Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

semelik

28. 2. 2012 19:47
Moc pěkně tady tepete televize, pane Banga.

Ale zkuste tady napsat v diskusi "cikgán".

Většinou Vám (no, Vám možná ne, ale mě ano) někdo (nevíte náhodou kdo?) mázne příspěvek jako rasistický a odebere patřičný počet chechtáků.

0 0
možnosti

Scarlett O Hara

17. 4. 2012 13:14
Re: Moc pěkně tady tepete televize, pane Banga.

No, mě za pouhé užití slova "Cigán" bez nějakého podtextu či házení celé populace do stejného pytle ještě nesmazali.....ale za to mě mažou často za to, co oni si myslí, že jsem myslela tím, co jsem napsala a nikoliv za to, co jsem skutečně napsala.

Takže ne za myšlenku ani slova, ale za to, co se za tím čtoucímu cenzorovi vybavilo. :-/

0 0
možnosti

Bosá Noha

22. 2. 2012 20:28
Zradný výraz "neprispôsobivý" ...

Výraz "neprispôsobivý" skrýva v sebe veľkú záludnosť. Ak označuje napr. rodinu, ktorá v "paneláku" škodí svojim susedom nehygienou, veľkým hlukom, vandalizmom, opakovanými požiarmi a potopami (pochopiteľne - za účasti Majstra Alkohola), tak môže byť slovo "neprispôsobiví" zdanlivo vhodné. Skutočne sa nevedia prispôsobiť zásadám dobrého spolunažívania.

Napriek tomu ale pojem "neprispôsobivý" nerád používam. Lebo tento pojem sa dá veľmi ľahko zneužiť akoukoľvek totalitnou ideológiou a spôsobiť prenasledovanie a diskrimináciu hocikoho, kto nejako vybočí z šedivého priemeru väčšinového stáda ("nevhodná" dĺžka vlasov, sukní alebo nohavíc, "nevhodná" obľúbená hudba, kritizovanie zbožňovaného politika, chodenie naboso, nechodenie v nedeľu do kostola s ostatnými "ovečkami", nedajbože nejaký naturizmus či nudizmus, alebo neväčšinová sexuálna orientácia, a t.ď. ...). V takýchto prípadoch (a našli by sa aj iné) býva slovo "neprispôsobivý" veľmi často zneužité.

Preto toto slovo radšej nepoužívam.

0 0
možnosti

paulina

20. 2. 2012 13:42
Osobně

nejraději používám označení cigán - je takové historičtější, žádná bezdůvodná novota. Ano, v Čechách žíjí cikáni, tu na Moravě cigáni.

0 0
možnosti

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

30. 1. 2012 18:10
Ahoj Patriku,

po dlouhé době jsem se konečně dostala na blog. Slovo "NEPŘIZPŮSOBIVÝ" mě rozpálí okamžitě do běla, jelikož máš pravdu, že tím slovem je myšlen jednoznačně Cikán. Dávám velkou karmu a zdravím všechny. Pevný nervy - papapa Ludmila R^R^;-)

0 0
možnosti

EvitaPeron

29. 1. 2012 23:13
Vy se ani trochu nestydíte ?

ještě před měsícem jste za slovo"cikán" mazali příspěvky a rušili účty. A ted se nad tím pohoršujete.. Myslíte si, že Vám to někdo zbaští? :-)

0 0
možnosti

insane maniac

21. 1. 2012 10:42
Vážený pane!

Několik let jsem bydlela vedle totálně zničené romské ubytovny (město ji na své náklady nechalo několikrát krásně zrenovovat a beztak to vyšlo vniveč). Když nepočítám všechny ty věci, které se mi v té lokalitě staly, např. přepadení, výhružky, posprejované auto, nach...čůráno a nas...kakáno na rohožce, vymlácená okna, zbité a okradené děti, ukradená pošta, otrávený pes, zničená zahrada a mnohé další (podotýkám, že u všech je pachatel znám - sousedé z ubytovny hrdě se hlásící k těmto hrdinským činům), říkám si, jestli si za to vlastně nemůžu já sama? Jestli bych jim místo svých daní, i velké snahy toto sousedské etnikum ignorovat, neměla poskytnout stany, spacáky a s našimi bratry v Rusku pro ně nevyčlenit kus místa (Sibiř je celkem romantická krajina), kde bychom jim nemohli už nikdy více ubližovat. A propos, zajímalo by mě, jak by se tam přizpůsobili.

6 0
možnosti

Lubomír H

22. 1. 2012 12:51
Re: Vážený pane!

R^R^R^

0 0
možnosti

mafos

18. 1. 2012 21:14
patriku

solidní matroš hulíš 8-o8-o;-D;-D

2 0
možnosti

Marconi 3rd edition

18. 1. 2012 16:52
Prý VIP bloger

Bango, za co jsi první mezi VIP blogery??? Měsíc a půl ani slovo. A přitom těch témat. Neúspěšný pokus o vraždu důchodce skončil zaslouženou smrtí cikánského útočníka. Tři cikánští vrazi napadli 62 letou paní, která zemřela v nemocnici. Nic???? Aspoň nějaká obhajoba cikánů. Nic??? Tak proč jsi VIP bloger??? Jenom proto, že jsi cikán??? Není to rasismus????

7 0
možnosti

A/D

19. 1. 2012 13:13
Re: Prý VIP bloger

rasizmus ne, spíš diskriminace :-/

0 0
možnosti

janzlatousty

18. 1. 2012 15:12
Proboha! Skoro jsem se rzplakal pane Bango!

nějak si pletete příčiny a následky, díky politické korektnosti se z "Cikána" stal "rom", nebo "mladík" a dnes "nepřizpůsobivý".

Kouzlo je ale v tom, že biblicky řečeno "hořekujete nad třískou v oku jiného, ale nevidíte břevno v oku svém". Gádžové nejsou vážený gádžobijče  zapálení  rasisté. Většinvé populaci nevadí vietnamci, černoši, nevadí jim židé. Možná je to tím, že ani jedna ze  jmenovaných  skupin se nepodílí  na nejběžnější trestné činnosti, neparazituje na systému sociálního zabezpečení  a permanentně  neargumentuje "rasovou" otázkou.

To nad  čím hořekujete pane Bango, je špatná zkušenost, místo abyste se distancoval od kriminálního chování, vy i kolegové z romei iracionálně zpochybňujete objektivní pravdu. Musím Vám přiznat, že nejste takový militant, jako VIP  z Romea.

2 0
možnosti

janzlatousty

18. 1. 2012 15:15
Co si může člověk proboha myslet

pokud  si přečte ROMEU? To už jen čekám hnutí ála "černí panteři" , kteří jsou v USA hodnocení jako stejně xenofóbní a militantní (a společensky nepřijatelní R^V) jako stejně stupidní a profláklý KUKLUXKLAN.

 Normální jedinec by odsoudil  násilí bez ohledu na to, že se jedná o jedince ze stejné etnické skupiny. K tomu bude Romea potřebovat nejspíš ještě hodně času....

1 0
možnosti

hryhryhry

17. 1. 2012 3:18
naše mzdová účetní

skóro padesátiletá je cikánka jako poleno, to je vidět na první pohled; je to opravdu velmi dobrá účetní, přesná a spolehlivá, nikdy se nesplete, nikdy u ní kontrola nenašla problémy ani chyby, a to se zákony a předpisy o mzdách mění každý rok. Ovšem nikdy by nepřiznala, že je cikánka, za manžele /3 x/ měla vždy Čechy a její syn je inženýrem. Když se dověděla, že jí někdo za zády nazývá morgoškou, tak si vyvěsila v kanclu takový pamflet o cikánech, který by z rasistických důvodů zde vůbec neprošel.Když zemřel její otec tak pohřeb byl tajný, aby jí tam nepřišli cikáni z Kladenského okolí. Prostě ona se za cikánku nepovažuje, nikde nevykřikuje, že je Romka, pečlivě a spolehlivě pracuje , i když je na chlapy a někdy se ráda po práci i napije, tak má respekt a nikdo si na ni netroufne.

V Srbsku se mohou vidět cikáni, jejichž předkové byli u partizánů za 2.svět., mají hezké a čisté domy a jsou to většinou muzikanti a normálně říkají, že jsou cikáni a hotovo.žijí slušně a jsou celkem vážení.

0 0
možnosti

janacz

17. 1. 2012 15:19
Re: naše mzdová účetní

To je hlavní problém, že když C. žije adaptovaně, tak je z komunity vyloučen. Z toho plyne že "neadaptovaní" si zakládají mimo jiné také na svých protimajoritních způsobech. Na mnohách Romských stránkách se ptají oborníci:  Co máte proti bilým?  odpověd zní - "oni nám nerozumějí a nechápou nás"

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS