Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

kodlik77

8. 5. 2012 11:35
Říká ten,

jehož největší přínos pro společnost je mazat v diskuzích příspěvky s jinými názory než má on sám. Ten, který se nejvíce zasloužil o to, že strana pana Vandase se asi dostane do parlamentu. Ten, který píše pro nejrasističtější server u nás - Romeu.

Prostě KECY!!!

16 0
možnosti
SH

Nemesiss

8. 5. 2012 16:37
Re: Říká ten,

R^R^R^

1 0
možnosti
PD

duff_

8. 5. 2012 10:46
Začít musí Romové u sebe!

Neustálým stěžováním si své problémy nikdy nevyřeší. Společnost se nemůže nesutále doprošovat jedné skupiny, aby byla prospěšná. Proč to ale píši. Dnes jsem si přečetl článek o první (ne)dámě Francie. Zaujala mě jedna pasáž."Trierweilerová pochází z chudých poměrů – otec přišel za války o nohu a matka početnou rodinu živila jako pokladní na kluzišti." Celkem 6 dětí, otec umřel v jejich 21, viz. odkaz wiki. Romové mají vždy plno výmluv, proč něco nejde.

http://en.wikipedia.org/wiki/Val%C3%A9rie_Trierweiler

2 0
možnosti
GG

gabina g.

8. 5. 2012 9:46
neda mi to...

Vazeni ctenari a diskuteri, Patriku, pred sedmi lety jsem se vdala a tim i odstehovala z Ceska do Svycarska. Patriku tve clanky, stejne jako jine, ktere se tykaji Romu si ctu. Tento tvuj posledni clanek, jsou skutecne fakta, ktera vsichni zainteresovni Romove v CR vedi a znaji. Otazka je co s tim? Tyto problemy si musime vyresit dle meho nazoru my Romove sami, to jest, lide kteri jsou aktivni a i profesne zainteresovani v "romskem svete" by meli aktivne prichazet s moznymi navrhy reseni, za lidmi, kteri by mohli tyto navrhy take prosadit. Videla jsem v diskuzi prispevky, kde lide pisi, ze se davkami zkazili jen Romove, kazda pracovnice, ktera ma zkusenosti na techto davkovych odd. vi, ze se to stalo vsem at tem ci onem. Protoze lide at ci oni jsou stejni, kdo by chodil cely mesic do prace, aby pak dostal mene nez na davkach, jedine tak muj tatka - mimochodem Rom, ktery pak doma kroutil hlavou a rikal kam to speje.

4 0
možnosti
D

Dalca-zbrna

8. 5. 2012 8:34
Přesně tak.

Bohužel v tomto má autor pravdu.

Jenže co s tím? Přitažení sociálních kohoutků je horký brambor, kterého se všichni politici bojí. V Cikánském etniku je velmi slabá vůle (naštěstí nějaké je, ale malá) s tou to situací něco dělat - mnohým tato situace vyhovuje.

Ano cikáni byli nahrazeni třeba Vietnamci, Ukrajinci atp. Proč?

Protože nabízí stejnou službu (práci) za méně peněz. Nemají tak špatnou pověst jako Cikáni. V tom je zakopaný pes. Nedávno mi v diskuzi na Faceboku jeden Cikán napsal, že za 15.000,- nebude chodit do práce. Že toto není motivující. Po dalším povídání z něho vypadlo, že skončil v 7 třídě základní školy. Co s takovou "kvalifikací" chce dělat? Jedině kopáče. Proč rodiče "nekopou" své děcka do školy? Včera na soc. odboru řešila má známá problém s jednou Cikánkou 30 let a neuměla čís a psát! Jak si chce najít jakoukoliv práci, když si ani neumí přečíst pracovní smlouvu a podepsat ji?!? Základ všeho je vzdělání a vlastní píle. A tady se musí začít, v rodině a ve škole!!!!

6 0
možnosti
JF(

fajkie

8. 5. 2012 1:00
A také celá Evropa i svět!

Vážený pane, problémy jsou s romským etnikem úplně všude, nezávisle na vládnoucí levici, či pravici, ani na poloze státu a jeho zřízení. Pozitivně není toto etnikum totiž vnímáno vůbec nikde, to si můžete snadno zjistit. Váš postoj je pro vaše etnikum velmi typický, za všechno mohou jen ti ostatní, tedy v našem případě český stát, ale bohužel to musím zobecnit, je to celá zeměkoule, nemilují vás prostě vůbec nikde. Pokud to pokládáte za chybu, tak si najděte zeměkouli jinou, zde to totiž dlouho jiné nebude. Zavěrem, ti ke kterým jste se "přistěhovali", nemyslím, že by vaše etnikum sem někdo zval, se vám přizpůsobovat nebudou, nakonec ani ani nemohou, což jistě chápete. Jen dodám něco osobního, s diagnózou opravňující přiznání invalidního důchodu již od mládí jsem dožil důchodu starobního, lehce jsem i přesluhoval. Manželka na tom byla hůře, akutní leukémie a transplantace kostní dřeně, operace páteře a endoprotéza, nicméně pohled na zdravé romské pořízky na ÚP byl vždy tristní.

9 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

8. 5. 2012 0:59
Pane Bango

to je mají učitelé učit mluvit, základy hygieny atd.? A kdy mají učit to co se ve škole normálně učí? A co ti ostatní, co tyhle věci zvládají? Asi bude nejlepší je nechat zakrnět, aby se vyrovnali těm chudákům utiskovaným, co nesmí do něajké speciální školy. protože by to byl rasismus a diskriminace...

3 0
možnosti
O

omy

7. 5. 2012 23:47
Komu neni rady, tomu neni pomoci!

Tady k tomuto tematu neni co dodavat, neni co psat. Vsichni vi, jak to je. Vi to cikani, vime to my, vi to politici. Ale jedinym, komu to nevyhovuje je danovy poplatnik. Ze logicky neuvazuji cikani, to me neprekvapuje, ale nechapu uvazovani politiku. Tady se stale a stale a stale rodi potencionalni pobiraci davek a roste to geometrickou radou, ale politikum to nevadi, protoze oni uz tady v te dobe, az ta casovana bomba vybuchne, nebudou. Zatim to jen doutna, ale pockejte za 15 let, to bude narez. To se tady z toho pose---e. A politici? Ti budou s rodinama nekde v Karibiku nebo na Bahamach.

Hezkou noc.

3 0
možnosti
M

Miky83

7. 5. 2012 19:43
Patriku,

za danou situaci si s těmi svými "mladíky" můžete hlavně vy sami. Je totiž zvláštní, že dávky zkazili jen cigány.:-P

12 0
možnosti
S

sueno

7. 5. 2012 21:50
Re: Patriku,

Byl byste nemile překvapen kolik lidí z takzvanné majority dávky zkazili také. :(

1 0
možnosti
KL

Tipeq

7. 5. 2012 19:43
Tušíte vůbec, co obhajujete?

Minulý režim se především Cikánů neptal, zda chtějí pracovat a do práce je nutil všemi prostředky. Zákon o příživnictví, razítko v občance, razie před Tuzexy, věznice plné "nepřizpůsobivých", důsledně uplatňovaná povinná školní docházka bez rozdílů etnika, zodpovědnost za děti, hrozba ztráty dětských přídavků a další, na které už si nevzpomenu. I přesto problémy s Cikány byly i před listopadem 89. Jenom tvrdost režimu je dokázala udržet v únosných mezích.

To, co tady obhajujete, jsou postupy, které byste právě vy a Cikáni označili za "protiromské", nedemokratické a  ostře byste proti nim vystoupili.

Ano, i já si myslím, že stát svým pravdo-láskovstvím eskalaci problému do jisté míry napomohl. Ale zásadní problém je na straně Cikánů, kterým současný stav vyhovuje a jediné Cikánům co vadí je, že stát i města ubraly na dávkách a nekonečné benevolenci vůči ničení bytů a neplatičtví.

4 0
možnosti
PK

frux

7. 5. 2012 19:27
jistě

máme zde podmínky , které přitahují cigány ze SLovenska. Dále jsme je málo mlátili klacky  Toto kriminální a líné etnikum si neuvědomune, že za svůj stav a chování si může především samo. Obviňovat společnost a stát, že vám dává málo prostředků můžete, ale taky se můžete sebrat a jít pryč. Vaše zem to není a my vám nic nedlužíme. To není rasizmus, to je reálný pohled na věc. Pokračujte ve svém chování dál a zažijete věci o kterých se vám nesnilo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.