Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

AlBunda

28. 9. 2009 21:02
neměli jste se rozcházet,to je jednoduchý

0 0
možnosti
P

polibek

14. 8. 2009 17:36
Udělali jste si něco tak strašného?

Vy se tedy musíte navzájem nenávidět, když nejste schopni ani kvůli dítěti rozumné dohody. Vybral jste si hned na začátku špatnou ženu se špatnou povahou. Je to sice jednostranné vyjádření, ale myslím si že zájmy dítěte nejsou jen o penězích. Chyba, s výběrem partnera hned od počátku...;-(

0 0
možnosti
TR

Liška13

7. 8. 2009 13:25
tak tohle

je PŘESNĚ totéž, co ostatním vyčítáte ohledně předsudků ve vztahu k Romům, ale skutečně přes kopírák. Rv

0 0
možnosti
E

Ewabi

6. 8. 2009 8:48
Vždycky je všechno o domluvě,

bohužel velmi často se stává, že si rodiče "nevyřízené účty" s tím druhým vyřizují právě přes dítě. je to sice příšerné, nezralé, neakceptovatelné a já nevím co ještě, ale stává se to a poměrně často. Tady je fakt, že otec, pokud s ním matka nechce spolupracovat, se skutečně ocitá v silné nevýhodě. Byla jsem ovšem svědkem i opačného případu, kdy otec syna nabádal, že mámu poslouchat nemusí, u něj může všechno a skončilo to tak, že syn matku fyzicky napadal, kradl jí věci a po přestěhování k otci nechal školy a chytil se alkoholu. Je to prostě o lidech a jejich schopnosti komunikovat - a někdy se to zkrátka nedaří. Slušných otců, kteří o své dítě mají zájem a nemohou uspět, je mi opravdu líto.

0 0
možnosti
B

blogatorka

22. 6. 2009 17:13
Nemůžete mít všechno na světě!

Život je volba, a obvykle se za vše v životě platí. Nebo-li něco za něco.  Tak jako je určité procento tupců a impotentů mezi muži, určitě  jich každý pár ve svém okolí znáte, tak i mezi ženami je logicky určité procento hloupých či frustrovaných.

Ale to, s jakou ženou souložíte bez ochrany, je přece volba každého chlapa!  Pokud neumíte myslet na budoucnost a uděláte si děti s ženou, kterou jako životní partnerku nechcete a najdete si pak jinou/mladší/hezčí...., tak sice můžete matku svého dítěte opustit a vystavit ji i dítě strádání (deprese z opuštění, tatínek mně nemá rád, snížení životní úrovně...) - to je vaše volba.  Ale je divné čekat, že lze matku dítěte odkopnout, nechat ji v depresi napospas osudu a sebrat jí to na čem po vašem odchodu lpí, její dítě,  a bez otočení odejít za jinou.  Tak to fungovalo u neandrtálců.  Chlap, který si představuje, že ho budou milovat děti odkopnutých matek je tupec.  Možná by měl zvážit sterilizaci... 

0 0
možnosti
MMV

Mala morska vila

22. 6. 2009 17:15
Re: Nemůžete mít všechno na světě!

8-o

0 0
možnosti
U

UltimateBoss

20. 6. 2009 19:40
Článek perfektně vystihuje,

jak to u nás v opatrovnickém soudnictví chodí. Na jedné straně chudinka matka, která u soudu dostane dostatek prostoru vybrečet se, na druhé straně bezcharakterní otec, kterého by bylo nejlépe hned zavřít, jenomže pak by ten grázl neposílal žádné peníze. Stupidní sociální pracovnice, z nichž většina by nezvládla ani pást husy, mají jasno: dítě svěřit matce a otci stanovit odpovídající výživné (rozuměj co nejvyšší). Styk s dítětem maximálně jednou za 14 dní, neboť dítě o něho stejně nestojí. Pokud chce otec přednést nějaký jiný návrh, arogantní ksicht vyčuhující z taláru ho okamžitě seřve, co si to dovoluje rušit zaběhnutý scénář. Tyto mumie v talárech nezajímá, jak často a jestli vůbec matka styk s dítětem otci umožňuje, oni chtějí vědět pouze to, zda otec na dítě platí. Znám několik jedinců, kteří se už v mládí vyznačovali mimořádně křivým charakterem. Vystudovali právo.Rv

0 0
možnosti
V

Vikina

20. 6. 2009 21:45
Re: Článek perfektně vystihuje,

potvrzuji, už před 40 lety byly největší svině mezi námi studenti práv - oni jsou snad ke křivárnám už předurčeni. R^R^

0 0
možnosti
MS

kerim003

20. 6. 2009 18:18
stav skolstvi je take obrazem toho ze deti vychovavaji matky

jeden pripad za vsechny - asi pred tremi lety jsme byl na rodicovske schuzce ( upresnim ze jsem jiz byl rozvedeny - byvala manzelka nemocna a tak zcela vyjimecne svolila abychz teda sel) ve tride bylo 18 matek a dva otcove ja 37 a druhy pan minimalne 50. Matky ve veku od 30 do 45 let. Vstoupila pani ucitelka celkem sarmantni dama v letech zcela jednoznacne v tu chvili nejstarsi osoba ve tride. Schuzka probihala pomerne klidne az do te doby nez pani ucitelka zacala resit ozehavou otazku chovani zaku ve skole a pred skolou. Evidentne se ji do toho tematu nechtelo ale odvazila se. Bez jakych koliv detailu popsala nekolik pripadu co deti delaji jak pri vyucovani tak o prestavce a hlavne v okoli skoly. Podotykam ze nikoho nejmenovala. Najednou se zvedla pro me naprosto nepredstavitelna vlna odporu z rad zucastnenych matek ze teda chteji vedet ktere deti se tak chovaji a jestli je to dite jejich tak at to pani ucitelka rekne na rovinu a hlavne pokud to tak je tak zda na to ma dukaz.

0 0
možnosti
MS

kerim003

20. 6. 2009 18:28
Re: stav skolstvi je take obrazem toho ze deti vychovavaji matky

Pani ucitelka evidentne snejistela a muj spolu otec se probudil z odevzdane letargie a zacal sledovat co se kolem deje. Jelikoz odpor matek k vyrcenemu neustaval rozhodla se pani ucitelka zmenit tema a vsechny pritomne upozornila ze se blizi konec roku a je potreba vybrat nejake penize na skolni vylet ktery si odhlasovali na schuzce na zacatku roku. Ale toto tema uz nikoho (krome nas dvou) nezajimalo. Muj spolu otec zacal lovit v penezence pozadovanou dvousetkorunu.. Ale pozor matky se stale dozadovaly jmen deti ktera se chovaji tak neslusne jak bylo popsano pred nekolika minutami a zcele nepokryte davali najevo ze jejich deti to nejsou a jsou ochotny za jejich cest bojovat do roztrhani tela. Vstal jsem - damy malinko utichli - rekl jsem pani ucitelce ze dekuji za jeji upozorneni, ze klukovi domluvim a pokud by se cokoliv delo ze ji dam telefon a at me hned informuje, dal jsem ji dveste korun ( sice v drobnych ale dal) a dal najevo ze odchazim.

0 0
možnosti
DH

daris

19. 6. 2009 19:38
Velká chyba

je hlavně v našem soudnictví. Proč se tak málo využívá střídavá péče? Pokud není důvodem rozvodu třeba těžký alkoholismus nebo psychická nemoc u jednoho z rodičů, nevidím důvod, proč nemít dítě ve střídavé péči. Mému synovi je teď 13 let a nedovedu si představit, že bych ho najednou připravila o otce. Já sama bych v případě rozvodu / doufám, že teď něco nepřivolám/ trvala právě na střídavé péči. Už jsem jednou rozvedená a z prvního manželství mám dceru. Její otec o ni nikdy žádný zájem neprojevoval, ale s babičkou /mou bývalou tchýní/ má dcera moc pěkný vztah. U rozvodu můj bývalý manžel prohlásil, že dceru vlastně nechce, takže nám ani nestanovili žádné "návštěvní dny". Babička ale o vnučku přijít nechtěla, takže ji s sebou bere téměř na všechny rodinné oslavy a často se vzájemně navštěvují. NIKDY jsem se ale před dcerou nesnížila k pomluvám a házení špíny na jejího otce. Rozvedli jsme se prostě proto, že jsme si nerozuměli.... a teď po 16 letech vím, že jsem udělala dobře...

0 0
možnosti
MMV

Mala morska vila

19. 6. 2009 20:07
Re: Velká chyba

Dost lidí pohybujících se v těchto problémech naopak střídavou péči vidí jako něco, co se přeceňuje - musí k ní být dostatečné podmínky (stejná škola, stejné město, dohoda rodičů) a ne vždy může být výhodou pro všechny zúčastněné.

0 0
možnosti
V

Vikina

19. 6. 2009 18:29
Jen pro útěchu,

jak už někde v hloubi pole psal Saša - ony se děti po dosažení 18. roku mohou rozhodnout samy, s kým chtějí být. Mám v domě pár rozvedených rodin a tím pádem i zajímavý postřeh: mnohé dětičky úderem osmnácti se pronto přestěhovalo k otci a k matce ani nepáchnou. Jiné se už předtím rozhodly zůstat u otce a na sociální pracovnice se zle osopily, takže ty baby okamžitě přešla chuť nějak experimentovat. A co hlavní, takových potomků byla drtivá většina. Ono totiž žádné dítě není zvědavo na nějaké furt nové strýce, což u otce obvykle nehrozí.

0 0
možnosti
MMV

Mala morska vila

19. 6. 2009 18:35
Re: Jen pro útěchu,

To je fakt, tam hrozí maximálně furt nové tety.;-)

0 0
možnosti
W

Wendolene

19. 6. 2009 18:23
Bohuzel to tak byva

Zeny ( a Cesky obzvlast) se casto msti byvalemu partnerovi tim, ze mu nechteji dovolit dite videt, informovat ho o vyvoji ditete, ale brat vyzivne to si vybojuji vzdy, v tom komunikace neselhava. Takovych pripadu pribyva, nejhorsi jsou mstive damy, ktere se provdaji za cizince, po rozpadu manzelstvi se Cesky vrati do Ceska a chudak dite vidi otce jenom za rok, kdyz se zadari.

 Ve vasem pripade je vsee zhorseno tim, ze jste ani nebyl manzel, ale jenom pritel. Na takove se socialni pracovnice divaji jeste s vetsim podezrenim. Bohuzel takovych paru, pro ktere neni dite duvod k snatku, take pribyva.

Proc se neprestehujete do stejneho mesta jako vase byvala? Snazte se. Snazte se zalichotit vsem tem urednicim, snazte se najit ucho, ktere bude poslouchat. Hodne stesti.

0 0
možnosti
V

Vikina

19. 6. 2009 18:52
Re: Bohuzel to tak byva

Nu, Wendy, ony v cizině platí naštěstí jiné zákony, které náš jinak kriminální stát musí dodržovat, takže následně jsme v telce zaplavovány hysterickými scénami, kterak Policie odtrhává křičící děti od "zoufalé" matky a unáší jej někam do Argentiny apod. A naše genderky a femini se mohou strhat, že se skutečným právem nic nenadělají, to jenom tady mohou diktovat soudům (ostatně zcela zfeminizovaným), jak má právo vypadat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.