze se stat postara - sice malo ale prece.

Kazdopadne neni spravne rikat ze vykukove vyuzivali financni naivity romu ci co to autor rikal.

Priznejme si ze pokud "bilej" probendi vsechny penize je v maleru. Pokud to same udela rom je to problem statu a rom je utlacovan.

Ano - stat si na to zadelal. A ano romove nejsou v oblibe. A melo by se se vsemi jednat stejne. Bohuzel prave to je problem. Kdyz zamestnam roma - brzy zacne  praci flakat. Kdyz zamestnam ukrajince a on se zacne flakat - vyrazim ho a on nebude mit kecy ze jsem rasista. To same s gadzem. Takze proc zamestnavat roma?

1 0
možnosti
DN

Englishman

4. 5. 2012 18:43
Proč Ukrajinci vyplačili z práce cikány?

Protože Ukrajinci byli levnější? To je přece nesmysl, za menší plat mohli být ochotni pracovat i cikáni. Nebylo to spíš proto, že Ukrajinci byli pracovitější a spolehlivější, protože měli zájem na tom si práci udržet?

1 0
možnosti
VN

naroznej

4. 5. 2012 19:53
Re: Proč Ukrajinci vyplačili z práce cikány?

Každý rozumný stát chrání pracovní místa pro své občany. Všichni víme , jak bylo ještě nedavno komplikované pro Čecha sehnání pracovního místa v Německu. Jsem přesvědčen o tom , že kdyby tenkrát stát neumožnil zaměstnávat Ukrajince... tak dnes takový problém s Romskou menšinou neřešíme. Jenže ono to bylo tenkrát také o něčem jiném... personální agentury , které na Ukrajincích parazitovaly a přinášely svým majitelům pohádkové zisky (známe to... cena za Ukrajince pro koncového zákazníka 150 Kč/h , ale mzda Ukrajince 50 Kč/h)

0 0
možnosti
RM

Qíteček

4. 5. 2012 18:35
Patriku...

Vždycky, když čtu, jak se tady média předhánějí v tom, jak tendenčně informují o cigánské kriminalitě (cituji: "Média servírují příklady romské kriminality a předhání se v tom, kdo ukáže kriminality nejvíce."), vždycky si vzpomenu na jinýho Patrika, toho z Krupky, zbitýho, znásilněnýho, málem zabitýho. Jak jste tehdy mazal linky na amatérské stránky, které byly jediné, co informovaly.....

Proč tak sprostě lžete?

19 0
možnosti
RM

Qíteček

4. 5. 2012 18:40
Re: Patriku...

Dokud to neměl každý majitel mejlový schránky aspoň třikrát v poště, nic se nedělo, žádná cigánská kriminalita prostě neexistuje... Spíte dobře, i když se vám to tutlání moc nepovedlo?

8 0
možnosti
A

AP1

4. 5. 2012 18:15
nekdy s vami i souhlasim

ale rozhodne a zasadne nesouhlasim s tim, co pisete. je to lez jako vez! Za to, ze vyrostla mlada generace romu gauneru muze stat! nebudte smesny! pokud zustanu na ceskem uzemi a vezmu to od rakouska uherska, bylo zde mnoho rezimu a mnoho bidy. Znamenalo to snad, ze v te bide vyrustala generace gauneru! 2 valky, hospodarska krize ve 30tych letech a nakonec nepovedeny experiment ze socialismem. To mate 5 blbych obdobi a 5 generaci. To uz bychom se museli v teto zemi za tu dobu vsichni pobit. Takze, za to, ze behaj po tomto uzemi gaunersky party romaku, ktery kradou, fetujou, loupi, nic nedalaji muzou vzdycky a pouze jen ti, kdo si ty deti poridili a vychovavali. I vy pane Bango jste slusny clovek jenom proto, ze se o vas rodice starali, posilali do skoly a dostatecne chranili pred tim, co se dnes nazyva socialnim vyloucenim.

6 0
možnosti
HC

JazzmineTea

4. 5. 2012 18:46
Re: nekdy s vami i souhlasim

Já si myslím, že k současné situaci přispěl opravdu svojí měrou i stát, a to tím, že byl/je tak "blbý", že sype těžké peníze lidem, kteří nejsou ochotní starat se sami o sebe. Této možnosti se jim nikdy nemělo dostat, protože to ty lidi ještě víc demoralizuje. Pan Banga má v tomto podle mě pravdu.

1 0
možnosti
H

Hanss

4. 5. 2012 18:08
mohlo by se

jim vyčlenit nějaké nevyužívané území a všechny je tam zabydlet a vytvořit jim tam takovou autonomii,ať se předvedou,co v nich je,ale zavést celnice a na hranici s cikostánem udělat železnou oponu,myslím,že by se tam mohli přestěhovat i všichni ochránci jejich zájmů včetně Kocába,přitáhli od Indie,tam už je asi nikdo nedostane,ale tento nápad si myslím by pomohl i v zájmu státního spoření se sociálními dávkami,takže předpokládám,že by návrh prošel i parlamentemR^

4 0
možnosti
PK

H0PE1@seznam.cz

4. 5. 2012 18:09
Re: mohlo by se

Jdi do toho. Samo se to území nevyčlení.

0 0
možnosti
HP

huh

4. 5. 2012 18:08
Dokud součástí romské kultury bude,

že okrást gadžu je dovoleno a oceňováno, problém bude trvat.

6 0
možnosti
P2

persona-non-grata 2

4. 5. 2012 18:14
Re: Dokud součástí romské kultury bude,

Univerzální věta, která může platit třeba takto "Dokud součástí politické kultury bude, že okrást daňového poplatníka je povoleno a oceňováno, problém bude trvat." :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.