Jak jsem se stal coviďákem: Covid má i „výhody“!

24. 03. 2021 11:51:24
Z jistého úhlu pohledu má Covid (fakt jen pro někoho) jednu nespornou výhodu. Člověk po něm nemá chuť jíst. (Ne) dobrovolně jsem se vrátil k jogurtům a polévkám. Cokoliv ostatního se stalo nemyslitelným.

Pokud máte tu „kliku“ a nemoc dostanete, nemusíte ani nikam chodit. Stačí se podívat na Facebook. Netušil jsem, kolik odborníků na pandemie žije v naší domovině. Tolik biochemiků, imunologů a expertů na různé druhy pandemií jsem v životě neviděl, natož (kolikrát) v jedné diskusi na Facebooku. Kdybych diskuse neviděl, netušil bych, že majitelem Světové zdravotnické organizace je Bill Gates. Ano, ten Bill Gates, který lidem do hlav strká malinké čipy, které jsou schované v odběrových tyčinkách, které ti neřádi zdravotníci cpou nebohým lidem do nosů.

Taky bych nevěděl, že Covid je vlastně celosvětové spiknutí bohatých, kteří chtějí tak nějak přirozeně trošku „pročistit“ lidstvo. Je to podobné, jako když mažete přátele na Facebooku. Nevěděl bych, že Covid roznáší letadla, která krouží nad Brnem. Nevěděl bych, že Covid ve skutečnosti nezabíjí. Zabíjí opatření. Všude. Výsledky testů jsou samozřejmě falešné.

A abych to dál nezdržoval – vakcíny jsou samozřejmě nefunkční, mají za úkol zabíjet lidi. Samozřejmě krom ruského Sputniku. Lidé už konečně prohlédli a jako důkaz všech tvrzení prosím berme video, kde jistá „novinářka“ olizuje kliku. To už je pomalu na flákanec.

(nedělám si legraci, to fakt "experti" na fcb tvrdí)

Sedmý den už jsem byl skutečně na zabití. Začalo mi nehorázně vadit, že jsem zavřený v místnosti, odkud můžu vycházet jen s rouškou a pořád se desinfikovat. Mám hluboký obdiv k lékařům a sestrám, v tomhle pekle být týdny a měsíce, to je fakt na mašli. Neuvěřili byste, jak člověku chybí společné jídlo s partnerem. V mém případě s manželkou. To prostě nenahradí ani hromada filmů, takřka neomezený přístup k herní konzoli, ani dvojice 4k monitorů.

Ze samé deprese z izolace jsem se pustil do úklidu celé pracovny. Výsledek se dostavil prakticky ihned. Po půl hodině práce jsem se stal naprosto nepoužitelným. Malátnost, bolest hlavy, všechno jsem viděl třikrát a připadal jsem si, jako kdybych běžel do Kladna a zpět. Saturace kyslíkem ukázala 84%, jakkoliv jsem test několikrát opakoval. Začal jsem mít tušení blížícího se průšvihu. Ten se naštěstí nekonal, ale stav nouze trval do třech hodin ráno, než jsem konečně usnul.

Popisovat další dny nemá smysl. Všechny vypadaly podobně. Člověk si stále připadá jako ve výkonu trestu (i když zkušenost teda nemám), všechno ho střídavě bolí. Zcela novým prvkem je totální porucha spánku a nechutenství. Jako, chuť na jídlo jsem neměl ani před tím, což přisuzuji nemoci, ale druhá polovina mojí izolace znamenala nemožnost jíst nic jiného, než jogurt nebo polévku. Dva dny z toho jsem nejedl vlastně téměř nic a pořád jsem neměl hlad! Kdybych se dál snažil hubnout (na což momentálně kašlu, bo jsem svých kýžených 16 kg v pohodě dal), budu v ráji.

V ráji už ale člověk není, když pět nocí za sebou nemůže usnout. Ať jsem dělal, co jsem dělal, nezabral jsem. Zkusil jsem všechno. Bylinkové čaje, dechová cvičení, pokoušel jsem se vyprázdnit hlavu (a to je fakt z mého pohledu naprosto kardinální nesmysl, protože moje hlava prostě jede pořád) a nakonec zkusil i prášky na spaní. Nezabralo nic. A nebylo to o tom, že by mě něco bolelo a proto nemohl spát. Usínací reflex přestal z ničeho nic fungovat, i když mi padala víčka. Tři, čtyři hodiny spánku po první i druhé noci ještě snesete, ale po páté už to začíná atakovat katastrofu.

K tomu je totiž nutné připočítat fakt nekončící únavu z čehokoliv, co právě děláte. Na jakoukoliv činnost máte čas od pěti do třiceti minut. Potom nastává stav totálního vyčerpání. Zoufale toužíte po křesle, nebo posteli. Z tohoto pohledu je potom práce u počítače malou výhrou ve sportce. Představa práce v terénu je sci-fi.

Zítra mi končí karanténa, teoreticky bych měl být zdráv. Do ideálního stavu mám ale skutečně daleko. Pokud tedy nějaký další coviďák tvrdí, že je po čemkoliv unavený, věřte mu. Nás coviďáky totiž po nemoci čeká ještě doba POcovidová. A už teď mám tušení, že to fakt taková legrace nebude. Pokud jste měli kliku a nemoc ještě neměli, dělejte všechno proto, abyste jí nedostali. Fakt není o co stát. Je to hnus.

Autor: Patrik Banga | středa 24.3.2021 11:51 | karma článku: 37.22 | přečteno: 4853x

Další články blogera

Patrik Banga

Jak mě zneužil brněnský motorkář

Znáte tu situaci, kdy si přejete být současně na dvou místech najednou a ono to nejde? Mě se to povedlo. Ležel jsem doma s Covidem a přesto jsem páchal přestupky v Brně. Jak je to možné? Čtěte dál, může se to stát i vám!

19.8.2021 v 13:16 | Karma článku: 42.51 | Přečteno: 12278 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... Pro Marušku...

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 62 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.66 | Přečteno: 247 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.69 | Přečteno: 1497 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...