Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

dropa

9. 5. 2012 16:02
Problém je neustálé hledání složitých řešení!

Až společnost pochopí, že sociální minimum třeba bochník chleba na týden a podpora v nezaměstanosti procentem z dosavadních příjmů, bude po tomto problému!!

0 0
možnosti
IH

misaviki

9. 5. 2012 14:29
.

Rytmus je cikán?

0 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

9. 5. 2012 15:36
Re: .

Mam pocit, ze cosi jako polovicni. Asi se to bere jako v USA u misencu, proste jsi cernoch a basta. Kdyby nam to Rytmus nesdelil, nikdo by si toho nevsiml. Ostatne i pan Banga, kdyby se rozhodl predelat uces a oholil, byl by jako obycejny chlapek...

0 0
možnosti
TS

Taisun

9. 5. 2012 14:26
Extrémismus

Pane Bango vy jste romský extrémista.O co jste lepší jak Vandas a jemu podobní.populistický propagátor a pokus o manipulátora.

0 0
možnosti
RM

r_o_s

9. 5. 2012 10:16
no nevím

Můj názor je jiný. Liberecko se jistě hodí, když je tam osm vymyšlených případů. To je jasné. Proč ale autor nezmíní situaci v Břelavi? Tam se člověk opravdu musí někdy bát jít večer domů z baru apod....ale to jsou třeba také vymyšlené případy.

Dle mého názoru naopak média často zastírají v případě romů. Již jsem to psal jinde. Když vietnamec pěstuje konopí, tak se řekne že vietnamec pěstoval konopí. Když pět romů poseká v hospodě lidi mačetama, tak se to prvně řeklo že to byli neznámí pachatelé. Až jeden z poškozených a barmanka řekla, že to byli cikáni.

Dále...proč někdo neintegruje mne? Proč by měl jeden občan kvůli barvě pleti hledat nějakou oporu ve státu. Není snad lepší se postarat sám o sebe? Proč se Romové neučí? Nevedou děti ke vzdělání? Neučí je pokoře před dospělými?

A že se romské děti posílají do spec. škol? Není to automaticky. Jedno nevychované romské dítě, sprosté na učitelku, nechtějící se učit a dělat domácí úkoly...

5 0
možnosti
RM

r_o_s

9. 5. 2012 10:23
Re: no nevím

....degraduje snahu pedagoga vzdělat alespoň zbytek třídy. Co takový učitel s takovým žákem má dělat když mu nemůže dát pár facek když je pošle někam? Kdyby mu dal pár facek, tak to bude rasově motivované týrání dítěte....

A ať mi někdo povídá že to tak není. Ten případ osobně znám kdy jedno romské dítě bylo přemýstěno do speciální školy - prej z důvodu poruchy udržení pozornosti. Ale houbelec, bylo to proto že to byl nevychovaný fracek, který se nechtěl učit, který si nepsal zápisky, kašlal na vše, chodil do školy sem tam....co s ním měl ředitel jiného dělat než ho převelet jinam? Obětovat celou třídu na úkor jednotlivce, který se snaze jej vzdělat spíše smál?

Neustále se co se týče romů píše a říká že stát dělá něco špatně. Ale houby, Romové dělají něco špatně. Nemám problém s normálním člověkem, mám problém s tou většinou romů kteří se začlenit nechtějí, chtějí mít vše...ale zdarma.

U nás ve firmě byl svého času nejlepší svářeč rom, říkal si cigán, ne ROM!!!

16 0
možnosti

Já vím, jak to bylo !!!

9. 5. 2012 7:54
Hele Paťas, na romea se do tebe navážej

tvoji, měl by ses tam mrknout ...8-o

3 0
možnosti
XX

xaeris

9. 5. 2012 6:29
Jak hluboko jsme klesli............

To mi tedy hlava nebere, diskutovat s CENZOREM.Bohužel ( bohudík?), já osobně považuji CENZORY za něco, pro co nemám ani špetku pochopení a s někým takovým, kdo se takhle beze studu dokáže živit, bych nemohl ztratit ani Ň.Tak a teď do práce a MAZAT................

1 0
možnosti
K

kladivar3

8. 5. 2012 19:09
Karma,

R^

0 0
možnosti
PBZ

pepe1212 bol zmazany

8. 5. 2012 19:04
poviem to takto, ti co su integracie schopni sa uz davno

integrovali. ti  ostatni na to nemaju- ci uz inteligencne, nedosttkom vole, sklonmi k agresivite a kriminalite, vychovou a podobne. mozete do toho pchat peniaze ale nic to nepomoze. proste nie kazdy ma nato byt hokejovy profik. a nie kazdy cigan dokaze prerazit. za dalsie sa musia vzdat ciganskeho sposobu zivota. japonci uz nechodia bosi s nuncakmi, v afrike uz tiez zliezli zo stromov. vsetci v podtste prijali europsky sposob zivota- skoly, praca, zakony. ano, nastastie su narody, ktore ziju povodnym sposobom zivota. ale tym staci ku stastiu, ked ulovia rybu a vyberu vcelam med. nepotrebuju ani chlast, ani cigy ani herne. a uz vobec na to nedostavaju peniaze od statu. lenze vy by ste chceli zit ako cigani a mat sa ako pan.

na svete aspon 5 mld ludi zije horsie ako cigani u nas ci u vas. vojny, diktatury, povstalci, sucha, sektarske nasilie, ziju v horach, v pusti. je vam moc dobre a nevazite si to.

7 0
možnosti
MV

maryša vavrova

8. 5. 2012 17:49
Dávám jedna mínus

Dala jsem karmu, Patrik mě víc a víc mile překvapuje. Ale: Už několikrát se zmínil o Emilu Sčukovi a nějakých jiných podobných "porevolučních" vůdcích  jako o prozřetelných všeromsky objímajících vůdcích-aktivistech. Jenže mnozí z nich parazitovali na svém vlastním etniku / zrovna právě "výkup" bytů, neplacení pronájmů za konference, lichva..../. Tak bych o těch šéfících raději pomlčela. Také si nemyslím, že praktické škloly - pokud by byly opravdu praktické- jsou nějak pro absolventa dehostující. Vím, co je to mít ve třdě - tajké jsem učila - jednoho "živějšího a školu flákajícího" Roma. To to učitel kllidně může s výukou celé třídy zaballit. S výukou našeho typu školství.

1 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

8. 5. 2012 16:26
Vietnamci a Ukrajinci...

...sem prisli pracovat, museli se sami snazit uchytit a prosadit na trhu prace, aby nemuseli s ostudou a s dluhy domu. Cikani tu proste *jsou*, nikdo je nikdy nenutil soutezit a je samotne to vesmes nenapadlo ... coz dost dobre nechapu - kdyz premejslim pulrok dopredu, mam predstavu, jakou mam rezii a prijem a kolik budu potrebovat usetri/vydelat nebo jak dlouho vydrzi rezervy. Proc cikani neumi pocitat do peti?

4 0
možnosti
CŽSP

cenzura žije s pravicí

9. 5. 2012 14:41
Re: Vietnamci a Ukrajinci...

No tak zrovna vietnamci to zde neměli tak těžké,jezdili sem za socíku jako bratři komunisti.Takže bydlení zadarmo a další výhody,to že se tu začaly zabydlovat je pouze tím,že drží jako komunita pospolu,Ukrajinci zase zde začali bohatnout trestnou činností a ti,kteří zbohatli a vyhnuli se vězení si zde vytvořili zázemí a začaly vozit dělňasy na práci.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.