Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Medvedref

27. 9. 2009 15:47
Pan

Pan Banga je propagátor a lhář proč ukazujete pouze svou pravdu,jste jak naši politici točite pouze to co se vám hodí do krámu.

0 0
možnosti
RM

Qíteček

12. 7. 2009 16:17
Patrik

Patrik evidentně diskusi nečte, nebo na ni aspoň nereaguje. U poslednígo článku ji radši ani neotevřel. Škoda.

Patriku, na to už přišli i komunisti, že cenzura je k lejnu a lidem hubu nezavřeš....

0 0
možnosti
S

Semper2

28. 6. 2009 13:19
Při četbě Vašeho textu se leckterý fašista musí cítit jako..

učiněný liberál. Cikáni/Romové se (ve Světlé n. Sáz.) srocují s komunistickým komsomolem a protestují proti "nespravedlivému odsouzení" prokurátorky Brožové...

 Lidé jako Vy jsou velkým nebezpečím pro  lidskou svobodu, p. Bango.

"Fašisti" naopak posilují (viz volby do EP), v Itálii jsou ve vládě S. Berlusconiho, ve Švýcarsku je Lidová strana (v  čs. multimédiích zvána " fašistoidní")  nejsilnější stranou  v zemi !

 Fašistů bych se tedy nebál, bojím se kulturních neokomunistů Vašeho typu a jsem ve střehu též vůči náckům. Vám ovšem rozdíl pojmů  fašismus - nacismus evidentně zcela uniká.

Mám pocit, že bud´ bude Evropa "fašistická" (dle Vašeho vidění světa), anebo NEBUDE  vůbec.8-o

0 0
možnosti
MH

Helena1

22. 6. 2009 19:58
A proč se nestahují mračna nad cikány?

To je řečí kvůli pár desítkám "něco jako fašistům". A co ty statisíce cikánů, co kazí život milionům "bílých"?

0 0
možnosti
G

gghii

19. 6. 2009 21:01
Bango,lžeš

Proč lžeš Bango,asi vědomě s určitým záměrem nic jiného se asinedá od tebe čekatRv 

0 0
možnosti
MH

Helena1

22. 6. 2009 20:04
Re: Bango,lžeš

On nelže, on jen si neumí dát dohromady souvislosti. Nechápe, co to je podpora veřejnosti, že lidi mezi dvěma zly volí to menší,....a v souvislosti s tímto článkem (věřím, že má pravdu) je to, že on jako když  zloděj křičí chyťe zloděje.

0 0
možnosti
B

blogatorka

18. 6. 2009 13:20
Méně je někdy více!

Zkrátila bych text na polovinu !V

0 0
možnosti
V

v.moravan

17. 6. 2009 21:01
Dneska by to šlo...

Nevím jestli to byla URNA, ale čistí to hezky, NS to opravdu svým vyhrocením podělala a sundala sebe sama jak autor píše, kdyby se tak nesmyslně nevyhrocovala byla by už možná za pár měsíců v parlamentu. Teď už když se s uklízením začalo zbývá pokračovat s komiky a s nepřizpůsobivými a bude se tu dýchat hned o něco  lépe a snad se dočkáme i vyrovnaného rozpočtu, když konečně začneme dělat zázemí hodnoty tvořící většině a přestaneme podporovat všechny škůdce. Ale to už asi autor na srdci neměl, ten je jen v euforii z toho, co vlastně ani není jisté a říká tak hop dokud nepřeskočil.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

17. 6. 2009 21:55
Re: Dneska by to šlo...

Tak na to rychle zapomeň. "Fašisty" režim likviduje právě proto, aby mohl pokračovat v zametání problémů pod koberec, aniž by existovala opozice nebo ostřejší kritika.

0 0
možnosti
LH

ant.

17. 6. 2009 20:53
Nad fašisty se stahují mračna...

...byl bych raději, aby se stahovala i nad komunisty...ale na to není objednávka...jinak se domnívám, že je spousta podstatně vážnějších problémů k řešení, ale tady je to tak jednoduché  a mediálně vděčné - u naprosto "překvapivé" akce nechybí televizní kamery a udatná "urna"...zato v lidicích soudruh pecina a jeho poskoci nějak zaspali...;-O...anebo ne?...

0 0
možnosti
AH

alex hart

17. 6. 2009 15:05
Přání otcem myšlenky...

Obávám se, že autor zaměňuje své přání za skutečnost.

.

To, že naše slavná policie konečně trošku předstírá nějakou činnost, totiž ještě vůbec neznamená, že už došla k nějakému výsledku. Stále se v novinách omílá, že by se měly neonacistické a nacionalistické strany zakázat, ale jsou to jen takové kecy pro chlácholení veřejnosti. Je to podobné, jako když se v novinách dočteme (už asi po dvacáté, že se teď už doopravdy začíná se stavbou trasy "D" pražského metra, a pak se zase dočteme, že na to nesjou peníze. A tak stále dokola. A stejné je to s postojem státu k našim neonacistickým stranám. 

.

Na druhé straně neschopnost státu (a obcí) řešit efektivně cokoliv (tedy včetně národnostních menšin) samozřejmě vede k tomu, že rostou sympatie občanů s extrémisty. A proti tomu se dost dobře nedá bojovat zákazy těch stran. Nespokojenost občanů prostě narůstá a narůstat ještě bude. A je to právě debilní a amatérský postoj naší politické reprezentace, který tu nespokojenost nejvíc přiživuje.

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 6. 2009 14:27
Od Milanaaloise

Vypůjčil ( a zkrátil ) jsem  tyto údaje od blogera z jiné diskuse a myslím, že jsou velice poučná ( tímto se omlouvám za jejich vypůjčení - bez autorova svolení )

4.10.1933 byla vládním nařízení zakázána činnost Deutsche narionalsozialistische Arbeiterpartei, šéfové R. Jung a H. Krebs prchli do Německa. Podobně došlo také k zákazu Deutsche Nationalpartei.

26.4.1935 byl zrušen zákaz německých stran, avšak ty již nebyly obnoveny, protože jejich členstvo se již zcela zapojilo do henleinovského hnutí a proto se (vzápětí) 30.4.1935  Henleinova Sudetendeutsche Hematsfront přejmenovala na Sudetendeutsche Partei. 19. 5. 1935 pak proběhly volby do Národního shromáždění a nejsilnější politickou stranou se v nich stala právě tato Sudetendeutsche Partei. 

Z čeho plyne závěr - že samotná represe typu zrušení strany je jen plácnutím do vody a vůbe, ale vůbec nic neřeší a jen dokumentuje slabost politiků, kteří takové represe zavádí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).