Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

rudolfo brauning

2. 8. 2009 21:48
Nazdarek pane Banga

hlavne piste dal a nenechte se vzrusovat tema hovadama co maji vzdy sve "vlastni" zivotni zkusenosti a hlavne ty svetove nazory.

Pokud kanadani ctou ctenarsky "prispevky" do Idnes, tak si vazne musej myslet ze cesko je jedna velka zas*rana rasisticka dira.

Pevne vsak verim, ze tomu snad (ve skutecnosti) tak uplne neni.

Mejte se fajn a piste dal :)

P.S. pokud mam chyby, tak to neni gramatika, ale jen ze poradne nevidim na to co pisu :)

0 0
možnosti
M

Medvedref

22. 7. 2009 16:57
Pane Banga

Pane Banga jste taky rasista když rom napadá bílé je taky rasismus.

0 0
možnosti
MP

mildapr

5. 6. 2009 13:00
Já ten problém vidím

v čím dál větší neschopnosti systému řešit problémy. Důvody jsou dva: 1. politici to neumějí a 2. mají jiné priority (koryta a vzájemný boj o koryta). Důsledkem je, že neřešené společenské problémy (špatná vymahatelnost práva, ochrana bezpečnosti lidí, rovný přístup) vedou k radikalizaci společnosti a podpoře těch, kteří řešení nabízejí. Sice špatná ale aspoň nějaká. Když k tomu ještě přičteme celkovou morálku ve společnosti (zformovanou 40 roky totality) a celkovou intelektuální úroveň většiny (formovanou sledováním TV Nova a podobných intelektuálních skvostů), myslím, že máme na průšvih zaděláno. Moc rád bych se mýlil, ale nějak ten "bod obratu" nemůžu dohlédnout.

0 0
možnosti
G

gghii

2. 6. 2009 13:00
ano ale NE

Bango,ty jsi tak zahleděn do sebe,že vůbec nevidíš,že se z tebe stal rasista ale černý - stejně jako existuješ ty a cikánské etnikum ,tak nech existovat český národ a neupírej mu právo na existenci jinak to nedopadne s nikým dobře !Rv

0 0
možnosti
L

Lucpuc

29. 5. 2009 16:59
bláboly

pane Banga, mluvíte z cesty, vždyť romové jako vy nikomu nevadí.

0 0
možnosti
HP

huh

29. 5. 2009 23:32
Re: bláboly

Ale na budku jeho děti můžou dostat, jsou (asi) snědý

0 0
možnosti

mira232

29. 5. 2009 7:46
to

co jsem tu predtim napsal nebylo na tebe i kdyz to vyznelo jako bych te s nima daval do jednoho pytle a souhlasim tady s bucharovicem

0 0
možnosti
B

Bucharovic

28. 5. 2009 13:56
Ahoj Patriku

Víš, já myslím, že normální lidi, nemyslím ta paka, co si tady o Tebe otírají svá mrňavá ega, Tě berou spíš (sorry) jako ,,našeho", tedy gadžu. Já vím, že jsi hrdý na to, že jsi Rom a cením si Tě za to, ale ty se někdy trochu (někdy víc) asi ve svých článcích vyjadřuješ tak, že apriori jsou všichni Romové v pohodě a ti, kterým je ,,ubližováno". Já nevím, snad mně rozumíš, já například Tebe beru jako chlapa, který má daleko blíž, co blíž, který JE stejný jako já. Makáš, jsi poctivej chlap a s těmi, za které někdy ,,bojuješ" vlastně máš společného jen jedno - původ. To je, jako bych se já pral za sice ,,bílého" Čecha, ale ksindla, co krade a válí se na podpoře. A za takového se já prát nehodlám. Za takového,jako jsi Ty a stejní jako Ty - ať už je náš původ jak chce rozdílný, se budu prát klidně a vždycky.Chápeš to Pate?R^ Ahoj Vláďa Kroupa

0 0
možnosti
JN

dajana.p

2. 6. 2009 13:15
Re: Ahoj Patriku

Pod tohle se jednoznačně podepíšu.

Jana V

0 0
možnosti
RVR

Reginald von Ravenhorst

28. 5. 2009 12:46
fantazia alebo z toho sa prebudim

takze zasa su obete a vinnici jasne definovani ... zla je vaecsina, ktora nema pre dobru mensinu pochopenie ... podla tohto clanku som pochopil, ze dotycne "obete" nasilia mam nechat dalej zit ako ziju a prispievat im na to. a nestarat  sa. a drzat jazyk za zubami. a este sa klepat, ci ma niekto neoznaci za rasistu len preto, ze mam iny nazor a cenzor demograticky (to slovo viem napisat spravne !) vymaze. ta z tohto sa raz prebudim a to, co je zelene bude zelene a co je cierne bude cierne. a nebudem mi niekto vysvetlovat, ze to ta vaecsina vidi blbo a zopar samozvanych jedincov dobre. snad ...

0 0
možnosti
G

Ghost.78

2. 6. 2009 20:06
Re: fantazia alebo z toho sa prebudim

R^

0 0
možnosti
W1

Woren 1

28. 5. 2009 10:42
Návrat k normálu je když

Pane Bango, myslím si o sobě, že nejsem rasista, ale cikány po špatných zkušenostech (a bílý pitomce),opravdu nemám rád. Asi jste do toho spadl taky, ne z důvodu kolektivní viny, ale proto, že plácáte  nesmysly. Návratem k normálu je podle vás zrušení extrémistických stran. .. Je normální, po někom chtít, aby dodržoval zákony této země, nekradl,choval se slušně, chodil do práce a nežil na úkor ostatních,  vzdělával se, udržoval pořádek u sebe doma i ve svém okolí, nesmrděl, neřval, nedělal ostudu v zahraničí, neterorizoval ostatní spoluobčany ? Pokud odpovíte kladně, pak se naskýtá otázka, proč se 98 procent cikánů tak nechová ? To by byl pane Bango totiž ten zmíněný návrat k normálu !  Nezlobte se, ale nejdříve si to srovnejte  ve svých  hlavách, nepleťte si pojmy s dojmy. Pokud  toto cikánské elity nedokážou, pak je otázka konečného řešení (ať si pod tímto pojmem již představíte cokoli)  velmi aktuální a je na pořadu dne. 

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

28. 5. 2009 11:20
Re: Návrat k normálu je když

Ty nevzdělaný poloanalfabete(Y)

Jak sis všiml po revoluci nastala určitá polarizace společnosti.Vytvořila se vrstva

podnikatelů,někteří z nich jsou bohatí...na druhé straně spousta kvalifikovaného dělnictva přišla o práci a stala se něho beztvara masa stojicí 8 hodin u montažního pasu.Nejvíc byli postižení Romové,pro ně zbyly jen podřadné málo placené práce.

Neuspěšná privatizace a kapitalizace výroby vedla k obrovské ekonomické a společenské degradaci nižších vrstev.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

2. 6. 2009 20:42
Re: diliny zdar

Cesi si vzdycky najdou duvod proc se citit menecenni a podrizeni.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.