Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Hug0

7. 5. 2012 19:05
hmm...

pisete o jedinem fungujicim komunistickem zakone.

je jeste jeden - ten co na Slovensku loni nebo predloni znovu prijmuly. trestni zodpovednost rodicu, s trestem az 2 roky odneni svobody, za opakovanou trestnou cinnost vlastnich deti - t.z. proticikansky zakon.

to nam v tomto state hodne chybi a Slovensko je v tomto i mnohem dalsim, zase o kus vpredu ...

neustale se cpou penize do vzdelani "problemovych" deti ... psal sem nekolikrat ministru skolstvi (vzdy to nejak okecal, ale alespon odpovedel), ze je potreba investovat do rodicu. zadne dite v prvni, druhe tride, neprijde domu a nerekne: "mami, tati, potrebuju ted klid na uceni, napisu a zkontroluju si ukoly, prectu to co mame cist, ostrouham si pastelky a nachystam tasku". to musi delat rodice. nechat dite po skole, ze neco nema nebo neumi?? ne rodice nechat po skole.

1 0
možnosti
H

Hug0

7. 5. 2012 19:11
Re: hmm...

pokracuju..

a jeste jedna vec. cim se lisi 7mi lete dite v prvni tride dnes od 7mileteho ditete napr. ve starem Egypte?? znalostmi? ziskanymi znalostmi od svych rodicu? ano. mozek maji oba naprosto stejny. pouze se lisi jejich chovani auroven vnimani a znalosti. pokud ale rodice sve dite zanedbaji, potom do prvni tridy poslou dite na urovni .... na jake vlastne urovni? divi se potom nekdo ze dite skonci ve zvlastni skole? ja se nedivim. ja nechci aby se pani ucitelka cely den venovala jednomu zakovi a ostatni zanedbavala. 

je to jak s tuo divenku, kterou rodice cela leta drzeli zavrenou ve sklepe. kdyz se dostala mezi normalni deti, rychle se naucila spousty slov, ale .... ale nikdy v zivote je nedala dohromady do souvysle vety. nedokaze pomoci slov vyjadrit myslenku ... toto centrum se v mozku utvari nekdy v 3-6ti letech.

pokud nekdo nenapravitelne zanedba dite, tak skola to nezachrani ... muze pomoci - umisti dite do zvlastni skoly a rodice do vezeni, po te co vrati vsechny pridavky

4 0
možnosti
K

kiwiisek

7. 5. 2012 16:34
Pane Bango ,

nemá cenu plakat nad zlým trhem práce..

Vzdělání je základ všeho !!

Ale jděte se někdy podívat během dopoledne do jakékoli Nonstop herny , kdo je jejím osazenstvem;-€

Takže bych Vás mohl parafrázovat , že z Romů jednou budou zelináři , protože jablíčka , švestičky a hruštičky mají fakt v malíku:-/

Jen ten titul před , nebo za jménem , mít nebudou:-/

1 0
možnosti

Causabone

7. 5. 2012 13:47
...

až příliš mnoho romů používá prohlášení že "musíme začít s kritikou u sebe" pouze jako přívlastek kritiky těch ostatních. Ale jinak máte v mnohém pravdu, ale nikdy bych nesouhlasil s honem na podnikatele co údajně diskriminují. Strašák diskriminace odradí podnikatele od najmutí roma daleko více než samotná pověst romů.

1 0
možnosti
MA

axikola

7. 5. 2012 13:35
On

to skutečně je a bude velký problém. Romské děti na školu v 6-ti letech nejsou připraveny, neumí pořádně česky, nemají základní společenské návyky. Proto chodí do praktických základních škol, ne proto, že jsou to romové. Bez vzdělání nenajdou pořádnou práci a tak pořád dokola. Je to začarovaný kruh, ze kterého najít cestu bude hodně složité. .

4 0
možnosti
K

kiwiisek

7. 5. 2012 16:39
Re: On

No ale to je chyba v rodinách a ne státu..

Stát ale pak musí s tímhle ,,materiálem ,, nějak pracovat...

Tohle bych mu za vinu nedával...jen to , že je stále k takovým rodinám štědrý..

Jdete kolem bloku , kde bydlí ,,sociálně slabí,, a z každého druhého okna čouhá satelit ??

Tak je asi něco špatně , ne ?

1 0
možnosti
PZ

0xf

7. 5. 2012 10:35
obecne by se mel

zmenit socialni system... navrhuju nedavat penize, dotovat radej charity a tam varit a davat veci poro chude... Jedine co by stalo za to zvolit nejaky system aby nejaky cas stat platil najem... tak at opravdu ten kdo se dostane do srabu hned neprijde i o bydleni nez si najde novou praci. Ono by to vsechny ty davkovace preslo kdyby nemeli ani na pivo a cigara a td... V pripade zajmu by dochazeli pracovnici charitnich organizaci a davali treba veci ktere potrebuji deti do skoly a td... ale adresne uclene a bez penez. Ano vzrostla by asi kriminalita protoze nekteri by si rekli jooj sme diskrominovani tak jdem krast... Vyborne... tak by je policajti sebrali a je jedno jestli by byli bili modri nebo fialovi a a dostali by flastr... Mame preplnene veznice vyborne... tak by se proste zridili pracovni tabory bez tv a td.. z 50 let v tom mame zkusenosti a mili vezni by denne dreli do umoru pro svou vlast na stavbach silnici a jinych obecne prospesnych vecech.

2 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

7. 5. 2012 10:39
Re: obecne by se mel

Nedávat peníze to již tu taky bylo. Dávaly se poukázky za které se oficiálně nedaly nakoupit chlast a cigarety. Ale jen oficiálně, za drobný vývar prodejci se to samozřejmě dalo. Taky se s těmi sociálně slabými chodilo nakupovat věci co jsou potřeba a na to zase měli překupníky, takže zase bylo na cigára, chlast atp...

0 0
možnosti
M

milenkamikes

7. 5. 2012 7:53
Pane Bango

to se vám povedlo, chtěl jste se Romů zastat a naopak jste nás proti nim popudil ještě víc....

jen tak dál.V

6 0
možnosti

Pavel Černík

7. 5. 2012 8:13
Re: Pane Bango

Já zrovna pana Bangu nemusím, ale v tomhle případě má pravdu. Méně vzdělaní lidi se nedokážou pohybovat v dnešním dravém kapitalistickém světě. A když jim štědře dáme pod nos dávky, tak proč by makali. Ty dávky si neberou oni. Ty dávky jim nabízíme my - neromové.

Stejně tak ubytování - mnohé rodiny platí nekřesťanské peníze za pronájem bytu, do kterého je sestěhovali pochybní majitelé baráků. Nájem 25 tisíc za 3+1 není výjimkou. V takových podmínkách by nepřežila ani běžná neromská rodina. A opět - takhle si je sestěhovali neromové, kteří takhle dojí romy, a v principu i stát, který jim dává dávky.

Ano, je to velmi těžká situace, ale jediný, kdo s tím něco může dělat jsme my neromové. My musíme vymyslet lepší systém dávek, aby to nepracující motivovalo k práci (ale zároveň to nebylo likvidační pro těch pár lidí, kteří opravdu nemohou pracovat a nemůžou za to). Jenže zkuste dneska jako politická strana říct "snížíme sociální příspěvky" a uvidíte co se stane...

0 0
možnosti
VD

aron

6. 5. 2012 17:57
Školství neumí učit

No tak to je perla. Ne že by naše školství učit umělo, ale proč to u druhých jde? Přestaňte pořád hledat chyby mimo své etnikum a začněte konečně uvnitř.

12 0
možnosti
A

A/D

6. 5. 2012 19:29
Re: Školství neumí učit

to je přesně jejich. chyba je všude jinde. a když už něco přiznají, tak obratem dodají, vždyť to dělají i bílí, tak proč nemůžeme my.

2 0
možnosti
CAS

cara al sol

6. 5. 2012 17:28
Pár poznámek

1. Poměrně velká část Romů (čísla nemám) se k nám v posledních cca 20 letech přistěhovala ze Slovenska. Tudíž to nebyl vždycky NÁŠ stát, kdo selhal. 2. Liberální demokracie (zvlášť ta naše, která funguje ještě hůře, než některé naše vzory) žádné řešení pro tyto případy v rukávu nemá. Byla šitá na míru situaci, kdy až na drobné nešťastné výjimky jsou všichni občané schopni se o sebe postarat a to buďto sami nebo v rámci rodiny. Navíc vznikla v době, kdy lidé měli určité pevné hodnoty, o které se mohli opřít. Stát pak nemusel nikoho vychovávat; stačilo se starat o veřejný pořádek a až okrajové případy se obyvatelstvo udržovalo v rozumných mezích bez zásahů státu. 3. Urbanizace, sociální stát a globalizace prakticky znemožňují další existenci současného režimu a integrace do EU narušuje suverénní stát jako takový. Obávám se, že romská otázka je v krátkodobém a střednědobém měřítku prostředky státu zcela neřešitelná. Romská komunita na to ale také asi nemá. Modlete se a doufejte v zázrak.

0 0
možnosti
VK

kral

7. 5. 2012 5:46
Re: Pár poznámek

vam asi nedoslo, ze pokud je pravda co pisete, pak pred 20 lety jsme byli Ceskoslovensko. Paklize se po jeho rozdeleni k nam pristehovali Cikani ze Slovenska, neni Ceska republika nejak vyvinena

0 0
možnosti
ZP

zzzdenek13

6. 5. 2012 16:17
Je to pořád dokola...

Vždy za všechno mohou ti druzí. Romové se "jen" přizpůsobují. Nikdy si nevezmou z toho, co mají, to lepší, vždy se budou cítit poškozeni tím, co dostávají. Ale sám název Romové je jen prozatímní název, než i ten naši spoluobčané zprofanují tak, že se po nějakém čase budou tímto označením opět cíti uraženi, že? Život v ghettu není přeci vždy omluvou pro to, co dělají. Co takhle Židé po celá ta staletí. Pracovali na sobě a kde dnes jsou. A že se měli na co vymlouvat. Přístup většinové společnosti není o rasismu. Kdyby se tak jako oni choval Švéd, Švýcar atd., byl by stejně odsuzován. Není to o barvě pleti. Je to o tom, že ať mají cokoli, vždy budeme na vině jen my. Autor sice na konci alibisticky píše, že si Romové za své problémy mohou sami, ale už ne proč.  Většinu článku věnujete jen kritice těch, kteří se snaží s "tím" něco dělat. ;-(

2 0
možnosti
8

837

6. 5. 2012 14:03
Tomuhle se říká schizofrenie

na jedné straně mají cikáni veškerá občanská práva, jsou dospělí a nesou za své činy veškerou zodpovědnost a na druhé straně se bude pokřikovat že stát může za to že tihle přišli o byty, bydlení nemají vzdělání, nemají práci. Bodejť by měli práci když učit se odmítají, tož to je takový hrozný problém se vyučit zedníkem, pokrývačem, truhlářem a potom si vydělávat svých 30 tisíc měsíčně ? Z celého stavebnictví se nechali vykousat dělníky z Ukrajiny, kteří byli když přišli daleko víc handikepovaní než cikání, a přesto to dopadlo jak to dopadlo,  na stavbách neslyšíme češtinu nebo cikánštinu tam slyšíme jiné východní jazyky.

Tak snad když cikáni nejsou plně zodpovědní za svoje konání tak jim omezme práva, budou za ně rozhodovat a řídit je kurátoři a když nebudou poslouchat tak kriminál ale nikoliv ta zotavovna dneska ale ten pořádný bolševický s tvrdou prací, bez požitů, s buzerací.

8 0
možnosti
L

Leinad

6. 5. 2012 20:07
Re: Tomuhle se říká schizofrenie

Komu vadí, že někteří degešáci chodí na kov a když si vydělají, tak do herny? Degešák je v herně spokojenej, doma je natěsno ale taky dobrý, vadit může tak akorát ostatním.

Degešák totiž dostával/dostává dávky zadarmo. Žádné stravenky, ale rovnou peníze za to, že nepracuje. Krádeže se mu vyplatí (pravděpodobnost chycení*výše trestu<zisk, policie málokdy kontroluje sběrny a další podnikatele těžící z degešáků,...) Je prakticky tvoje svobodná volba, jestli nebudeš taky žít takhle(s jednou nohou v kriminálu maximálně na pár měsíců)

Pokud někomu vadí degešáci, je na čase něco změnit. (pravidla pro udělování dávek, kontroly ve sběrnách a vyšší tresty pro sběrače, zavést třikrát a dost,...)

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.