Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kettu

6. 5. 2012 12:26
skola

S moji sestrou chodily do prvni tridy 3 romske deti, dve holky ja 1 kluk, bratr jedne z holcicek. Kluk se ucil dobre,, ale jeho sestra skolu nezvladala, prochazala se ctryrkama. Jejich rodicum byla doporucena specialni skola, tak tam od druhe tridy zacali pro jistotu chodit oba - na prani rodicu - aby sourozenci nebyli od sebe oddeleni.  A od pololeti druheho rocniku tam prestoupila i ta druha holcina, i kdyz se ucila docela dobre, opet na prani rodicu. Takze se prosim nevymlouvejte na stat.Rv

3 0
možnosti
A

A/D

6. 5. 2012 19:31
Re: skola

cikán je tvor stádový. ve skupinách i útočí. když je sám, je to posera.

3 0
možnosti
JD

Forrest Gump

6. 5. 2012 11:46
No, ono s 3-mi tridami zvlastni skoloy...

se fakt neda cekat, ze bude o ne zajem. Skolni dochazka je u nich podporovana nadprumerne, zajem znamy...:-( Vecne narky nad rasismem, pravy duvod uplne jinde...!!Co takhle aby meli treba jako vzor misto "Superstar" treba Hlinku, Spotakovou, Jagra a ne jen "tanyny-tanyny"?? To se na to ale musi makat a mit i od rodicu PODPORU. To ma ale u teto komunity bohuzel jiny vyznam ;-O

3 0
možnosti
B

Bob_Kelso

6. 5. 2012 9:57
Bohužel no

stát je příliš benevolentní a takto to dopadá

0 0
možnosti
JH

Jahnn

6. 5. 2012 8:40
Máte v mnohém pravdu pane Bango

Zásadní problémale ve vztahu cikáni - společnost udělalo vymyšlení speciální romské otázku a nutnosti ji řešit. Problémy cikánu se musí řešit v souladu se standartním postojem jako ke komukoliv jinému občanovi.

1 0
možnosti
B

Brenten

5. 5. 2012 23:09
Pane Bango,

... v této společnosti (a snad i ve všech ostatních) je klíčem k prosazení se a uplatnění - vzdělání. Tento stát nebrání nikomu ve dosažení vzdělání - navíc - romské děti jistě nejsou o nic hloupější než ostatní. Co jim brání je podle mne jejich vlastní rodinné postředí. Pro srovnání - Vietnamci u nás - byť si sami také většinou vydělávají nekvalifikovanou prací - a začínali nedávno od nuly - velmi dbají na vzdělání svých dětí - ty patří často k nejlepším žákům. 

O čem to tedy všechno je ...?

2 0
možnosti
.A

.45 ACP

6. 5. 2012 0:01
Re: Pane Bango,

Mýlíte se v jedné věci - v tom, že romské děti nejsou hloupější :-( Samozřejmě se nyní bavíme o průměrné inteligenci (tzn. že i mezi cikány se může najít génius), ale zatímco bílí Češi mají průměrné IQ 101, 4 , Romové mají 79, 6 ;-(

4 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

5. 5. 2012 21:41
Chyba je na obou stranach, ale

kdyz uz zminujete, jak vsichni cikani pracovali za komunismu, ano a ne. Ono se podvadelo, slo hlavne o razitko v obcance, takze ne kazdy opravdu pracoval. V komunismu ale mela CR tu vyhodu, ze se nemusela ohlizet na zapad a jejich multikulti propagandu. Dnesni situace pod taktovkou EU se zhorsila nejen kvuli stedre socialni politice, ale i kvuli organizacim, ktere propaguji romskou kulturu, romskou vzdelanost a podobne veci, ve skutecnosti prilivaji benzin do ohne. Media to same. Ano, ono je to hezky obchod, pobirat granty z EU za budovani lepsich vztahu, ale skutek utek. Misto zamerovani se na romstinu se ma zamerit na cestinu, misto omluv a vymluv se maji zamerit na motivaci. Stat by mel mit stejny metr, nezvyhodnovat zadnou minoritu, nerikat nekomu JSI OBET, kdyz ve skutecnosti jsi opak. Trestat zlocin stejnou merou, ne dvojim metrem, ubrat davky atd. Jenze to neni mozne v dnesni zbabele EU.

2 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

5. 5. 2012 22:25
Re: Chyba je na obou stranach, ale

S tím zaměstnáním to bylo i za socíku všelijaké za prvé byl vtip který byl pravdivý: potkají se dva cikáni. Jeden se ptá druhého: tak co jak jde život, a co děti? A tázaný odpoví: ale dobrý, kluci mají invalidní důchod, jen ten nejmladší je blbej a maká.... No a taky platilo, že pokud šlo o povinnosti, tak to měli papíry na hlavu, to ničemu nerozuměli, ale práva znali v paragrafovém znění. Ale to asi platí i dnes, mají na to odborníky v těch začleňovacích agenturách.

4 0
možnosti
X

xexyn

5. 5. 2012 21:07
Já to říkám jinak pane Banga

Jaký jsme si my občané vychovali stát, takový ho máme. Ano, někteří občané si toho mohli všimnout, ale Romové byli tomu problému nejblíž a mohli s ním něco dělat. Ono je to hlavně o těch jednotlivcích.

0 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

5. 5. 2012 21:04
Pane Bango

poraďte jak se zachovat, když ženě vyššího věku malý, tak desetiletý cikán vmete do obličeje: "co čumíš ty mrdko". Jedinou "chybou" bylo, že si dovolila projít kolem nich. A takových podobných zážitků je víc. Si foukají již v dětství.... Tak co s tím?

8 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

5. 5. 2012 21:07
Re: Pane Bango

Připomínám, že s "bílými" tyhle zážitky nejsou, a to jich ve městě žije mnohem víc než cikánů. S cikány bohužel jsou.

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

5. 5. 2012 20:17
český stát může pravda za spoustu věcí

...ale naskýtá se otázka - proč mají ten problém jen Cikáni, a ne jiné menšiny, například Vietnamci nebo Číňani? Chová se stát snad hůř k Cikánům, než k asiatům?

Já si myslím, že problém je v něčem jiném - je to strach z kriminálního chování. Tohle je ten kámen úrazu, a dokud se tohle nezmění, jakákoli další opatření jsou nanic.

A jak se to změní víte stejně dobře, jako já - musí se to změnit zevnitř, musí to změnit Cikáni. Bude to těžká cesta, ale asi jediná.

6 0
možnosti
X

xexyn

5. 5. 2012 21:10
Re: český stát může pravda za spoustu věcí

Jediná slušná.  Pokud se lidi někde skutečně naštvou, tak střela kuší bude to nejmenší, co se může stát.

2 0
možnosti
CC

Captain Crazy

5. 5. 2012 20:09
Hezky clanek.

Velmi hezky clanek a diky za nej. Jednoducha reseni neexistuji, ale myslim, ze omezeni davek by pomohlo hodne lidem hledat praci a nakonec najit praci.

3 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.